Met spinazie en mozzarella gevulde varkenshaas? Het beste recept vind je hier! Met spinazie en mozzarella gevulde varkenshaas? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Met spinazie en mozzarella gevulde varkenshaas

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (10 votes cast)
Met spinazie en mozzarella gevulde varkenshaas, 4.8 out of 5 based on 10 ratings
Met spinazie en mozzarella gevulde varkenshaas
Recept Afdrukken
Een varkenshaasje is het fijnste stukje varkensvlees. Deze filet is heel populair in verschillende gebieden, indien goed bereid is het immers heerlijk mals en fijn vlees waar je alle kanten mee op kan. In dit originele recept wordt de varkenshaas gevuld met fijne spinazie en mozzarella, wat een heerlijk zomers gerecht oplevert dat je gasten zal verrassen!
Met spinazie en mozzarella gevulde varkenshaas
Recept Afdrukken
Een varkenshaasje is het fijnste stukje varkensvlees. Deze filet is heel populair in verschillende gebieden, indien goed bereid is het immers heerlijk mals en fijn vlees waar je alle kanten mee op kan. In dit originele recept wordt de varkenshaas gevuld met fijne spinazie en mozzarella, wat een heerlijk zomers gerecht oplevert dat je gasten zal verrassen!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Breng de krieltjes aan de kook in een royale hoeveelheid gezouten water. Laat garen tot ze gaar maar stevig zijn. Giet af en laat afkoelen.
  2. Stoof het geplette teentje look met de extra fijngesneden sjalot in een scheutje olijfolie. Voeg dadelijk de fijngehakte spinazie toe en laat even stoven. Voeg eventueel een beetje water of een drupje witte wijn toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen. Snijd het vlees in de lengte open. Snijd voldoende diep zodat er genoeg vulling in kan. Kruid alle stukken van het vlees met peper en zout.
  4. Vul de varkenshaas met de stukjes mozzarella en vervolgens met wat spinazie. Overdrijf niet. Druk de varkenshaas terug netjes dicht en bind stevig samen met keukentouw. Let er op dat de vulling netjes binnen blijft, uitpuilende vulling doe je best weg.
  5. Verhit het klontje boter en schroei de varkenshaas kort maar krachtig. Het vlees hoeft niet te garen. De zijde van de insnijding voor de vulling hoef je uiteraard niet te bakken, die dient bovenaan te blijven.
  6. Leg de varkenshaas voorzichtig in een ovenschaal met de insnijding naar boven. Die bedek je met plakjes mozzarella. Schuif in een voorverwarmde oven (180°) en laat een kwartiertje garen.
  7. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en meng met de rucola en de overschot van de - ondertussen afgekoelde - spinazie. Vul aan met wat olijfolie en roer goed om. Bijkruiden hoeft niet.
  8. Verhit enkele minuten alvorens het vlees gegaard is wat olijfolie in een ruime pan en bak de krieltjes kort aan. Bestrooi met wat gedroogde rozemarijn en nog een snuifje (grof) zout.
  9. Versnijd het vlees in dikke moten (vergeet het keukentouw niet te verwijderen) en serveer met de warme krieltjes en de koude groentjes. Lekker met een blond biertje, vol wit of licht rood wijntje. Smakelijk!
Notities

Varkensvlees is erg lekker rosé, vandaar dat schroeien en een kwartiertje in de oven normaliter volstaat. Heb je het liever beter doorbakken laat je het vlees uiteraard langer garen. Let er alleszins op dat het niet te ver gaart, een droge varkenshaas is heel wat smaak en finesse kwijt.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*