< 30 minuten | - deel 5 < 30 minuten | - deel 5

 

Recepten - Tijd genoeg - < 60 minuten - < 30 minuten

Steak met bordelaisesaus (Piet Huysentruyt)

Steak met bordelaisesaus (Piet Huysentruyt)
Uit onderzoek blijkt dat de meest populaire saus bij een steak peperroomsaus is, op de voet gevolgd door bernaise- en champignonroomsaus. Stuk voor stuk lekkere sausjes, wat meer variatie kan echter zeker geen kwaad. Zo is er ook de Franse bordelaisesaus, op basis van rode wijn en boter, die onterecht een beetje in de vergetelheid is geraakt. Piet Huysentruyt beschrijft in dit recept hoe je deze gastronomische klassieker uit Frankrijk klaarmaakt.

Linguine met scampi in wittewijnsaus

Linguine met scampi in wittewijnsaus
Heerlijk snel klaar en altijd lekker - dat omschrijft dit recept perfect. Het lichtje sausje op basis van witte wijn en een scheutje room past uitstekend bij dampende pasta en smaakvolle scampi. Comfort food par excellence!

Varkenskotelet met wortelpuree, bimi en pickles (Jeroen Meus)

Varkenskotelet met wortelpuree, bimi en pickles (Jeroen Meus)
Als er één chef de kunst verstaat om van een alledaags gerecht toch iets speciaals te maken, is het wel Jeroen Meus. In dit heerlijk doordeweeks recept zorgt hij voor typische Vlaamse kost: een varkenskotelet met wortelpuree. De bimi - jonge broccolistengels - zorgen samen met een flinke schep pickels voor een verrassende afwerking.

Appelmoescake

Appelmoescake
Staat er nog een restje appelmoes in de koelkast waar je niet meteen weg mee weet? Dan is deze leuke en erg gemakkelijke appelmoescake het recept dat je zoekt. Lekker als nagerecht of simpel tussendoortje.

Cappelletti in tomatensaus

Cappelletti in tomatensaus
Wanneer het eten snel op tafel getoverd moet worden, is Cappelletti een leuk idee. Deze gevulde pasta's hebben niet veel meer dan een sausje nodig om een volwaardige maaltijd te vormen. Italiaanse comfort food van de bovenste plank!

Scampi met kokosrijst

Scampi met kokosrijst
Voor een snelle en smakelijke hap die zonder al te veel exotische ingrediënten toch verrassend oosters smaakt, is dit makkelijke recept perfect. Door kokosmelk aan de rijst toe te voegen zorg je voor een smeuïg resultaat dat perfect past bij scampi.

Griekse pasta met halloumi

Griekse pasta met halloumi
Wie lekker wil (na)zomeren kan in de keuken aan de slag met zuiderse ingrediënten. Dit recept haalt inspiratie in Griekenland. Eén van de plaatselijke lekkernijen heet orzo: fijne, rijstvormige pasta. Gecombineerd met gegrilde halloumi en een mediterraans groentesausje dat smaken uit alle windstreken combineert, zorg je voor waanzinnig lekkere comfort food.

Broccolipuree met spekjes

Broccolipuree met spekjes
Voor lekkere comfortfood van de bovenste plank hoef je niet creatief te zijn. Gewoon, alledaags goed is soms meer dan voldoende. Dat is precies wat dit recept uit grootmoeders kookboek bewijst: een smeuïge puree van broccoli met knapperige spekjes. Heerlijk!

Spaghetti met tomaat en courgette (Jeroen Meus)

Spaghetti met tomaat en courgette (Jeroen Meus)
Dit is één van Jeroen Meus zijn lievelingsrecepten wanneer het snel en gemakkelijk moet zijn. Deze smaakvolle, vegetarische pasta is in een handomdraai klaar, ideaal wanneer het snel moet gaan (of je stiekem niet veel zin hebt om te kokkerellen).

Frisse koolrabisalade

Frisse koolrabisalade
Koolrabi is één van de vele teeltvarianten van kool. De relatief kleine knollen zijn bekend vanwege hun frisse smaak. Bovendien zijn er zowel rauw als gekookt erg lekker en rijk aan vitaminen. Deze simpele salade doet het prima als voorgerecht, snelle lunch of bijgerecht.

Yoghurttrifle met mango

Yoghurttrifle met mango
Een trifle is een leuk dessert dat oorspronkelijk uit Groot-Brittannië komt. Het principe is eenvoudig: je vult een grote kom om individuele glaasjes met enkele lagen lekkers. Je kan er dan ook eindeloos mee variëren. Dit recept werkt bijvoorbeeld met frisse yoghurt, die heerlijk wordt aangevuld met mango, munt en knapperige koekjes. Zo klaar en het presenteert geweldig!

Bechamelsaus

Bechamelsaus
De enige echte, onverslijtbare klassieker uit de Franse keuken die elk seizoen past? Bechamelsaus, natuurlijk! Deze smeuïge saus op basis van boter, bloem en melk kennen we in de volksmond als 'witte saus' en is vooral een succes bij gegaarde groentjes zoals bloemkool, broccoli, kool,... Benieuwd naar het traditionele basisrecept?

Italiaans pastaslaatje met aardbeien (Colruyt)

Italiaans pastaslaatje met aardbeien (Colruyt)
Het geheim van een lekkere salade zit 'm in een zorgvuldige variatie van smaken. Dat weet het kookteam van Colruyt ook, zoals deze smaakvolle salade met typische Italiaanse ingrediënten (pasta! pesto! prosciutto! mozzarella! tomaatjes!) en heerlijk zoete aardbeien bewijst. Deze zomerse smaakbom is heerlijk als lunch of licht avondmaal.

Pasta Margherita

Pasta Margherita
Iedereen kent de pizza Margherita, maar ken je ook de pasta-variant? Met niets meer dan pasta, tomaten mozzarella en basilicum zorg je voor een uiterst simpele gerecht dat ideaal is op een drukke weekdag. Makkelijker wordt comfort food niet!

Aperoglaasje met asperge en forel

Aperoglaasje met asperge en forel
Een moderne klassieker als hapje of tijdens de aperitief is een glaasje met verfijnd lekkers. Je kan er alle kanten mee op en het is bijzonder makkelijk te serveren. Dit recept met asperges, zeerkraal en forel is een echte smaaksensatie. Ideaal tijdens de lente, wanneer het Belgische 'witte goud' in seizoen is.