Seafood chowder? Het beste recept vind je hier! Seafood chowder? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Seafood chowder

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (6 votes cast)
Seafood chowder, 4.8 out of 5 based on 6 ratings
Seafood chowder
Recept Afdrukken
De term 'chowder' doet in de Benelux misschien niet echt een belletje rinkelen, over het kanaal is het echter een absolute klassieker. Het betreft een heerlijk dikke maaltijdsoep die heel gevarieerd kan zijn. Eén van de beste recepten is met lekkers uit de zee. In dit recept ontdek je zelf een ontzettend lekkere maar niet moeilijke Seafood Chowder klaarmaken.
Seafood chowder
Recept Afdrukken
De term 'chowder' doet in de Benelux misschien niet echt een belletje rinkelen, over het kanaal is het echter een absolute klassieker. Het betreft een heerlijk dikke maaltijdsoep die heel gevarieerd kan zijn. Eén van de beste recepten is met lekkers uit de zee. In dit recept ontdek je zelf een ontzettend lekkere maar niet moeilijke Seafood Chowder klaarmaken.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verhit een ruime stoofpot. Fruit de gesnipperde ui met de spekreepjes in een klontje boter.
  2. Bestuif met bloem, roer om en laat even bakken zodat de bloemsmaak verdwijnt.
  3. Overgiet met de visbouillon en breng aan de kook. Versnijd ondertussen de groentemengeling in fijne stukjes.
  4. Voeg de groentjes en gehalveerde krieltjes toe. Kruid met zout, peper, nootmuskaat en een snuifje cayennepeper. Laat 10 à 15 minuutjes pruttelen op een zacht vuur.
  5. Roer de room en een flinke scheut whisky onder soep. Laat even indikken. Voeg daarna de stukjes vis toe. Laat nog even verder indikken en garen.
  6. Roer de schaaldieren onder de chowder, en haal dan van het vuur. Laat afgedekt warmen tot ze gaar zijn of open gaan.
  7. Bestrooi net voor het opdienen met peterselie en serveer met knapperig, vers brood. Ook een beetje geraspte cheddar is heerlijk. Smakelijk!
Notities

Met het basisconcept kan je eindeloos variëren: vlees in plaats van vis, enkel schaaldieren,... Focus echter altijd op een gelijktijdige garing. Ook in dit recept is het essentieel om de groentjes, stukjes vis en schaaldieren tegelijkertijd à point te krijgen. Moeilijk? Oefening baart kunst! Werk je met diepvriesproducten? Geen enkel probleem, maar let er dan wel op dat alles volledig ontdooid is.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*