Recepten - tomatenblokjes
Spaghetti met krokante kip
Met dit toffe gerecht zit jong en oud in een vingerknap aan tafel. Een eenvoudige spaghetti zonder poespas smaakt altijd, aangevuld met de krokante stukjes kip wordt het een waar feestmaal!
Tags: alledaags, basic, basilicum, chili, chilipeper, comfort food, easy, italiaans, Italië, kids, kindervriendelijk, knapperig, knoflook, korstje, krokant, lekker gewoon, makkelijk, oregano, panko, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, rode wijn, rucola, saus, sjalot, spaghetti, tomaten, tomatenpuree, tomatensaus, tomatenstukjes, voor jong en oud
Champignonballetjes ‘Provençale’ met wilde rijst (Jeroen Meus)
Met dit vegetarische recept van Jeroen Meus kan je zeker bij de jongste eters scoren. De smeuïge balletjes van champignons en Parmezaanse kaas doen gehakt helemaal vergeten. Tel daar de royale Provençaalse saus boordevol groentjes bij en het gezonde feestmaal is compleet.
Tags: aubergine, balletjes, basilicum, champignonballetjes, champignons, courgette, Frankrijk, Frans, geen vlees, groentesaus, Harissa, Jeroen Meus, kids, kindvriendelijk, kruiden, kruidig, laurier, olijven, paddenstoelen, panko, paprika, parmezaan, parmezaanse kaas, provençaals, Provencaalse saus, provence, rijst, rozemarijn, saus, tijm, tomaten, tomatensaus, veel groenten, veel groentjes, vegetarisch, veggie, venkel, wilde rijst, witte wijn, wortel, zonder vlees
Pasta met chipolata, oesterzwam, spinazie en spek (Jeroen Meus)
Jeroen Meus is als beroemdste tv-kok van Vlaanderen van alle markten thuis. Ook voor een snelle, comfortabele kom dampende pasta ben je aan het juiste adres. Deze smeuïge pasta met stukjes worst is niet te versmaden!
Tags: bladspinazie, cayenne, cayennepeper, chipolata, comfort food, dagelijkse kost, één, gerookt spek, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kids, kinderen, kindvriendelijk, kruidig, look, oesterzwam, oesterzwammen, pasta, penne, romig, room, roomkaas, salie, spek, spekjes, spekreepjes, spinazie, tijm, tomatenblokjes, tv, worst, worstjes
Hertenragout
Geen herfst- en wintermaanden zonder wild op tafel! Die authentieke en karakteristieke smaken doen lekkerbekken watertanden. De beste aanpak is ook meteen de meest eenvoudige: een simpel stoofpotje is al meer dan voldoende om lekker wild, zoals hert, alle eer aan te doen. Deze eenvoudige ragout (die niet mis zou staan op een kerst- of nieuwjaarsfeest) moet je dan ook geprobeerd hebben!
Tags: chique, feest, feestelijk, groene peper, grootmoeders keuken, herfst, hert, hertenragout, hertenstoofvlees, jeneverbessen, kerst, kerstmis, kroketten, luxe, luxueus, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, ree, reebok, room, selder, tomaten, veenbessen, veenbessenconfituur, wild, wildfond, wildseizoen, winter, wortel, zondagse kost
Luikse pensen met tomatensaus en aardappelen (Jeroen Meus)
Voor smakelijke en oerdegelijke dagelijkse kost moet je bij Jeroen Meus zijn. De sympathieke tv-kok slaagt er telkens weer in om met typische en betaalbare ingrediënten iets lekkers op tafel te toveren. Zo is dit meesterlijk eenvoudig gerecht perfect op een doordeweekse avond; Luikse pensen met een kruidig tomatensausje en gekookte patatjes. Soms moet dat echt niet meer zijn.
Tags: aardappel, aardappelen, alledaags, beginner, België, Belgisch, boerenkost, dagelijkse kost, doordeweeks, één, gekookte aardappelen, gewoon, Jeroen Meus, Luikse pens, Luikse pensen, pens, pensen, simpel, snel klaar, snel klaargemaakt, tomaat, tomatensaus, voor elke dag, witte pens, witte pensen, worst
Cappelletti in tomatensaus
Wanneer het eten snel op tafel getoverd moet worden, is Cappelletti een leuk idee. Deze gevulde pasta's hebben niet veel meer dan een sausje nodig om een volwaardige maaltijd te vormen. Italiaanse comfort food van de bovenste plank!
Penne met kippengehakt
Voor een lekkere pastabereiding hoef je niet uitzonderlijk origineel te zijn. De ultieme basis uit de Italiaanse keuken waar je altijd op kan rekenen: tomatensaus! In dit recept gaan we aan de slag met kippengehakt, fijne kruiden en een resem groentjes. Een heel fijn en smaakvol resultaat gegarandeerd, voor jong en oud!
Tags: chili, courgette, gegratineerd, gehakt, gerookte paprika, gratineren, italiaans, Italië, kip, kippengehakt, knoflook, komijn, kruiden, kruidentuiltje, kruidig, mediterraans, mozzarella, oregano, paprika, pasta, pastasaus, penne, Provençaalse kruiden, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, vlees, volkoren, volkoren pasta, volkoren penne, wortel, zwarte olijven
Witte bonen in tomatensaus (Jamie Oliver)
Voor heel simpele dingen lijkt een recept soms wat overbodig. Denk gerust aan deze hier: bonen in tomatensaus. Daarvoor warm je toch gewoon een blik op? Als het van Jamie Oliver afhangt niet! Met dit makkelijke recept geef je deze klassieker een Italiaanse boost waardoor je er, vergezeld van knapperig brood, een volwaardige lunch/maaltijd van kan maken. Lekker, simpel en efficiënt.
Tags: balsamico, basic, beginner, bonen, bonen in tomatensaus, eenvoudig, Engels, english breakfast, gemakkelijk, italiaans, Jamie Oliver, kruidig, laurier, lunch, mediterraans, pancetta, paprikapoeder, parmezaanse kaas, rode wijnazijn, snelle hap, spek, tomaten, tomatenpuree, tomatensaus, vegetarisch, veggie, verrassend, witte bonen
Mediterraanse kalkoenstoverij (slowcooker)
Fans van veel smaak zullen dit recept absoluut kunnen appreciëren. De mediterraanse keuken bestaat immers niet echt, het is zo'n ruim gebied dat het een noemer is om veel verschillende stijlen te duiden (Frans, Italiaans, Spaans, Noord-Afrikaans, Arabisch,...). Die waaier aan smaken en invloeden komt heel uitgebreid aan bod in dit originele recept dat bovendien al het werk aan jouw slowcooker overlaat.
Tags: arabisch, crockpot, fusion, groene linzen, Harissa, italiaans, Italië, kalkoen, kalkoenblokjes, kalkoenstoofvlees, kalkoenstoverij, kikkererwten, komijn, kruidig, langzaam, laurier, linzen, Marokkaans, Marokko, mediterraans, middellandse zee, oregano, paprika, peterselie, pijnboompitten, provence, ras el hanout, rode, rode wijn, selder, slow cooker, slowcooker, smaakbom, smaakvol, tijm, tomaten, tomatenblokjes, traag koken, Tunesië, Tunesisch, vakantie, vijgen, wereldkeuken, wijn, wortel, zomers, zonnig, zuiders
Gehakt Parmentier (Jeroen Meus)
Wie van een simpel gerechtje houdt dat alle vinkjes van 'comfort food' afvinkt, zit met een Parmentier goed. Het concept uit Frankrijk staat voor een lekkere en makkelijke ovenschotel die wordt afgedekt met puree. Ook Jeroen Meus gaat graag aan de slag met deze Franse klassieker, vooral met gehakt is typisch weet Vlaanderens bekendste tv-kok. Lekker en weinig werk!
Tags: basic, beginner, broodkruim, chapelure, comfort food, comfortfood, dagelijkse kost, easy, eenvoudig, Frankrijk, Frans, Franse keuken, gehakt, gehakt parmentier, gehaktschotel, hachis parmentier, Jeroen Meus, lekker, oven, ovenschotel, Parmentier, provençaals, Provençaalse kruiden, Provencaalse saus, puree, simpel, tijm, tomaten, tomatenblokjes
Pastaschotel met kippenchipolata (Colruyt)
Wanneer jouw zoektermen vandaag 'kindervriendelijk', 'gemakkelijk' en 'snel klaar' zijn, is dit leuke recept van Colruyt het antwoord. Dit snelle gerecht is niet alleen kindvriendelijk, het bevat ook lekker veel groentjes.
Tags: alledaags, alledaagse kost, bonen, broccoli, chipolata, Colruyt, doordeweeks, gegratineerd, gegratineerde kaas, gratineren, italiaans, Italië, kaas, kinderen, kindvriendelijk, kip, kippenchipolata, mediterraans, mozzarella, oven, ovenschotel, pasta, penne, prinsessenbonen, prinsessenboontjes, rap, snel klaar, snel klaargemaakt, tomaat, tomatenstukjes, vlug, worst, zomer, zomers, zonnig, zuiders
Groentetajine met kikkererwten (Sandra Bekkari)
Ondertussen weten we allemaal dat vooral een gezonde portie groenten de enige echte manier is om gezonder te eten. Geen wonder dat heel wat chefs die inzetten op gezondheid, zoals Sandra Bekkari, graag vegetarische gerechten presenteren. Mag het voor jou zelfs een zuiders tintje hebben? Dan is deze zalige tajine perfect!
Tags: abrikoos, afrika, Algerije, aubergine, courgette, couscous, dagen zonder vlees, garam masala, geen vlees, groenten, groentjes, kikkererwt, kikkererwten, kruiden, kruidig, mager, makkelijk, Marokkaans, Marokko, mediterraans, Noord-Afrikaans, paprika, pittig, ras el hanout, sana, Sandra Bekkari, simpel, smaakvol, speltcouscous, tajine, tomaat, Tunesië, veel groenten, vegan, veganistisch, vegetarisch, vegetarisme, veggie, zuiders
Siciliaans stoofpotje van kikkererwten en bloemkool met couscous (Jamie Oliver)
Voor een spannend vegetarisch gerecht dat je maag heerlijk vult en wangen doet blozen ben je aan het juiste adres bij tv-kok Jamie Oliver! Het is geen geheim dat Jamie dol is op de Italiaanse keuken, dit originele gerecht met couscous haalt pittige en smaakvolle inspiratie uit Sicilië.
Tags: Arabische invloeden, BBC, bloemkool, chili, couscous, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kaneel, kikkererwten, knoflook, kruidig, look, mediterraans, mediterraanse keuken, midden-oosten, olijven, Oosters, origineel, peterselie, pittig, Siciliaans, Sicilië, speciaal, tomaten, tv-kok, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, verrassend, zoet, zwarte olijven
Lasagne met ham en spinazie (Jeroen Meus)
Ook voor een lekkere en originele lasagne, kan je bij Jeroen Meus terecht. Deze wereldberoemde Italiaanse klassieker kan je op heel wat verschillende manieren klaarmaken. Deze variant draait rond ham en spinazie. Fantastisch lekker!
Tags: België, Belgisch, comfort food, comfortfood, dag op voorhand, dagelijkse kost, fusion, gegratineerde kaas, gratineren, ham, in de oven, italiaans, Italiaanse recepten, Italië, Jeroen Meus, Jeroen Meus recepten, kaaskorstje, kids, kinderfeestje, kindvriendelijk, kruiden, kruidig, lasagna, lasagne, lasagne Jeroen Meus, lasagnevellen, oven, ovenschotel, pasta, pastavellen, rode wijn, roux, rucola, spinazie, tomatenblokjes, tomatensaus, uit de oven, witte wijn
Bolognese van champignon en linzen (Jamie Oliver)
Een smakelijke pasta heeft heus geen vlees nodig. Zelfs een traditionele Bolognese - waar gehakt in principe de hoofdrol speelt - kan je op een vegetarische manier klaarmaken. In dit toffe recept gaat Jamie Oliver aan de slag met paddenstoelen en linzen om een heerlijk zonnige pasta zonder vlees klaar te toveren. Het proberen waard!
Tags: basilicum, bolognaise, bolognaisesaus, bolognese, bolognesesaus, bouillon, champignon, champignons, comfort food, groentebouillon, italiaans, Italiaanse pasta, Italiaanse recepten, Italië, Jamie Oliver, laurier, look, mediterraans, mediterraanse keuken, origineel, originele recepten, paddenstoel, paddenstoelen, pappardelle, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, portobello, rozemarijn, selder, spaghetti, spaghetti bolognese, tijm, tomaat, tomatenblokjes, tomatenpassata, veganisme, veganistisch, vegetarisch, vegetarisme, veggie, wortel, zuiden, zuiders