Tagliatelle al ragu Bolognese (Antonio Carluccio)? Het beste recept vind je hier! Tagliatelle al ragu Bolognese (Antonio Carluccio)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Tagliatelle al ragu Bolognese (Antonio Carluccio)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (17 votes cast)
Tagliatelle al ragu Bolognese (Antonio Carluccio), 4.6 out of 5 based on 17 ratings
Tagliatelle al ragu Bolognese (Antonio Carluccio)
Recept Afdrukken
Als je op zoek wil naar een echte, authentieke bolognesesaus is er geen betere bron dan Antonio Carluccio. De sympathieke kok leefde voor de Italiaanse keuken en stelde alles in het werk om authentieke bereidingen te promoten. In dit recept leer je dat een originele bolognese-saus veel eenvoudiger is dan wij ze doorgaans maken. En toch zal je geen tekort hebben aan smaak, integendeel! Ontdek snel het geheim van de enige echte Italiaanse klassieker.
Tagliatelle al ragu Bolognese (Antonio Carluccio)
Recept Afdrukken
Als je op zoek wil naar een echte, authentieke bolognesesaus is er geen betere bron dan Antonio Carluccio. De sympathieke kok leefde voor de Italiaanse keuken en stelde alles in het werk om authentieke bereidingen te promoten. In dit recept leer je dat een originele bolognese-saus veel eenvoudiger is dan wij ze doorgaans maken. En toch zal je geen tekort hebben aan smaak, integendeel! Ontdek snel het geheim van de enige echte Italiaanse klassieker.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 90minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
90minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verhit een ruime, hoge pan of stoofpot. Bak de fijngehakte pancetta met de gesnipperde ui, wortel en selder aan op een zacht vuur.
  2. Voeg na tien minuten bakken het gehakt toe. Laat zo'n 15 minuten aanbakken, terwijl je het gehakt met een spatel in kleinere deeltjes blijft roeren (rul bakken).
  3. Pas als het gehakt begint te bruinen en ook de pan/stoofpot wat aangebakken is (dit is vitaal voor de smaak, het gehakt moét wat aanzitten), blus je met de rode wijn. Roer om terwijl de alcohol verdampt en schraap alle aanbaksels los.
  4. Giet een scheutje kippenbouillon bij het gehakt en lepel er het tomatenconcentraat onder. Laat daarna anderhalf uur sudderen op een zacht vuur, roer nu en dan om. Voeg kippenbouillon toe als de saus te droog wordt.
  5. Werk de saus af met peper en zout, roer er eventueel nog wat extra kippenbouillon onder als de saus te stevig is geworden.
  6. Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*