bladerdeeg? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be bladerdeeg? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - bladerdeeg

Zelf croissants maken

Zelf croissants maken
Een echte, kraakverse croissant als ontbijt is een hemelse smaaksensatie. Deze Frans specialiteit heeft dan ook de juiste balans tussen luchtig en knapperig. Heerlijk met wat confituur, boter of gewoon zo. Deze lekkernij zelf klaarmaken is niet voor beginners en neemt wat tijd in beslag, maar met dit recept kan een gevorderde bakker zeker en vast aan de slag.

Appelbollen met frangipane (Jeroen Meus)

Appelbollen met frangipane (Jeroen Meus)
Niets mis met een klassieke appelbol, voor Jeroen Meus mag het echter nu en dan ietsje meer zijn. Daarom gaf hij deze lekkere klassieker een geslaagde update door er frangipane aan toe te voegen. Zalig als dessert of tussendoortje bij een tas koffie of thee.

Appelbollen

Appelbollen
Een regelrechte klassieker die helemaal niet zo moeilijk om maken: appelbollen! Deze lekkernij is vooral in de provincie Antwerpen populair op 'Verloren maandag', maar past het hele jaar door op eender welke gelegenheid. Lekker als zoet tussendoortje of heerlijk nagerecht.

Citroen- en ricottataart (Antonio Carluccio)

Citroen- en ricottataart (Antonio Carluccio)
Geen betere culinaire gids in de traditionele Italiaanse keuken. Voor het programma 'Two Greedy Italians' bezocht hij samen met Genaro Contaldo de mooiste plekjes van Italië, op zoek naar typische gerechten. Deze zoete lekkernij is heel kenmerken voor het zuiden: maximum smaak, minimum aan kosten en moeite. Deze lekker frisse en smeuïge taart is een perfect dessert op een hete zomerdag.

Appelflappen

Appelflappen
Al wie houdt van zoetigheid, moet deze eenvoudige klassieker geprobeerd hebben. Mat appeltjes en bladerdeeg maak je immers een heerlijk tussendoortje/dessertje. In dit recept leer je bovendien hoe je de vulling heerlijk kan pimpen.

Bladerdeeghapjes met kaassaus

Bladerdeeghapjes met kaassaus
Heb je een gezellig feestje gepland en wil warme hapjes serveren? Dan komt dit recept ongetwijfeld van pas! Met eenvoudige mini-bladerdeeghapjes kan je zonder veel moeite heel leuke en gevarieerde aperitiefhapjes klaarmaken. Met dit recept leer je een goede basis.

Kerstboomspiesjes van bladerdeeg en pesto

Kerstboomspiesjes van bladerdeeg en pesto
Tijdens de kerstdagen is het traditionele hapjesfestijn een onmisbaar culinair hoogtepunt. Origineel zijn - zonder gekke ingrediënten en/of uren werk - is echter niet altijd makkelijk, terwijl dat toch één van de fijnste dingen is als je zelf achter het fornuis staat. Laat dit leuke recept een hulp zijn!

Miniworstenbroodjes voor de allerkleinsten

Miniworstenbroodjes voor de allerkleinsten
Tijdens een feestje worden de kleinsten van de bende wel eens overgeslagen op culinair niveau. Te dikwijls blijft het bij chips. Met dit receptje los je dat euvel, zonder enige moeite, geslaagd op. Bovendien zullen volwassenen net zo goed snoepen van deze lekkere miniworstenbroodjes.

Quiche met zalm en broccoli

Quiche met zalm en broccoli
Geen plezieriger gerecht dan quiche! Simpel, snel klaar, weinig gedoe, lekker en een veelheid aan potentiële ingrediënten. In deze variant worden gerookte zalm en broccoli gecombineerd tot een prima gerecht.

Honingflapjes met brie en walnoten

Honingflapjes met brie en walnoten
Deze flapjes zullen je gasten versteld doen staan. De heerlijke combinatie van warm deeg, smeuïge kaas, zoete honing en krokante noten zal niemand onberoerd laten. Lekker als ontbijt, super als dessert. Vergeet ze vooral niet vers uit de oven te eten!

Quiche met venkel en roodbaars

Quiche met venkel en roodbaars
Hoewel een klassieke Quiche Lorraine geweldig lekker is, kan je met het basisrecept eindeloos variëren. Ook met vis, roodbaars in dit geval, kan je zeker en vast iets lekkers klaarmaken. Met een lekkere marinade en het aangename contrast van venkel zal je alle eters verrassen met deze quiche!

Vol-au-vent (Jeroen Meus)

Vol-au-vent (Jeroen Meus)
Mocht er een wedstrijd bestaan 'meest klassieke gerecht uit de Frans-Belgische keuken', was vol-au-vent ongetwijfeld kandidaat voor de eerste prijs. De van oorsprong Franse benaming heeft eigenlijk betrekking op het typische koekje uit bladerdeeg (zo luchtig dat de lucht in vliegt, volgens de legende), dat gevuld wordt met een heerlijke bereiding dat helaas wel wat werk vraagt. Maar het resultaat is oh-zo heerlijk. Het koosnaampje 'Koninginnenhapje' is dan ook niet overdreven.

Mini appelflappen

Mini appelflappen
Na een gezellig diner kan een tof dessertje niet ontbreken. Dat hoeft heus niet gecompliceerd, mierzoet of vettig te zijn. Een lekkere kop koffie of thee en deze mini-appelflapjes - die in een handomdraai klaar zijn - en je gasten zijn zonder twijfel voldaan.

Quiche met gehakt en rucola

Quiche met gehakt en rucola
Quiche is zonder twijfel een lieverlingsklassieker in heel wat huishoudens. Snel, makkelijk en vooral eindeloos veel opties. Hoewel de klassieke receptjes top zijn (spek en prei, zalm en spinazie,...) kan een gedurfdere aanpak net zo goed bekoren. In dit recept gaan we aan de slag met kalfsgehakt, rucola, kerstomaatjes, courgette en Parmezaanse kaas. Klinkt heerlijk, toch?

Gezonde bananentaart

Gezonde bananentaart
Een lekkere maar gezonde taart!