boter | - deel 3 boter | - deel 3

 

Recepten - boter

Pollo al Marsala

Pollo al Marsala
De ster in dit recept is Marsala, een Italiaanse versterkte wijn uit Sicilië. Het veelzijdige drankje heeft veel karakter en bestaat in droge en zoete varianten. Behalve een uitstekend aperitief, combineert het fantastisch met allerlei kazen. In dit mediterrane gerecht zorgt een royale scheut Marsala voor een eigenzinnig sausje dat heerlijk smaakt bij de malse kipfilets.

Zalm met gebakken bloemkool, aardappelen en spek (Jeroen Meus)

Zalm met gebakken bloemkool, aardappelen en spek (Jeroen Meus)
Met dit recept mikt Jeroen op een breed publiek. Bloemkool, spek, zalm, patatjes,... daar wordt iedereen vrolijk van! Dit gerecht doet het uitstekend als doordeweekse maaltijd omdat de bereiding vrij eenvoudig is. Tegelijkertijd komen er lekker veel smaken samen en oogt het resultaat best feestelijk.

Biefstuk met pepersaus en knolselderpuree (Colruyt)

Biefstuk met pepersaus en knolselderpuree (Colruyt)
Het recepten-team van Colruyt weet dat regelmatig een gouden klassieker op het menu zetten een verstandige zet is. De typische gerechten uit grootmoeders keuken scoren immers zowel in smaak als eenvoud. Zoals een mals stukje biefstuk, een pittig peperroomsausje en een smeuïge knolselderpuree. Meer moet dat niet zijn!

Appelbollen met frangipane (Jeroen Meus)

Appelbollen met frangipane (Jeroen Meus)
Niets mis met een klassieke appelbol, voor Jeroen Meus mag het echter nu en dan ietsje meer zijn. Daarom gaf hij deze lekkere klassieker een geslaagde update door er frangipane aan toe te voegen. Zalig als dessert of tussendoortje bij een tas koffie of thee.

Pizzaiola-kotteleten

Pizzaiola-kotteleten
Fans van pizza zullen ongetwijfeld vertrouwd zijn met de veelzijdige 'pizzaiola'-bereiding. Het concept is lekker eenvoudig: iets bereiden in pizza-stijl. Het is een veelzijdige aanpak waar de typische ingrediënten zoals tomaten, knoflook en oregano voor een volle smaak zorgen. In dit recept krijgen malse varkenskoteletten deze Italiaanse make-over.

Steak archiduc met witloofslaatje (Colruyt)

Steak archiduc met witloofslaatje (Colruyt)
Voor een goedgevuld bord met lekkers, typisch van bij ons, is dit recept van Colruyt een uitstekende keuze. Een malse steak met archiduc-saus (room en champignons) past prima bij knapperige frietjes en een frisse salade met een nationale trots: witloof! Heerlijke en toch alledaagse kost die altijd past.

Appelbollen

Appelbollen
Een regelrechte klassieker die helemaal niet zo moeilijk om maken: appelbollen! Deze lekkernij is vooral in de provincie Antwerpen populair op 'Verloren maandag', maar past het hele jaar door op eender welke gelegenheid. Lekker als zoet tussendoortje of heerlijk nagerecht.

Kip pilav

Kip pilav
Pilav is een heel populaire manier om graansoorten (voornamelijk rijst) te bereiden in het Midden-Oosten en Centraal-Azië. Tegenwoordig is het vooral in Turkije een veelvoorkomend (bij)gerecht. Je kan de techniek vergelijken met paella en risotto: nadat de korrels werden gefruit in olie, worden ze traag gaar gesmoord in bouillon met extra ingrediënten naar wens. Het is een erg veelzijdig gerecht dat op ontelbare manieren kan klaargemaakt worden. In dit recept ontdek je een prima basis met kip.

Eendenborst met mangosaus (Piet Huysentruyt)

Eendenborst met mangosaus (Piet Huysentruyt)
Een echte klassieker uit de Frans-Bourgondische keuken is 'canard à l'orange': geroosterde eend met een zoet-zuur sausje op basis van appelsienen. Piet Huysentruyt geeft een leuke draai aan dit idee en gaat voor een toegankelijke variant met mangoblokjes. Het verrassende resultaat doet het erg goed als romantisch of feestelijk diner.

Love cookies

Love cookies
Zin om je geliefde te verrassen met een lekker, zelfgemaakt koekje? Dan zijn deze love cookies perfect! Jij hoeft ze enkel klaar te maken met veel liefde, het recept doet de rest!

Beef Stroganoff

Beef Stroganoff
Met dit recept kan ook jij deze rasechte klassieker uit Oost-Europa en Rusland maken. De Stroganoff-bereiding is heerlijk maar simpel: paddenstoelen met zure room, een lepeltje mosterd en eventueel een scheutje wodka. Dat heldere basisconcept is vooral populair met stukjes rundsvlees. Het resultaat is pure comfort food en smaakt altijd!

Ouderwetse kippensoep

Ouderwetse kippensoep
Wie van retro houdt, weet dat er niets op kan tegen de keuken van 'de bomma'! Grootmoeders recepten zijn traditionele familiegeheimen die uitblinken in smaak, ambacht en eenvoud. Een onverslijtbare klassieker is échte, authentieke, originele kippensoep. Het vraagt uiteraard net dat ietsje meer werk, het resultaat is echter niet te versmaden.

Witloof in de oven (Piet Huysentruyt)

Witloof in de oven (Piet Huysentruyt)
Een echte classic tijdens de winter: witloof in de oven in een lekker rolletje hesp en overgoten met smeuïge kaassaus. In dit recept legt Piet Huysentruyt uit hoe hij dit typische gerecht van bij ons klaarmaakt.

Tagliatelle met scampi en zalm

Tagliatelle met scampi en zalm
De verfijnde smaken van zalm en scampi laten zich uitstekend combineren met een eenvoudige, zachte pastabereiding. Aangevuld met malse broccoliroosjes en erwtjes in een simpel roomsausje levert dat een piekfijn maar kinderlijk eenvoudig gerecht op dat barst van smaak.

Stoofvlees met spek, veenbessen en rode wijn (Colruyt)

Stoofvlees met spek, veenbessen en rode wijn (Colruyt)
Hoewel er in de verste verte niets verkeerd is aan een grote pot oerdegelijk stoofvlees, mag het soms net dat ietsje meer zijn. Zo maakt Colruyt van deze Belgische klassieker iets feestelijk in dit uitstekende recept. De toevoeging van spekjes en veenbessen maakt er een onmisbaar gerecht van tijdens winter- en feestdagen.