kindvriendelijk? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be kindvriendelijk? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - kindvriendelijk

Zweedse gehaktballetjes

Zweedse gehaktballetjes
Meubelgigant Ikea maakte dit lekkere gerecht uit Zweden wereldberoemd. Köttbullar betekent letterlijk vleesballen, en kan je op allerlei manieren klaarmaken. Toch zijn er enkele voorwaarden, zo heeft het vlees een kenmerkende smaak door het gebruik van piment en hoort er een smeuïg sausje bij en een flinke schep puree. Met dit recept kan ook jij zonder moeite genieten van deze lekkernij!

Varkenskoteletten met witte bonen in tomatensaus (Jeroen Meus)

Varkenskoteletten met witte bonen in tomatensaus (Jeroen Meus)
Varkenskoteletjes zijn een gevestige waarde in heel wat Belgische en Nederlandse huishoudens. Toch hebben sommigen er een beetje een afkeer van omdat het vaak taai geserveerd wordt. Net om die groep te overtuigen bedacht Jeroen Meus dit recept boordevol groentjes. Door het vlees rustig te laten smoren in de saus mag je zeker zijn van een botermals resultaat!

Steak haché à cheval

Steak haché à cheval
Dit gerecht is een echte klassieker in de Franse bistro-keuken: een verse hamburger met een eitje, een paardenoog, op. Het is een snel gerecht dat de maag goed vult en er leuk uitziet. Perfect wanneer je weinig tijd hebt (en een gezonde levensstijl net iets minder belangrijk mag zijn)!

Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus (Jeroen Meus)

Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus (Jeroen Meus)
Met een eenvoudige macaroni kan je heel wat mensen gelukkig maken. Het populaire en uiterst eenvoudige recept kan je bovendien makkelijk aanpassen. Dat weet Jeroen Meus ook, zo presenteert hij in dit recept een heerlijke macaroni met spinazie en zalm. Perfecte comfortfood waar ook de allerkleinsten van zullen smullen!

Griekse pasta met merguez en tomatensaus (Colruyt)

Griekse pasta met merguez en tomatensaus (Colruyt)
De alledaagse recepten van Colruyt garanderen haalbare en lekkere resultaten. Geen wonder dat ze erg populair zijn. Met dit rijke recept zal je zeker scoren bij de allerkleinsten: lekker veel groentjes met verrassende Griekse pasta en pittige stukjes worst.

Champignonballetjes ‘Provençale’ met wilde rijst (Jeroen Meus)

Champignonballetjes ‘Provençale’ met wilde rijst (Jeroen Meus)
Met dit vegetarische recept van Jeroen Meus kan je zeker bij de jongste eters scoren. De smeuïge balletjes van champignons en Parmezaanse kaas doen gehakt helemaal vergeten. Tel daar de royale Provençaalse saus boordevol groentjes bij en het gezonde feestmaal is compleet.

Ovenschotel van broccolipuree, groene groenten en kalfsgehakt (Sandra Bekkari)

Ovenschotel van broccolipuree, groene groenten en kalfsgehakt (Sandra Bekkari)
Wie al eens een gerechtje van Sandra Bekkari heeft klaargemaakt, weet dat haar handelsmerk gezond koken zonder verlies van eetplezier is. Zelfs een stevige ovenschotel met gegratineerde kaas giet ze zonder problemen in een gezondere vorm. De smeuïge broccolipuree past heerlijk bij de groene groentjes en het kalfsgehakt. Een waar festijn voor jong en oud!

Bananenbrood

Bananenbrood
Bananenbrood is vooral over de oceaan een populair gerecht. Het idee zou ontstaan zijn om bakpoederproducten te promoten of tijdens de Grote Depressie om verspilling tegen te gaan volgens. Hoe het ook zij, dit uiterst makkelijke recept is ideaal om bananen die niet zo vers meer om te toveren tot een zoet broodje dat je kan vergelijken met een cake. Het is lekker als ontbijt, tussendoortje of dessert en kan je naar hartenlust combineren met fruit, yoghurt, chocolade,... Er bestaan heel wat recepten, wij presenteren jou een vlot basisrecept waar iedereen mee aan de slag kan!

Spaghetti Bolognese (Roger van Damme)

Spaghetti Bolognese (Roger van Damme)
Spaghetti bolognese heeft natuurlijk geen introductie nodig, het is een wereldberoemd gerecht dat vaak een favoriete keuze is. Net daardoor bestaan er heel wat varianten waarop je deze klassieker uit Italië kan bereiden. Ook bekende chefs vertellen graag hoe zij het aanpakken. In dit recept onthult chef-kok en meester-patissier Roger Van Damme zijn geheimen!

Zalm met gebakken bloemkool, aardappelen en spek (Jeroen Meus)

Zalm met gebakken bloemkool, aardappelen en spek (Jeroen Meus)
Met dit recept mikt Jeroen op een breed publiek. Bloemkool, spek, zalm, patatjes,... daar wordt iedereen vrolijk van! Dit gerecht doet het uitstekend als doordeweekse maaltijd omdat de bereiding vrij eenvoudig is. Tegelijkertijd komen er lekker veel smaken samen en oogt het resultaat best feestelijk.

Pasta met chipolata, oesterzwam, spinazie en spek (Jeroen Meus)

Pasta met chipolata, oesterzwam, spinazie en spek (Jeroen Meus)
Jeroen Meus is als beroemdste tv-kok van Vlaanderen van alle markten thuis. Ook voor een snelle, comfortabele kom dampende pasta ben je aan het juiste adres. Deze smeuïge pasta met stukjes worst is niet te versmaden!

Spaghetti met gebakken kip, prei en look (Sofie Dumont)

Spaghetti met gebakken kip, prei en look (Sofie Dumont)
Heb je nog enkele restjes kip en hou je van een smakelijke maar verdomd eenvoudige pasta? Dan wordt dit geweldige recept van Sofie Dumont zonder twijfel een succes. Met niets meer dan kip, spaghetti, prei en knoflook zet je een uiterst betaalbare en toch lekkere maaltijd op tafel.

Gevulde courgette met gehakt

Gevulde courgette met gehakt
Een groente uithollen en vullen met een lekkere bereiding is een ideale manier om op een verrassende manier extra groentjes op tafel te toveren. Een simpel voorbeeld dat altijd smaakt: courgettes gevuld met gehakt. Ontdek in dit recept een extra smaakvolle variant, met extra veel smaak en enkele Mexicaanse accentjes.

Scampi’s met broccoli en farfalle (Colruyt)

Scampi’s met broccoli en farfalle (Colruyt)
Het voordeel aan de recepten van supermarkt Colruyt is dat ze haalbaar zijn op alle vlakken: een beperkt ingrediëntenlijstje, niet al te veel werk en bovenal een lekker resultaat zonder moeite. Dit smakelijk recept is daar een prima voorbeeld van. Leuk als voorgerecht, of verdubbel de portie en geniet van een echte portie comfort food!

Broccolipuree met spekjes

Broccolipuree met spekjes
Voor lekkere comfortfood van de bovenste plank hoef je niet creatief te zijn. Gewoon, alledaags goed is soms meer dan voldoende. Dat is precies wat dit recept uit grootmoeders kookboek bewijst: een smeuïge puree van broccoli met knapperige spekjes. Heerlijk!