Recepten - Geen maximum - < 10 euro
Gebakken schelvis met boterboontjes (Colruyt)
Voor een lekker doordeweeks gerecht en je bij het receptenteam van Colruyt altijd aan het juiste adres. Niks leuker dan een eenvoudig recept met niet al te veel ingrediënten dat toch verrast en gewoon lekker is. Naast een mals stukje vis met een fris-zure puree scoort dit recept met de leuke combinatie van boterboontjes en asperges.
Tags: alledaags, asperges, België, Belgisch, bieslook, bonen, boontjes, boterbonen, boterboontjes, eenvoudig, elke dag, fris, gewoon, groene aspergepunten, groene asperges, groene kruiden, grootmoeders keuken, karnemelk, lente-ui, lente-uitjes, noordzee, puree, schelvis, schelvisfilet, schelvishaasje, stoemp, van bij ons, vis
Mosselen op Thaise wijze
Hoewel 'mosselen natuur' met voorsprong de meest gekozen bereidingswijze is, zijn de smaakvolle weekdieren op talloze manieren klaar te maken. In dit originele recept wordt gewerkt met typische smaakmakers die je in Thaise gerechten zou verwachten, zoals koriander, chili en kokos. Het proberen waard!
Tags: chili, chilipeper, citroengras, droge witte wijn, gember, groene curry, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, limoen, mosselen, origineel, pittig, rode chili, romig, selder, Thailand, Thais, ui, verrassend, weekdier, weekdieren, wereldkeuken, witte selder, witte wijn, zee, Zeeuwse mosselen, zeevrucht, zeevruchten
Kip in jagersaus (Piet Huysentruyt)
Met deze meesterlijke klassieker kan je het hele jaar door groot en klein plezieren. De basis voor een geslaagde jagersaus? Die legt Piet Huysentruyt je uit in dit Bourgondische recept!
Tiramisu met speculaas
Tiramisu kennen we allemaal als een delicieus nagerecht uit Italië. Met de klassieke bereiding is uiteraard niets verkeerd, maar het smeuïge nagerecht op basis van mascarpone kan je wel makkelijk aanpassen. Zo is de op-en-top Belgische variant met speculaas, terecht, een populaire variant. Zomer of winter, met dit frisse toetje of tussendoortje scoor je altijd!
Tags: alle seizoenen, amaretto, bekend, België, Belgisch, beroemd, bezoek, dessert, ei, eieren, feest, feestelijk, ijskoud, italiaans, Italië, kan altijd, klassiek, klassieker, koekjes, koffie, koud, mascarpone, nagerecht, speculaas, speculoos, sterke koffie, thee, tiramisu, verjaardag, verjaardagsfeestje, zoet, zoete zonde, zoetigheid, zondigen
Varkenskoteletten met witte bonen in tomatensaus (Jeroen Meus)
Varkenskoteletjes zijn een gevestige waarde in heel wat Belgische en Nederlandse huishoudens. Toch hebben sommigen er een beetje een afkeer van omdat het vaak taai geserveerd wordt. Net om die groep te overtuigen bedacht Jeroen Meus dit recept boordevol groentjes. Door het vlees rustig te laten smoren in de saus mag je zeker zijn van een botermals resultaat!
Tags: alledaags, België, Belgisch, bonen, dagelijkse kost, één, gesmoord vlees, Jeroen Meus, kindvriendelijk, kotelet, koteletten, kruidig, laurier, mediterraans, pasta, peterselie, polenta, rozemarijn, salie, sambal, selder, smoren, tomaten, tomatenpuree, tomatensaus, tomatenstukjes, Varken, varkenskoteletten, varkensvlees, voor elke dag, witte bonen, wortel, wortelen
Courgette carbonara
Een authentieke spaghetti carbonara kan je niet echt gezond noemen. Deze pastabereiding zou dan ook bedacht geweest zijn door arbeiders die een snelle en bovenal stevige hap nodig hadden. Dit recept lost dat probleem grotendeels op door de smeuïge pasta in gegrilde courgettes te serveren. Origineel, mooi op je bord en niet moeilijk!
