peperkoek? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be peperkoek? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - peperkoek

Stoofpotje van everzwijn met pastinaak (Sofie Dumont)

Stoofpotje van everzwijn met pastinaak (Sofie Dumont)
In dit fantastisch recept haalt Sofie Dumont die typische sfeer van gezelligheid op die zo kenmerkend is voor de feestdagen. Dit hartverwarmende stoofpotje van wild met verfijnde accenten is perfect om een kerst- of oudjaarsfeest culinair te doen slagen!

Peperkoektorentjes met zwarte pens en mango (Colruyt)

Peperkoektorentjes met zwarte pens en mango (Colruyt)
Originele hapjes voor een feestelijke gelegenheid, vragen om een verrassende combinatie van smaken. In dit toffe recept van Colruyt wordt dat idee perfect uitgevoerd: een toastje van peperkoek met het sappige van mango en karaktervolle van zwarte pens. Een heerlijk hapje voor elk feestelijk moment!

Broodpudding (Jeroen Meus)

Broodpudding (Jeroen Meus)
Oud brood hoef je absoluut niet weg te kieperen. Je kan er immers een makkelijk en lekker nagerechtje van maken: broodpudding! Ook Jeroen Meus heeft een eigen variant, waar vooral de toevoeging van rozijntjes in rum en schilfers witte chocolade voor een heerlijk resultaat zorgen.

Pepernoten

Pepernoten
Begin december is het traditionele hoogtepunt voor kinderen weer daar: Sinterklaas! Dit gezellige kinderfeest staat al decennia synoniem voor lekkernijen. Vooral speculaas mag niet ontbreken. Deze kruidige koek is in België, Nederland en Duitsland heel populair. In Nederland zijn vooral de kleine koekjes geliefd: pepernoten (of kruidnoten). Met dit recept maak jij deze lekkernij zelf in een handomdraai!

Stoverij van haas (Piet Huysentruyt)

Stoverij van haas (Piet Huysentruyt)
Stoverij is zo'n klassiek recept waar je iedereen gelukkig mee maakt. Tijdens het wildseizoen kan je bovendien heerlijk variëren. Vooral haas is het proberen waard, de krachtige smaak van het vlees leent zich uitstekend tot een zoete afwerking met peperkoek en chocolade.

Everzwijnragout met pruimen (Colruyt)

Everzwijnragout met pruimen (Colruyt)
In het wildseizoen gaat er niets boven een hartig stoofpotje dat het beste van de herfst samenbrengt. Dit haalbare recept van Colruyt zal je niet teleurstellen, door de toevoeging van zoete accenten zoals pruimen maak je een zalig maaltje dat allerlei lekkere smaken perfect combineert.

Stoofvlees met wintergroenten (Colruyt)

Stoofvlees met wintergroenten (Colruyt)
Met stoofvlees kan je nooit iets verkeerds doen. Lekker en niet moeilijk. Anderzijds wil je het misschien wel een keer origineler? Dan is dit recept precies wat je zoekt: met behulp van enkele typische winterse ingrediënten wordt je vertrouwde stoofvlees een zalig winters stoofpotje. Bij voorkeur één dag op voorhand klaar te maken!