Recepten - feestelijk

Tiramisu met speculaas

Tiramisu met speculaas
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
Tiramisu kennen we allemaal als een delicieus nagerecht uit Italië. Met de klassieke bereiding is uiteraard niets verkeerd, maar het smeuïge nagerecht op basis van mascarpone kan je wel makkelijk aanpassen. Zo is de op-en-top Belgische variant met speculaas, terecht, een populaire variant. Zomer of winter, met dit frisse toetje of tussendoortje scoor je altijd!

Gehaktrollade van spinazie en mozzarella

Gehaktrollade van spinazie en mozzarella
Hou je wel van een gehaktbroodje, maar mag het toch wat meer zijn? Dan is deze gehaktrollade een perfecte keuze. Door het gehakt te vullen met spinazie, mozzarella en ham maak je er een fraaie smaakbom van waar je gasten van onder de indruk zullen zijn.

Kabeljauwhaasje met asperges en sherryroomsaus (Colruyt)

Kabeljauwhaasje met asperges en sherryroomsaus (Colruyt)
De heilige graal van Belgische bodem tijdens de lente en het begin van de zomer: asperges! Deze karakteristieke groente is vlot te combineren met allerlei ingrediënten. Zo kiest Colruyt in dit recept voor een mals stukje kabeljauw en de leuke textuur van parelcouscous. Het romige sausje op basis van sherry en tijm maakt deze eenvoudige maar tegelijkertijd royale maaltijd compleet.

Scampi diabolique

Scampi diabolique
Deze pittige klassieker is de ideale joker. Als voorgerecht of hoofdgerecht, als alledaagse kost of feestelijk gerechtje, met scampi diabolique scoor je altijd.

Puree van knolselder met grijze garnalen (Pascale Naessens)

Puree van knolselder met grijze garnalen (Pascale Naessens)
Dit is wederom een verfijnd maar verrassend eenvoudig recept met hele pure smaken van Pascale Naessens. Je kan het bovendien erg veelzijdig inzetten: van feestelijk voorgerecht tot eenvoudige lunch. Absoluut het proberen waard!

Kip in jagersaus (Sofie Dumont)

Kip in jagersaus (Sofie Dumont)
Gewoon lekker is vaak nog het beste, dat weet tv-kok Sofie Dumont als de beste. In dit recept maakt ze immers een heerlijke, ietwat feestelijke en haast nostalgische klassieker klaar: kip met jagersaus. Niet moeilijk en altijd lekker!

Carrot cake

Carrot cake
Voor iedereen die niet zo dol is op zoet gebak, zijn hartige dessertjes zoals een echte 'carrot cake' (worteltaart) perfect. De traditionele basis van suiker, bloem, vetstof en eieren blijft overeind, maar door toevoeging van geraspte worteltjes en verse roomkaas is het resultaat verrassend veelzijdig en uniek van smaak. Extra leuk rond Pasen!

Zalm met gebakken bloemkool, aardappelen en spek (Jeroen Meus)

Zalm met gebakken bloemkool, aardappelen en spek (Jeroen Meus)
Met dit recept mikt Jeroen op een breed publiek. Bloemkool, spek, zalm, patatjes,... daar wordt iedereen vrolijk van! Dit gerecht doet het uitstekend als doordeweekse maaltijd omdat de bereiding vrij eenvoudig is. Tegelijkertijd komen er lekker veel smaken samen en oogt het resultaat best feestelijk.

Steak archiduc met witloofslaatje (Colruyt)

Steak archiduc met witloofslaatje (Colruyt)
Voor een goedgevuld bord met lekkers, typisch van bij ons, is dit recept van Colruyt een uitstekende keuze. Een malse steak met archiduc-saus (room en champignons) past prima bij knapperige frietjes en een frisse salade met een nationale trots: witloof! Heerlijke en toch alledaagse kost die altijd past.

Stoofvlees met spek, veenbessen en rode wijn (Colruyt)

Stoofvlees met spek, veenbessen en rode wijn (Colruyt)
Hoewel er in de verste verte niets verkeerd is aan een grote pot oerdegelijk stoofvlees, mag het soms net dat ietsje meer zijn. Zo maakt Colruyt van deze Belgische klassieker iets feestelijk in dit uitstekende recept. De toevoeging van spekjes en veenbessen maakt er een onmisbaar gerecht van tijdens winter- en feestdagen.

New Year’s Sparkler

New Year’s Sparkler
Een nieuw jaar inzetten vraagt om een geschikt drankje. Niets mis met champagne of cava, maar echt uitzonderlijk is het natuurlijk niet. Probeer daarom deze doeltreffende cocktail en je feestje kan niet meer stuk!

Appelcake met honing (Jeroen Meus)

Appelcake met honing (Jeroen Meus)
De niet te versmaden geur van een vers gebakken cake is een instant succes in elk huishouden. Wil je deze keer iets avontuurlijker aan de slag gaan? Probeer dan dit recept van Jeroen. Met appeltjes en honing maak je een heerlijk klassieke cake net iets luxueuzer.

Kippendijen met honing en mosterd

Kippendijen met honing en mosterd
Een leuk en populair aperitiefhapje zijn gebakken kippenboutjes. Je hoeft die echter niet noodzakelijk klaargemaakt te kopen, zonder moeite kan je zelf een variant maken. In dit recept gaan we aan de slag met honing en mosterd, een gouden combinatie!

Stoofpotje van everzwijn met pastinaak (Sofie Dumont)

Stoofpotje van everzwijn met pastinaak (Sofie Dumont)
In dit fantastisch recept haalt Sofie Dumont die typische sfeer van gezelligheid op die zo kenmerkend is voor de feestdagen. Dit hartverwarmende stoofpotje van wild met verfijnde accenten is perfect om een kerst- of oudjaarsfeest culinair te doen slagen!

Pigs in a blanket voor Kerstmis

Pigs in a blanket voor Kerstmis
Wereldwijd zijn 'Pigs in a Blanket' een geliefkoosde lekkernij op allerlei feestelijke momenten. In sommige landen zijn het mini-woorstenbroodjes, in Groot-Brittannië zijn het eerder stukjes worst of gehakt opgerold met spek. In dit recept wordt het eenvoudige hapje gepimpt om te schitteren tijdens de aperitief op een kerstfeestje!