Tags: carbonara, courgette, eieren, gegrilde groenten, gerookt spek, gezonde variant, italiaans, Italië, kaas, klassiek, klassieker, knoflook, mediterraans, met een twist, olijfolie, oven, pancetta, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pecorino, peper, peterselie, room, snel klaar, spaghetti, spek, variant, volkoren spaghetti, zwarte peper
Gebakken zalm en pasta met broccoli en artisjok (Colruyt)
Met een mals stukje zalmfilet kan je in de keuken alle kanten op. In dit recept kiest het kookteam van Colruyt voor een zonnige bereiding met kerstomaatjes, broccoli, gemarineerde artisjok, mozzarella en pasta. Een heerlijk licht gerecht dat snel klaar is en het uitstekend doet op een warme zomerdag.
Tags: artisjok, artisjokharten, beginner, broccoli, Colruyt, gebakken zalm, gemakkelijk, gezond, kerstomaatjes, kerstomaten, kleurrijk, lente-ui, lente-uitjes, lichte maaltijd, lunch, mozzarella, mozzarellabolletjes, pasta, penne, rap, simpel, snel klaar, vis, vlug, volkoren pasta, volkoren penne, weinig tijd, zalm, zalmfilet, zomer, zomers, zon, zonnig
Gehaktrollade van spinazie en mozzarella
Hou je wel van een gehaktbroodje, maar mag het toch wat meer zijn? Dan is deze gehaktrollade een perfecte keuze. Door het gehakt te vullen met spinazie, mozzarella en ham maak je er een fraaie smaakbom van waar je gasten van onder de indruk zullen zijn.
Tags: bezoek, broodkruim, chapelure, ei, feestelijk, gehakt, gehaktrollade, gemengd gehakt, gevorderd, ham, hesp, iets meer werk, kalfsgehakt, knoflook, look, mozzarella, opgerold, oregano, oven, ovengebakken, ovengerecht, ovenschotel, pancetta, rollade, rundsgehakt, salie, sjalot, smaakbom, smaakvol, spinazie, Varken, varkensgehakt, veel smaken, zondagse kost
Mediterraanse chicken ’n chips (Jamie Oliver)
Op de Britse eilanden is 'fish 'n chips' een bijzonder populaire snack. In dit recept maakt Jamie Oliver een originele variant die veel gezonder is en heerlijke mediterrane smaken opvoert. Het fijnste aan dit kruidige recept? Al het werk is voor de oven!
Tags: aardappelen, Brits, chicken, citroen, fish and chips, Frankrijk, Frans, fris, fris zuur, groene olijven, Groot-Brittanië, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kip, kippenbillen, kippenbouten, krielaardappelen, krielpatatjes, krieltjes, kruiden, kruidig, laurier, mediterraans, middellandse zee, nieuwe aardappelen, nieuwe aardappeltjes, nieuwe patatjes, olijven, oven, ovengerecht, ovenschotel, rozemarijn, tijm, verse kruiden
Huzarensalade
Waar de naam precies vandaan komt is niet geweten, huzaren waren ruiters die meestal ingezet werden als verkenners. Misschien hadden ze daarom nood aan een snelle en koude maar volledige maaltijd. Dat is dan ook precies wat je van deze klassieke salade met aardappel en vlees mag verwachten! Er bestaan talloze recepten en je kan de salade inzetten als lunch, als bijgerecht op een barbecue, als voorgerechtje,... Ontdek hieronder een makkelijk basisrecept.
Tags: aardappel, aardappelsalade, augurk, augurkjes, azijn, barbecue, bbq, bijgerecht, ei, eieren, erwten, erwtjes, ham, hamblokjes, hesp, hespblokjes, huzaren, huzarensalade, koud, koude salade, lichte maaltijd, lunch, mayo, mayonaise, mosterd, peterselie, room, salade, uitjes, vlees, voorgerecht, witte wijn azijn, zilveruitjes, zuur
Kabeljauw in ham met Siciliaanse tomatensaus (Sandra Bekkari)
Met de gezonde recepten van Sandra Bekkari kan je er zeker van zijn dat er niet wordt ingeboet in smaak en kwaliteitsvolle ingrediënten. Zo voert dit zomerse gerecht je naar het zonnige Sicilië: de typische ingrediënten van het tomatensausje (olijven, basilicum, kappertjes,...) passen heerlijk bij een stukje kabeljauw met een jasje van Parmaham. Ondanks het behoorlijke lijstje ingrediënten, vraagt dit gerecht bovendien weinig moeite. Heerlijk genieten!
