Recepten - fricassee

Fricassee van konijn (Gordon Ramsay)

Fricassee van konijn (Gordon Ramsay)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Konijn is stilaan een vergeten delicatesse geworden. Het fijne, witte vlees is heel mager en heeft een milde maar karaktervolle smaak. Traditionele bereidingen zijn dan ook nog steeds de beste keuze wanneer je met konijn aan de slag gaat. Zo is dit recept geïnspireerd op een bereiding van de Britse topchef Gordon Ramsay: een klassieke fricassee (een stofpotje met een gebonden saus) met spekjes, champignons en tagliatelle. Heerlijke boerenkost!

Fricassee van konijn (Jeroen Meus)

Fricassee van konijn (Jeroen Meus)
Een smeuïge fricassee is een prachtig voorbeeld van een heerlijke klassieker uit grootmoeders keuken. Het vergt ietsje meer moeite, maar het resultaat is feestelijk lekker. Jeroen Meus maakt in dit recept een erg verfijnde variant met konijn klaar, absoluut de moeite waard!

Kalfsblanquette à la minute

Kalfsblanquette à la minute
Om deze klassieker uit grootmoeders keuken volgens de regels van de kunst te bereiden, moet het kalfsvlees lange tijd garen in een fond/saus zonder dit op voorhand te hebben gebakken/geschroeid in boter. Zalig lekker, helaas ontbreekt het ons vaak aan tijd. Dit recept legt je bondig uit hoe je een vergelijkbaar resultaat kan bekomen op slechts een klein half uurtje. Niet helemaal authentiek, wel helemaal lekker!