Recepten - aubergine
Griekse ovenschotel met gehakt en aubergine (Colruyt)
Een lekkere ovenschotel is ideaal om voor een grotere groep te koken. Bovendien kan je het meeste werk op voorhand doen. Dit recept van Colruyt bevat flink wat Griekse invloeden zoals feta en aubergine, waardoor je flink wat variatie in je weekmenu kan brengen!
Tags: aubergine, België, Belgisch, comfort food, courgette, feta, gegratineerd, gehakt, gemengd gehakt, gesmolten kaas, gratineren, Griekenland, grieks, Griekse pasta, groentebouillon, grote groep, Italiaanse kruiden, kaas, kalf, kerstomaat, kerstomaten, kerstomatensalsa, knoflook, kruidig, look, op voorhand, orzo, oven, ovengerecht, ovenschaal, ovenschotel, pasta, rund, tomaten, Varken
Griekse pasta met merguez en tomatensaus (Colruyt)
De alledaagse recepten van Colruyt garanderen haalbare en lekkere resultaten. Geen wonder dat ze erg populair zijn. Met dit rijke recept zal je zeker scoren bij de allerkleinsten: lekker veel groentjes met verrassende Griekse pasta en pittige stukjes worst.
Tags: alledaags, aubergine, citroen, Colruyt, courgette, Frankrijk, Frans, grieks, Griekse pasta, groene kruiden, kindvriendelijk, komijn, kruiden, kruidig, mediterraans, merguez, middellandse zee, orzo, paprika, pasta, provençaals, Provencaalse saus, risoni, saffraan, tomaten, tomatensaus, veel groentjes, veel smaken, worst, worstjes, zomer, zomers, zonnig
Champignonballetjes ‘Provençale’ met wilde rijst (Jeroen Meus)
Met dit vegetarische recept van Jeroen Meus kan je zeker bij de jongste eters scoren. De smeuïge balletjes van champignons en Parmezaanse kaas doen gehakt helemaal vergeten. Tel daar de royale Provençaalse saus boordevol groentjes bij en het gezonde feestmaal is compleet.
Tags: aubergine, balletjes, basilicum, champignonballetjes, champignons, courgette, Frankrijk, Frans, geen vlees, groentesaus, Harissa, Jeroen Meus, kids, kindvriendelijk, kruiden, kruidig, laurier, olijven, paddenstoelen, panko, paprika, parmezaan, parmezaanse kaas, provençaals, Provencaalse saus, provence, rijst, rozemarijn, saus, tijm, tomaten, tomatensaus, veel groenten, veel groentjes, vegetarisch, veggie, venkel, wilde rijst, witte wijn, wortel, zonder vlees
Tajine-groentjes
Op zoek naar een origineel bijgerecht propvol groentjes? Dan is een bereiding in een tajine een origineel idee. Door de unieke vorm kunnen alle ingrediënten traag garen en blijven ze lekker mals. Perfect bij een kruidig stukje vlees, of gewoon als gezonde, vegetarische hap!
Tags: arabisch, aubergine, bij vlees, courgette, exotisch, gemakkelijk, groentebouillon, groenten, groentjes, kikkererwten, koriander, kruidig, Marokkaans, Marokko, mediterraans, middellandse zee, Noord-Afrika, oven, ovenbereiding, paprika, ras el hanout, smaakvol, tajine, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, verrassend, wortel, wortelen
Zomerse kip met aubergine
Op een warme zomerdag ontbreekt het vaak aan goesting om lang in de koken te staan zweten en zwoegen. Een simpele ovenschotel met een flink aantal (zomerse) smaakmakers is dan de juiste oplossing. In dit recept stelen sappige en kruidige kippenbillen de show en zorgt aubergine voor een malse bedje.
Tags: appelkappertjes, aubergine, chicken, drago, gegrild, gevogelte, groene olijven, kappertjes, kip, kippenbillen, kippenbout, kippenbovenbout, kippendij, kippendijen, knoflook, krielaardappelen, krieltjes, kruiden, kruidig, olijven, oven, ovenschaal, ovenschotel, paprika, pijnboompitjes, pijnboompitten, smaakvol, tijm, tomaten, witte wijn, zomer, zomers, zon, zonnig
Ratatouille (slowcooker)
Ratatouille is een echte klassieker uit de Provençaalse keuken. Het is een simpel groentegerecht dat zowel koud als warm kan gegeten worden. Ideaal bij vlees, brood, als gezonde lunch, noem maar op! De basis achter het recept is vrij eenvoudig: typische mediterraanse groentes (courgette, aubergine, tomaat) die zachtjes worden gestoofd met de kenmerkende kruiden uit de Provençe. Wil je de fijne smaken helemaal tot hun recht laten komen? Ga dan aan de slag met een slowcooker!
Tags: aubergine, barbecue, bbq, bij brood, bijgerecht, Bourgondisch, courgette, dieet, Frankrijk, Frans, gezond, groenten, groentjes, herbes des provence, knoflook, kruidig, laurier, look, lunch, mager, mediterraans, middellandse zee, provençaals, Provençaalse keuken, Provençaalse kruiden, provence, ratatouille, rode ui, rode wijn, rozemarijn, side dish, slow cooker, slowcooker, stoven, tijm, tomaat, tomaten, traag, traag gegaard, typisch, ui, uien, veel groenten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, zuid-europa, zuiden
Groentetajine met kikkererwten (Sandra Bekkari)
Ondertussen weten we allemaal dat vooral een gezonde portie groenten de enige echte manier is om gezonder te eten. Geen wonder dat heel wat chefs die inzetten op gezondheid, zoals Sandra Bekkari, graag vegetarische gerechten presenteren. Mag het voor jou zelfs een zuiders tintje hebben? Dan is deze zalige tajine perfect!
Tags: abrikoos, afrika, Algerije, aubergine, courgette, couscous, dagen zonder vlees, garam masala, geen vlees, groenten, groentjes, kikkererwt, kikkererwten, kruiden, kruidig, mager, makkelijk, Marokkaans, Marokko, mediterraans, Noord-Afrikaans, paprika, pittig, ras el hanout, sana, Sandra Bekkari, simpel, smaakvol, speltcouscous, tajine, tomaat, Tunesië, veel groenten, vegan, veganistisch, vegetarisch, vegetarisme, veggie, zuiders
Côte à l’os met geconfijte aubergine op de barbecue (Jeroen Meus)
Liefhebbers van een geslaagde barbecue weten dat de hoofdrol voor een lekker stuk vlees weggelegd is. In dit smakelijke recept van Jeroen Meus gaat die titel naar een Côte à l'os, één van de lekkerste stukjes rundsvlees. Vergezeld van een smeuïge aubergine-bereiding en aardappeltjes, zorg je zonder veel moeite voor een heerlijk luxueuze maaltijd die helemaal op de BBQ kan klaargemaakt worden.
Tags: aubergine, balsamico, balsamicoazijn, barbecue, barbecue recepten, bbq, bezoek, buiten koken, confijt, côte-a-l'os, dagelijkse kost, deluxe, één, entrecote, geconfijt, grill, grillen, Jeroen Meus, krielaardappel, krielaardappelen, krielaardappeltjes, krielpatatjes, krieltjes, luxe, luxueus, niet moeilijk, oregano, primeuraardappelen, rode wijn, rozemarijn, rund, rundsvlees, steak, televisie, tv, zomergerecht
Couscous met zeven groenten
Couscous met zeven groenten is een heel populair gerecht in Noord-Afrika. Het wordt vaak beschouwd als een gerecht dat geluk brengt. Heel leuk aan dit vegetarische/veganistische recept is dat je er heerlijk mee kan variëren naargelang smaak of seizoen. Er is slechts één regel: een overdaad aan groentjes!
Tags: afrika, Afrikaans, Algerije, aubergine, bouillon, courgette, couscous, groentebouillon, groenten, groentjes, Harissa, kerstomaat, kerstomaten, kikkererwt, kikkererwten, komijn, koriander, Libië, Marokko, Marrokaans, Noord-Afrika, paprika, peterselie, raapjes, rapen, ras el hanout, stomen, stoomoven, tomaat, tomaatjes, Tunesië, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, wortel, zeven groenten, zonder vlees
Provençaalse saus
Dadelijk een lekkere barbecue gepland en nog op zoek naar een originele extra? Of gewoon zin in een klassieke saus die zon en zomer uitstraalt en waar je nog alle kanten mee op kan? In beide gevallen is een Provençaalse saus de ultieme oplossing. Er bestaan honderden recepten van de klassieke saus. Wil je echter een goede basis, dan is dit het makkelijke en snelle recept dat je zoekt.
