Deze, weinig Italiaanse, pizzasoort kan je regelmatig vinden op de menu's van afhaal- en bezorgpizzeria's. Niet onterecht, deze pizza brengt een aantal puike smaken bij elkaar. Een beetje Italiaans, een beetje Mexicaans en een beetje Amerikaans. En zeg nu zelf: je eigen pizza maken is toch stukken leuker én gezonder?! Aan de slag!
Deze, weinig Italiaanse, pizzasoort kan je regelmatig vinden op de menu's van afhaal- en bezorgpizzeria's. Niet onterecht, deze pizza brengt een aantal puike smaken bij elkaar. Een beetje Italiaans, een beetje Mexicaans en een beetje Amerikaans. En zeg nu zelf: je eigen pizza maken is toch stukken leuker én gezonder?! Aan de slag!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
1pizza | 10minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
1pizza | 10minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 1 rol pizzadeeg
- 1 eetlepel olijfolie
- 0,5 sjalot fijngesneden
- 1 teen look geplet
- 50 gram tomatenpassata
- 50 gram kippenblokjes Voldoende fijn.
- 2 eetlepels barbecuesaus
- 0,25 groene paprika In fijne blokjes gesneden.
- 1 eetlepel maïs
- 50 gram mozzarella In fijne reepjes gesneden.
- basilicum en oregano gedroogd
- peper en zout
Porties: pizza
Ingrediënten
Porties: pizza
|
Instructies
- Rol het deeg uit en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven op 200°.
- Ondertussen kan je de tomatensaus bereiden. Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit de fijngehakte sjalot met de geplette look. Voeg de tomatenpassata toe. Kruid met peper, zout en werk af met wat gedroogde oregano en basilicum.
- Laat de tomatensaus enkele minuutjes pruttelen. Controleer ondertussen of de kippenblokjes voldoende fijn zijn. Leg ze in de barbecuesaus. Laat even marineren. Geef eventueel extra kruiding (peper/zout) en/of een pikante toets (chili, Tabasco,...).
- Bestrijk het deeg met de saus. Wees zuinig, een fijn laagje volstaat. Bestrooi de pizza vervolgens met de (licht) gemarineerde kippenblokjes, maïs en stukjes paprika. Ook hier is zuinigheid gewenst.
- Werk de pizza af met de reepjes mozzarella. Zorg dat de pizza voldoende bedekt is met kaas - wederom zonder te overdrijven. Bestrooi eventueel met nog wat gedroogde oregano en schuif zo'n 10 à 15 minuten in een hete oven (200°).
- De pizza is klaar eenmaal de korst goudbruin wordt en de mozzarella gezellig begint te pruttelen. Smakelijk!
Notities
Zo'n kleine hoeveelheid saus bereiden is niet altijd makkelijk, voornamelijk omdat de ingrediënten niet echt in dergelijke porties te koop zijn. Je kan daarom altijd wat meer saus bereiden en de overschot invriezen mocht je later opnieuw pizza willen maken. Deze eenvoudige tomatensaus is een basis voor elke soort pizza. Daarnaast kan je zo'n tomatensausje net zo goed gebruiken met pasta.
Deel dit Recept
Speak Your Mind