zwarte olijven? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be zwarte olijven? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - zwarte olijven

Kabeljauw in ham met Siciliaanse tomatensaus (Sandra Bekkari)

Kabeljauw in ham met Siciliaanse tomatensaus (Sandra Bekkari)
Met de gezonde recepten van Sandra Bekkari kan je er zeker van zijn dat er niet wordt ingeboet in smaak en kwaliteitsvolle ingrediënten. Zo voert dit zomerse gerecht je naar het zonnige Sicilië: de typische ingrediënten van het tomatensausje (olijven, basilicum, kappertjes,...) passen heerlijk bij een stukje kabeljauw met een jasje van Parmaham. Ondanks het behoorlijke lijstje ingrediënten, vraagt dit gerecht bovendien weinig moeite. Heerlijk genieten!

Volkorenpenne met geroosterde paprika en scampi’s (Colruyt)

Volkorenpenne met geroosterde paprika en scampi’s (Colruyt)
Gezond, zomers en snel klaar? Dit mediterraanse recept met weinig ingrediënten van Colruyt vinkt al die vakjes feilloos af. De geroosterde paprika's zorgen voor een volle smaak die uitstekend past bij pasta, rucola en zwarte olijfjes. Samen met de gebakken scampi maak je een fris gerecht dat zowel warm als koud lekker is.

Geroosterde zalm met groentjes (Jamie Oliver)

Geroosterde zalm met groentjes (Jamie Oliver)
Met een heerlijke ovenschotel kan je doordeweeks lekker én gezond koken zonder uren in de keuken te moeten staan. Dat weet de Britse topchef Jamie Oliver ook. Zo stelde hij een lekker ingrediëntenlijstje samen met knapperige zalmfilets in de hoofdrol. Een frisse dressing op basis van mosterd en yoghurt zorgt voor de verfijnde finishing touch.

Spaghetti met tomaat en courgette (Jeroen Meus)

Spaghetti met tomaat en courgette (Jeroen Meus)
Dit is één van Jeroen Meus zijn lievelingsrecepten wanneer het snel en gemakkelijk moet zijn. Deze smaakvolle, vegetarische pasta is in een handomdraai klaar, ideaal wanneer het snel moet gaan (of je stiekem niet veel zin hebt om te kokkerellen).

Penne met kippengehakt

Penne met kippengehakt
Voor een lekkere pastabereiding hoef je niet uitzonderlijk origineel te zijn. De ultieme basis uit de Italiaanse keuken waar je altijd op kan rekenen: tomatensaus! In dit recept gaan we aan de slag met kippengehakt, fijne kruiden en een resem groentjes. Een heel fijn en smaakvol resultaat gegarandeerd, voor jong en oud!

Ovenschotel met kippenbouten (Jamie Oliver)

Ovenschotel met kippenbouten (Jamie Oliver)
De beste gerechten staan voor een maximum aan smaak en een minimum aan inspanning, weet Jamie Oliver. Geen wonder dat ovenschotels tot zijn favoriete recepten behoren, de oven doet alle werk en je kan er alle kanten mee op. In dit recept worden lekker sappige kippenboutjes gecombineerd met knapperige stukken brood en mediterraanse smaakmakers. Fantastisch lekker, geweldig simpel.

Siciliaans stoofpotje van kikkererwten en bloemkool met couscous (Jamie Oliver)

Siciliaans stoofpotje van kikkererwten en bloemkool met couscous (Jamie Oliver)
Voor een spannend vegetarisch gerecht dat je maag heerlijk vult en wangen doet blozen ben je aan het juiste adres bij tv-kok Jamie Oliver! Het is geen geheim dat Jamie dol is op de Italiaanse keuken, dit originele gerecht met couscous haalt pittige en smaakvolle inspiratie uit Sicilië.

Bonensalade met primeuraardappelen en merguez (Jeroen Meus)

Bonensalade met primeuraardappelen en merguez (Jeroen Meus)
Salades saai? Niet als je deze originele en smaakvolle salade van Jeroen Meus probeert. Met een waaier aan knapperige groentjes, stevige patatjes en kruidige stukjes merguez zorg je voor een heerlijk maal voor jong en oud. Dit recept is perfect aan het begin van de zomer, maar past altijd.

Kikkererwtensalade met geroosterde paprika

Kikkererwtensalade met geroosterde paprika
Als je op zoek bent naar een originele en zomerse salade als bijgerecht (barbecue, koude schotel, tapas,...) is deze kikkererwtensalade een top-idee. Met een paar ingrediënten zorg je voor een verrassende en frisse toets bij allerlei bereidingen.

Champignons met ham

Champignons met ham
Als je een leuk hapje wil maken, zijn champignons altijd een aanrader. Je kan ze immers met heel wat verschillende ingrediënten opvullen. Lekker en origineel! In dit recept gaan we aan de slag met gerookte ham, aangevuld met mediterraanse invloeden. Heerlijk!

Ratatouille met spekjes en spinazie

Ratatouille met spekjes en spinazie
Een ratatouille is een Frans gerecht uit de Provençe van gestoofde groentjes. Lekker gezond en je kan er eindeloos op variëren. In dit recept zorgen spekjes en spinazie voor een originele twist.

Kleurrijke pasta met paprika-tapenade

Kleurrijke pasta met paprika-tapenade
Een simpel, zonnig pastaatje smaakt altijd. Om een zomerse dag passend af te sluiten of een winterse avond wat zon te geven, pasta met mediterraanse accenten past immer. In deze zonnige allemansvriend gaan we aan de slag met paprikatapenade, lekker veel groentjes en malse spekjes.

Pizza capricciosa

Pizza capricciosa
Wie de menukaart van een echte, Italiaanse pizzeria al eens grondig heeft bestudeerd, weet dat er heel wat authentieke varianten bestaan. Eentje daarvan is de capricciosa. Deze variant werd ontwikkeld in Rome en is, dankzij de smaakvolle combinatie van artisjok, ham, champignons en olijven, eentje voor de fijnproevers.

Linguine met snijbonen en zwarte olijven in een fijn tomatensausje

Linguine met snijbonen en zwarte olijven in een fijn tomatensausje
Snijbonen krijgen stilaan de status van 'vergeten groente'. Voor velen is dit een klassieke, ietwat oubollige groente uit de moestuin van grootmoeder of -vader. Nochtans kan je er heel origineel mee aan de slag gaan, zoals bewezen wordt in deze smakelijke vegetarische pasta.

Zeewolffilet met capellini en groentesaus (Jeroen Meus)

Zeewolffilet met capellini en groentesaus (Jeroen Meus)
Zeewolf is een heerlijke vissoort die bekend staat om de stevige structuur en volle smaak. Zo'n lekker stukje heeft niet veel nodig, weet ook Jeroen Meus. Vergezeld van een verfijnd groentesausje van mediterraanse invloeden en dunne pastaslierten, zet je een feestelijk gerecht op tafel.