Geen maximum | - deel 27 Geen maximum | - deel 27

 

Recepten - Geen maximum

Kalfslapje met pasta en tomatensaus (Jeroen Meus)

Kalfslapje met pasta en tomatensaus (Jeroen Meus)
Wie dol is op zonnige, zomerse gerechtjes moet dit toffe recept van Jeroen Meus geprobeerd hebben. Zoals het de echte Italiaanse keuken betaamt, blinkt dit gerecht uit in smaak en eenvoud. Met pasta, verse tomatensaus en een opgerold kalfslapje zorg je voor een simpel festijn!

Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes
Al wie graag koekjes bakt, weet dat daar helaas ook wel wat boter en suiker bij komt kijken. Lekker, maar niet echt gezond dus. Dit recept zorgt voor een goede middenweg, met havermout kan je immers lekkere koekjes maken die een pak gezonder zijn. Bovendien zijn ze erg makkelijk te maken!

Kipfilets met rucolapesto

Kipfilets met rucolapesto
Een kipfilet is lekker, maar toch ook een beetje gewoon. Dat is gelukkig snel opgelost door ze te vullen. In dit recept ontdek je hoe een heerlijke rucolapesto van een simpele kipfilet een verrassende maaltijd kan maken.

Kamikaze

Kamikaze
Een Kamikaze is al eventjes een officieel erkende cocktail en is, zoals de naam doet vermoeden, een echte "shooter": binnengieten in één teug! Ideaal om een gezellig feestje op gang te trekken.

Chateaubriand met gebakken bloemkool (Pascale Naessens)

Chateaubriand met gebakken bloemkool (Pascale Naessens)
Wanneer je een beetje op je lijn wil letten, zijn de recepten van Pascale Naessens heel geschikt. Groentjes spelen uiteraard de hoofdrol, maar er is zeker en vast ook plaats voor een flink stukje vlees in haar keuken. Dit recept blinkt uit in absolute eenvoud: malse biefstuk met gebakken bloemkool. Stukken lekkerder dan gekookte bloemkool!

Gentse waterzooi

Gentse waterzooi
Wie lekkerbekt bij Belgische klassiekers, moet een echte Gentse waterzooi eens geprobeerd hebben. Dit recept zou al bestaan sinds de middeleeuwen en is een smeuïg kooksel (een 'zode' in een oud-Nederlands, vandaar zooi) van kip of vis, groentjes, aardappelen en room. Het is een smakelijke maaltijdsoep die je makkelijk zelf kan bereiden, op voorwaarde dat je een beetje geduld hebt. Ontdek in dit recept hoe jij de enige echte Gentse waterzooi met kip helemaal zelf kan klaarmaken!

Everzwijnragout (slowcooker)

Everzwijnragout (slowcooker)
Niks lekkerder dan een ragout die alle tijd van de wereld heeft gekregen om zalig mals te worden. Deze everzwijnragout warmt je gegarandeerd op tijdens een frisse winter- of herfstdag.

Vampiro

Vampiro
De Vampiro is een vrij recente cocktail die oorspronkelijk uit Mexico komt. Door zijn fruitige en kruidige smaak is ze momenteel een wereldwijde hit in cocktailbars. Het bereiden van de cocktail vergt wat tijd, maar het resultaat mag er zeker wezen. Deze moet je echt proeven!

Groenlandse heilbot met garnalen en champignons (Colruyt)

Groenlandse heilbot met garnalen en champignons (Colruyt)
Liefhebbers van vis weten dat heilbot een uitstekende keuze is. De smaakvolle witte vis uit Groenland is heerlijk mals van smaak. Vergezeld van een simpel sausje en enkele garnaaltjes heb je zonder moeite een alledaags topgerecht klaargemaakt, met dank aan Colruyt.

Avocado pannenkoeken

Avocado pannenkoeken
De populariteit van de avocado is de laatste jaren enorm gestegen. Deze vrucht is niet alleen lekker, maar ook nog eens super gezond. Talrijke studies hebben aangetoond dat ze ongelofelijk voedzaam zijn want ze bevatten veel vezels en gezonde vetten. Het is dan ook niet gek dat avocado's in veel verschillende gerechtjes worden gebruikt. Je kan ze bijvoorbeeld gebruiken om heerlijke pannenkoeken mee te maken!

Kalkoenstoverij

Kalkoenstoverij
Hoewel er weinig gerechten zijn die kunnen opboksen tegen onze nationale trots - stoofvlees, natuurlijk! - zijn er heel wat meer bereidingen van gestoofd vlees die om duimen en vingers af te lekken zijn. Stoverij van kalkoen is bijvoorbeeld erg smaakvol, lekker mals en niet moeilijker om te maken. Met dit verrassende maar eenvoudige recept scoor je zeker en vast!

Appelflappen

Appelflappen
Al wie houdt van zoetigheid, moet deze eenvoudige klassieker geprobeerd hebben. Mat appeltjes en bladerdeeg maak je immers een heerlijk tussendoortje/dessertje. In dit recept leer je bovendien hoe je de vulling heerlijk kan pimpen.

Irish Coffee

Irish Coffee
Het enige echte drankje uit Ierland dat iedereen kent: Irish Coffee! Dit straffe degustiefje is wereldwijd beroemd. Het is dan ook een uitzonderlijk lekkere combinatie van straffe koffie, Irish whiskey en room. Met dit authentieke recept bij de hand maak jij er zelf eentje klaar volgens de regels van de kunst!

Irish stew

Irish stew
Irish stew is zonder twijfel het beroemdste gerecht uit de Ierse keuken. Deze stevige stoofpot barst van de smaak en garandeert een stevige maaltijd. Perfect om jezelf te verwarmen op een kille dag, of Saint-Patricksday passend te vieren! Met dit heldere basisrecept maak jij een perfecte stew klaar, helemaal volgens de regels van de kunst!

Fricassee van konijn (Jeroen Meus)

Fricassee van konijn (Jeroen Meus)
Een smeuïge fricassee is een prachtig voorbeeld van een heerlijke klassieker uit grootmoeders keuken. Het vergt ietsje meer moeite, maar het resultaat is feestelijk lekker. Jeroen Meus maakt in dit recept een erg verfijnde variant met konijn klaar, absoluut de moeite waard!