Recepten - gebakken kip

Kip pilav

Kip pilav
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Pilav is een heel populaire manier om graansoorten (voornamelijk rijst) te bereiden in het Midden-Oosten en Centraal-Azië. Tegenwoordig is het vooral in Turkije een veelvoorkomend (bij)gerecht. Je kan de techniek vergelijken met paella en risotto: nadat de korrels werden gefruit in olie, worden ze traag gaar gesmoord in bouillon met extra ingrediënten naar wens. Het is een erg veelzijdig gerecht dat op ontelbare manieren kan klaargemaakt worden. In dit recept ontdek je een prima basis met kip.

Spaghetti met gebakken kip, prei en look (Sofie Dumont)

Spaghetti met gebakken kip, prei en look (Sofie Dumont)
Heb je nog enkele restjes kip en hou je van een smakelijke maar verdomd eenvoudige pasta? Dan wordt dit geweldige recept van Sofie Dumont zonder twijfel een succes. Met niets meer dan kip, spaghetti, prei en knoflook zet je een uiterst betaalbare en toch lekkere maaltijd op tafel.