Tags: aubergine, barbecue, basilicum, bbq, beginner, bij vlees, classic, courgette, Frankrijk, Frans, groenten, herbes des provence, klassiek, kruiden, kruidig, laurier, makkelijk, oregano, paprika, pasta, provençaals, Provençaalse keuken, Provençaalse kruiden, Provencaalse saus, Provençale, provence, ratatouille, rijst, rozemarijn, saus, tijm, tomaten, tomatensaus, traditie, traditioneel, typisch, ui, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, zomer, zomers, zon, zonnig
Lasagne met aubergine (Sandra Bekkari)
De recepten van Sandra Bekkari zijn niet toevallig bijzonder populair. Haar gerechten zijn best eenvoudig, vaak vegetarisch, niet zo heel erg moeilijk en bovenal gezond. Perfect voor wie op de lijn wil letten maar toch lekker wil eten. Deze lekkere vegetarische lasagne met aubergine (maar zonder pasta!) moet je geprobeerd hebben!
Tags: aubergine, balletjes in tomatensaus, basilicum, chili, chilipeper, dieet, diëten, geen koolhydraten, gegratineerd, gezond, grillen, groenten, groentjes, italiaans, Italië, kaas, lasagna, lasagne, low carb, mager, mozzarella, oven, ovenschaal, ovenschotel, pijnboompitjes, pijnboompitten, Provençaalse kruiden, roosteren, sana, Sandra Bekkari, slank, snel klaar, tomaten, tomatensaus, veel groenten, vegetarisch, veggie, vermageren, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Groentestoofpot met couscous (Jeroen Meus)
Ook voor een hip vegetarisch gerecht kan je bij Jeroen Meus terecht. Dankzij de juiste smaakmakers en een royale selectie groentjes in dit recept mist niemand nog een stuk vlees of vis.
Tags: alledaags, aubergine, bekend, bekende chef, comfort food, courgette, couscous, curry, één, fusion, garam masala, gember, gezond, groentebouillon, groenten, groentjes, Jeroen Meus, koriander, kruidig, limoen, look, Marokkaans, mediterraans, munt, paprika, pittig, rode curry, selder, smaakvol, snel en simpel, stoofpotje, stoven, tomaten, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, wortel, yoghurt, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Restaurantsteak met Griekse pasta en zuiderse groenten (Colruyt)
Op hete dagen moet lekker tafelen ook simpel zijn, het is immers geen pretje om lang te staan zweten in de keuken. Colruyt heeft dat goed begrepen,: met dit eenvoudige recept bij de hand maak je een lekker avondmaal dat uitblinkt in smaak én gemak.
Tags: alledaags, aubergine, basilicum, biefstuk, Colruyt, corugette, doordeweeks, eenvoudig, gemakkelijk, Griekenland, grieks, Griekse pasta, knoflook, kruidig, look, lookboter, oregano, orzo, pasta, provençaals, Provençaalse kruiden, ratatouille, restaurantsteak, risoni, rund, runds, rundssteak, simpel, snel, steak, tomaten, tomatenpuree, vlug, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiden, zuiders
Stoofpot met kip en pasta (Jeroen Meus)
Voor de lekkerste alledaagse gerechten moet je nog steeds bij Jeroen Meus zijn. De sympathieke tv-kok weet als geen ander hoe je gewoon heel lekker eten kan maken. Dit recept is daar een buitengewoon goed voorbeeld van: pasta, kip, groentjes en een oven. That's it! Maar oh-zo heerlijk!
Tags: alledaags, aubergine, Belgisch, belgisch koken, courgette, dagelijks, dagelijkse kost, één, Europees, fusion, gewoon, Jeroen Meus, kip, kruiden, lekker, mediterraans, mediterraanse keuken, oven, ovenschotel, paprikapoeder, parmezaanse kaas, pasta, rigatoni, simpel, spek, spekjes, stoofpot, stoven, televisie, tuinkruiden, tv
Penne met kip en spinaziesaus (Colruyt)
Deze leuke en smaakvolle ovenschotel met mediterraanse invloeden is niet moeilijk om klaar te maken en bevat heel wat gezonde ingrediënten. Perfect om een tof etentje te organiseren, of een flinke portie comfort food op voorraad te hebben.
Tags: aubergine, bladspinazie, champignons, Colruyt, éénpansgerecht, kip, kippenblokjes, kippenborst, kippenfilet, knolflook, look, makkelijk, mediterraans, op voorhand, oven, ovenschaal, ovenschotel, paprika, parmezaan, parmezaanse kaas, passata, pasta, penne, pijnboompitjes, pijnboompitten, ricotta, simpel, spinazie, spinaziesaus, tomaten, tomatensaus