Tags: basilicum, courgette, courgetteslierten, dieet, diëten, gedroogde ham, gevarieerd, gezond, ham, italiaans, Italië, kabeljauw, kabeljauwfilet, kappertjes, kruidig, low carb, mager, mediterraans, middellandse zee, oregano, Parma, parmaham, pijnboompitten, rijkelijk, rode ui, royaal, rucola, sana, Sandra Bekkari, Siciliaans, Sicilië, variatie, veel smaken, vis, vis en vlees, weinig calorieën, witte vis, zomer, zomers, zonnig, zuiders, zwarte olijven
Steak haché à cheval
Dit gerecht is een echte klassieker in de Franse bistro-keuken: een verse hamburger met een eitje, een paardenoog, op. Het is een snel gerecht dat de maag goed vult en er leuk uitziet. Perfect wanneer je weinig tijd hebt (en een gezonde levensstijl net iets minder belangrijk mag zijn)!
Tags: beginner, bistronomie, burger, ei, eieren, fast food, Frans, Franse keuken, frieten, frietjes, gehakt, gemengd gehakt, hamburger, kids, kindvriendelijk, paardenoog, rundsgehakt, snack, snel, snel klaar, steak, varkensgehakt
Spaghetti met kerstomatensaus (Ottolenghi)
Deze wonderlijk eenvoudige saus van Ottolenghi is een uitstekende keuze om in grote hoeveelheden klaar te maken. Het recept heeft alles wat je kan wensen: veel smaak, weinig ingrediënten, niet duur en in combinatie met volkoren pasta best gezond.
Tags: ancho cbhili, basilicum, chilipeper, geen vlees, grote portie, italiaans, Italië, kerstomaten, kerstomatensaus, knoflook, kruiden, linguine, look, mediterraans, middellandse zee, Otolenghi, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pittig, spaghetti, tagliatelle, tomaten, vegetarisch, veggie, weinig ingrediënten, Yotam Ottolenghi
Rabarbertaart
Rabarber is een dankbaar ingrediënt vanwege de karakteristieke fris-zure smaak. Deze groente (jawel, het is geen fruit) kan je voornamelijk tijdens de zomermaanden kopen en doet het erg goed in gebak. Als het écht eenvoudig mag zijn, is dit rustieke recept uit grootmoeders keuken perfect: een lekkere en bovenal gewone rabarbertaart zonder extra's.
Tags: bakken, basic, beslag, bloem, boerenkost, deeg, dessert, eenvoudig, gebak, gemakkelijk, gewoon, grootmoeders keuken, kids, kinderen, koekjes, koffie, kruimeldeeg, makkelijk, nagerecht, petit beurre, rabarber, rabarbertaart, rustiek, simpel, suiker, taart, thee, toetje, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, verjaardag, zoet, zomer
Kip uit de oven met geroosterde groenten (Colruyt)
Recepten die het werk overlaten aan de oven zijn altijd een succes. Zomer of winter, niets zo leuk als en gemakkelijk! Vooral kip is een dankbaar ingrediënt om op deze manier klaar te maken. Aangevuld met een rijke verzameling groentjes en krielpatatjes wordt dat een erg gevarieerd, kleurrijk gerecht waar je iedereen mee kan plezieren.
Tags: beginner, braadkip, Colruyt, gebraden kip, gele raap, geroosterd, gevarieerd, groenten, groentes, kip, kippenbillen, kippenbouten, kippenkruiden, knoflook, krielaardappelen, krielpatatjes, krieltjes, look, makkelijk, oven, ovengerecht, ovenschotel, paprika, peultjes, raap, rapen, rode ui, roosteren, rozemarijn, variatie, veel groentjes, weinig werk, wortelen, zoete aardappel