appelsiensap? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be appelsiensap? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - appelsiensap

Eendenborst met mangosaus (Piet Huysentruyt)

Eendenborst met mangosaus (Piet Huysentruyt)
Een echte klassieker uit de Frans-Bourgondische keuken is 'canard à l'orange': geroosterde eend met een zoet-zuur sausje op basis van appelsienen. Piet Huysentruyt geeft een leuke draai aan dit idee en gaat voor een toegankelijke variant met mangoblokjes. Het verrassende resultaat doet het erg goed als romantisch of feestelijk diner.

Geroosterde kip met mandarijnen (Ottolenghi)

Geroosterde kip met mandarijnen (Ottolenghi)
De recepten van Yotam Ottolenghi staan garant voor uitzonderlijke smaaksensaties met ingrediënten van over de hele wereld. Zo kiest hij in dit recept voor de avontuurlijke combinatie van mandarijntjes met venkel, anijsdrank en kip. Het resultaat is hartverwarmend lekker!

Vampiro

Vampiro
De Vampiro is een vrij recente cocktail die oorspronkelijk uit Mexico komt. Door zijn fruitige en kruidige smaak is ze momenteel een wereldwijde hit in cocktailbars. Het bereiden van de cocktail vergt wat tijd, maar het resultaat mag er zeker wezen. Deze moet je echt proeven!

Planter’s Punch

Planter’s Punch
Dit is een officiële IBA-cocktail die al een flinke poos bestaat. De herkomst zou in South-Carolina liggen, en werd op het einde van de 19de eeuw al beschreven. Een heerlijk drankje op basis van rum, perfect om jezelf op reis in de Caraïben te wanen!

Golden Dream

Golden Dream
Cocktails zijn zeker niet exclusief voor het aperitief, ook als dessert kan je ze perfect inzetten. Deze 'Golden Dream' is zo'n typische en heel klassieke afterdrink. Lekker en luxueus, perfect voor een gezellig feestje!

Paradise

Paradise
Op zoek naar een originele en smaakvolle aperitief? Dan is een Paradise, zoals de naam uiteraard al weggeeft, een fantastische keuze!

Zombie

Zombie
Die opvallende naam doet weinig vermoeden over de aard van deze originele cocktail. Het is eentje gevorderden door het behoorlijk lijstje ingrediënten én het flinke alcohol-percentage - ondanks de fruitige smaak (wat meteen de griezelige naam verklaart!). Deze is alleszins het proberen waard, de smaak is vol en uniek, onder meer door de aanwezigheid van absint.

Mimosa

Mimosa
Deze klassieke cocktail is een populaire starter op feestjes. Sommige luchtvaartmaatschappijen serveren deze cocktail steevast in eerste klasse. Ook op een brunch misstaat een Mimosa niet. Het is immers een heel eenvoudige en toegankelijke cocktail: half schuimwijn, half appelsiensap. Simpel, elegant en verfrissend.

Adriatique

Adriatique
Een lekkere aperitief is bij voorkeur fris, niet te zoet maar mag wel wat fruitig zijn. Een Adriatique past helemaal in dat plaatje. Deze minder bekende cocktail wordt gemaakt met Amaro Montenegro, een bijzonder lekkere likeur uit Italië, en vers appelsiensap.

Kippenbrazades met oosterse juliennegroentjes en gestoomde broccoli

Kippenbrazades met oosterse juliennegroentjes en gestoomde broccoli
Ietwat origineel en mager koken zonder ingewikkelde, dure of tijdrovende technieken is niet vanzelfsprekend. Het juiste recept vinden, dat is de truc! Deze makkelijke marinade maakt van een eenvoudige kippensaté een formidabel smaakvolle brazade die perfect past bij de simpele maar exotisch getinte groenteweelde.

Monkey Gland

Monkey Gland
Deze cocktail uit de jaren '20 heeft een sappig verhaaltje achter zich. De bedenker koos de naam vanwege het toenmalig populaire - maar volstrekt verzonnen - verhaal dat de transplantatie van een testikel van een aap voor meer uithoudingsvermogen zou zorgen. Klinkt wat vies? De cocktail is gelukkig er lekker!

Screwdriver

Screwdriver
Deze Screwdriver, een schroevendraaier, is erg bekend en heel klassiek. Volgens de legende zouden Amerikaanse expats het frisse mengsel van wodka en vers geperst appelsiensap roeren met hun schroevendraaier. Waarschijnlijk niet helemaal waar, maar wel helemaal lekker!