Recept - Appelmoescake

Appelmoescake
Recept Afdrukken
Staat er nog een restje appelmoes in de koelkast waar je niet meteen weg mee weet? Dan is deze leuke en erg gemakkelijke appelmoescake het recept dat je zoekt. Lekker als nagerecht of simpel tussendoortje.
Appelmoescake
Recept Afdrukken
Staat er nog een restje appelmoes in de koelkast waar je niet meteen weg mee weet? Dan is deze leuke en erg gemakkelijke appelmoescake het recept dat je zoekt. Lekker als nagerecht of simpel tussendoortje.
Porties Kook Tijd Passieve Tijd
6personen 20minuten 30minuten
Porties
6personen
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Laat de boter zacht smelten (gebruik eventueel de microgolfoven op een zacht wattage).
  2. Klop ondertussen de suiker met de eieren op tot een smeuïge en schuimige massa.
  3. Voeg de boter, appelmoes, rozijnen en kaneel toe. Roer goed om.
  4. Zeef de bloem en roer voorzichtig door het beslag.
  5. Giet het beslag in een ingevatte bakvorm. Laat 20 tot 40 minuten garen (afhankelijk van de dikte van je cake) op 170°.
  6. Controleer tijdig of de cake niet te ver gaart. Laat afkoelen en versnijd in handklare stukken. Smakelijk!
Notities

Tip: controleer voor je het beslag uitstort of extra suiker gewenst is. Appelmoes bevat doorgaans al wel wat suiker, de hoeveelheid suiker die je volgens dit recept met de eieren mengt is dus eerder beperkt.

Deel dit Recept

Comments

  1. Joke Willink zegt:

    “Klop ondertussen de suiker met de suiker op tot een smeuïge en schuimige massa.”

    Ik denk dat 1 suiker eieren moet zijn.

Speak Your Mind

*