Charcuterie is niet goedkoop, terwijl je makkelijk zelf broodbeleg kan bereiden. Een hemelse garnaalsalade is kinderlijk eenvoudig, snel klaar en kan zowel op je alledaagse boterham als op een feestelijk toastje schitteren. Verstuur alvast de uitnodigingen, tijd voor een feestje!
Charcuterie is niet goedkoop, terwijl je makkelijk zelf broodbeleg kan bereiden. Een hemelse garnaalsalade is kinderlijk eenvoudig, snel klaar en kan zowel op je alledaagse boterham als op een feestelijk toastje schitteren. Verstuur alvast de uitnodigingen, tijd voor een feestje!
Porties | Prep Tijd |
4personen | 5minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 5minuten |
Ingrediënten
- 100 gram noordzeegarnalen
- 1 ei hardgekookt en afgekoeld
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel verse bieslook gesnipperd
- peper en zout
- citroensap
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Begin, indien nodig, met het koken van het eitje. Een tiental minuten volstaan om een ei hard te koken. Voorzie net zo veel tijd om het te laten afkoelen. Dat gaat overigens sneller indien je het pelt.
- Kruid de garnalen met peper en zout. Laat even rusten zodat ze de smaken goed kunnen opnemen. Hak ondertussen het hardgekookte ei fijn.
- Voeg het fijngehakte ei en de gesnipperde bieslook aan de garnalen toe. Begin vervolgens met één eetlepel mayonaise toe te voegen, liever te weinig dan te veel. Meng goed en voeg indien nodig een tweede lepel mayonaise toe.
- Werk naar wens af met peper, zout en enkele druppels citroensap. Serveer op brood of toast. Ook lekker in lauwe mini-zakouskis (pasteitjes). Smakelijk!
Notities
Mag het wat complexer en pikanter? Voeg enkele druppels Engelse saus en rode Tabasco toe.
Deel dit Recept
Speak Your Mind