Dit is één van Jeroen Meus zijn lievelingsrecepten wanneer het snel en gemakkelijk moet zijn. Deze smaakvolle, vegetarische pasta is in een handomdraai klaar, ideaal wanneer het snel moet gaan (of je stiekem niet veel zin hebt om te kokkerellen).
Dit is één van Jeroen Meus zijn lievelingsrecepten wanneer het snel en gemakkelijk moet zijn. Deze smaakvolle, vegetarische pasta is in een handomdraai klaar, ideaal wanneer het snel moet gaan (of je stiekem niet veel zin hebt om te kokkerellen).
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 100 gram pijnboompitten
- 3 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 1 rode chilipeper naar smaak
- 4 trostomaten
- 1 courgette
- 600 gram spaghetti eventueel volkoren
- 2 eetlepels zwarte olijven ontpit
- 50 gram rucola
- 0,5 bussel basilicum
- 150 gram pecorino
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schroei de pijnboompitjes goudbruin in een pan met antikleeflaag.
- Halveer ondertussen de sjalotten en versnijd in grove stukjes. Plet daarnaast de knoflook en hak de chilipeper fijn (verwijder eventueel de zaadjes als het niet te pittig mag zijn).
- Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime, hoge pan. Fruit de sjalotten met de knoflook en chili.
- Versnijd de tomaten en courgette in grove stukken en voeg toe aan de pan. Laat rustig sudderen tot een saus met het deksel op de pan.
- Gaar ondertussen de spaghetti beetgaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Werk de tomatensaus af met zwarte olijven.
- Giet de gegaarde pasta af maar bewaar een deel van het kookvocht. Roer de spaghetti door de saus met wat kookvocht.
- Kruid af met peper en zout (maar overdrijf niet want de pecorino bevat ook veel zout).
- Roer net voor het opdienen de rucola en basilicumblaadjes door de pasta. Bestrooi met de geschroeide pijnboompitjes en vers geraspte schilfers pecorino. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind