Tijd genoeg | - deel 28 Tijd genoeg | - deel 28

 

Recepten - Tijd genoeg

Varkenswangen in slowcooker

Varkenswangen in slowcooker
Koken met een slowcooker zorgt, door de trage garing, voor botermalse bereidingen. Het loont dan ook de moeite om uitgelezen ingrediënten op deze manier te bereiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van varkenswangetjes? Heerlijk mals en smaakvol vlees dat nog beter wordt als je het bereid in een slowcooker.

Kip in honing-mosterdsaus

Kip in honing-mosterdsaus
Geoefende lekkerbekken weten dat een sappige kippenbout een overheerlijk stukje vlees is. Gecombineerd met de eenvoudige maar heerlijke honing-mosterdsaus uit dit recept maak je er zelfs een waar festijn van!

Pasta met champignons (Piet Huysentruyt)

Pasta met champignons (Piet Huysentruyt)
Het fijne aan pasta-recepten is dat ze kunnen uitblinken in eenvoud en toch supersmaakvol zijn. Dat heeft Piet Huysentruyt goed begrepen, deze zalig simpele pasta met champignons en spekjes is het perfecte avondmaal op een drukke weekdag.

Horse’s Neck

Horse’s Neck
Deze traditionele cocktail ontstond in Amerika als een frisse, alcoholvrij drankje dat gekenmerkt werd door de lange citrusstrip. Pas toen een flinke shot whisky (voor de "Horse's Neck with a Kick" of "Stiff Horse's Neck") werd toegevoegd, werd het een internationale topper.

Goulash

Goulash
Wat stoofvlees is voor België, is goulash voor Hongarije. Deze ingedikte vleesstoofpot is heel populair in Oost-Europa en bestaat in flink wat varianten. Er bestaan dan ook talloze familierecepten die al generaties meegaan. De basis is echter eenvoudig: rundsvlees, paprika, tomaten, vleesbouillon en voldoende gaartijd. Perfect om van te smullen op gure dagen.

Pizza Francescana

Pizza Francescana
Klassiekers zoals een Margherita of een Napolitana kent iedereen, ga je echter op culinaire ontdekkingstocht in Italië dan leer je tal van minder bekende maar zeker zo lekkere traditionele pizza's kennen. Een Pizza Francescana wordt bijvoorbeeld bereid met eekhoorntjesbrood: heerlijk eenvoudig en toch een beetje luxueus.

Minestrone met spek en tortellini (Colruyt)

Minestrone met spek en tortellini (Colruyt)
Minestrone is een heel lekkere klassieker uit de Italiaanse keuken: een rijke tomatensoep vol groentjes en ander lekkers. Elke Italiaanse mama heeft een eigen recept, of verwerkt simpelweg de toevallige restjes in deze rijke maaltijdsoep. In dit recept van Colruyt worden knapperige spekjes en tortellini toegevoegd.

Gesmoord varkensgebraad (slow cooker)

Gesmoord varkensgebraad (slow cooker)
Het allerfijnste aan een slowcooker is dat je zonder zorgen heerlijk kan koken. De trage gaartijd garandeert malse en sappige resultaten. Een varkensgebraadje wordt in de oven snel taai, probeer dus zeker deze bereidingswijze eens uit!

Champignons met ham

Champignons met ham
Als je een leuk hapje wil maken, zijn champignons altijd een aanrader. Je kan ze immers met heel wat verschillende ingrediënten opvullen. Lekker en origineel! In dit recept gaan we aan de slag met gerookte ham, aangevuld met mediterraanse invloeden. Heerlijk!

Tuxedo

Tuxedo
Deze stijlvolle cocktail bestaat in heel wat varianten en bestaat al sinds de 19de eeuw. Het drankje werd voor het eerst gemixt in de Tuxedo-club, waar ook de uiterst stijlvolle en gelijknamige kledingstijl ontstond. Een cocktail met klasse!

Groentestoofpot met couscous (Jeroen Meus)

Groentestoofpot met couscous (Jeroen Meus)
Ook voor een hip vegetarisch gerecht kan je bij Jeroen Meus terecht. Dankzij de juiste smaakmakers en een royale selectie groentjes in dit recept mist niemand nog een stuk vlees of vis.

Currysaus

Currysaus
Een currysaus kent iedereen, lekker bij kip en andere oosterse bereidingen. Je kan bovendien makkelijk zelf een smaakvolle currysaus maken. Ontdek in dit recept hoe je zelf deze lekkere saus zonder veel moeite kan klaarmaken.

Kippenboutjes met paprika

Kippenboutjes met paprika
Eenvoud siert, wordt wel eens gezegd. Dat kan ook perfect kloppen in de keuken. Liefhebbers van een sappig kippenboutje zullen namelijk smullen van deze heerlijk eenvoudige - maar smaakvolle - stoofpot met paprika.

Bavarois van aardbeien (Roger Van Damme)

Bavarois van aardbeien (Roger Van Damme)
Met dit recept maak jij het ideale valentijndessert! Roger Van Damme leert je een bavarois maken; luchtige pudding die vooral in taartvorm beroemd is. Deze variant met aardbeien is niet moeilijk om klaar te maken en bovenal romantisch lekker.

Pizza Mimosa

Pizza Mimosa
Een pizza staat synoniem voor een bodem met tomatensaus, toch? Niet helemaal, je kan immers ook een pizza bianco eten eten. Letterlijk: een witte pizza. Een Mimosa is daar een prima voorbeeld van: met room, ham en maïs maak je een verrassende en lekkere pizza.