Recepten - rucola
Kabeljauw in ham met Siciliaanse tomatensaus (Sandra Bekkari)
Met de gezonde recepten van Sandra Bekkari kan je er zeker van zijn dat er niet wordt ingeboet in smaak en kwaliteitsvolle ingrediënten. Zo voert dit zomerse gerecht je naar het zonnige Sicilië: de typische ingrediënten van het tomatensausje (olijven, basilicum, kappertjes,...) passen heerlijk bij een stukje kabeljauw met een jasje van Parmaham. Ondanks het behoorlijke lijstje ingrediënten, vraagt dit gerecht bovendien weinig moeite. Heerlijk genieten!
Tags: basilicum, courgette, courgetteslierten, dieet, diëten, gedroogde ham, gevarieerd, gezond, ham, italiaans, Italië, kabeljauw, kabeljauwfilet, kappertjes, kruidig, low carb, mager, mediterraans, middellandse zee, oregano, Parma, parmaham, pijnboompitten, rijkelijk, rode ui, royaal, rucola, sana, Sandra Bekkari, Siciliaans, Sicilië, variatie, veel smaken, vis, vis en vlees, weinig calorieën, witte vis, zomer, zomers, zonnig, zuiders, zwarte olijven
Volkorenpenne met geroosterde paprika en scampi’s (Colruyt)
Gezond, zomers en snel klaar? Dit mediterraanse recept met weinig ingrediënten van Colruyt vinkt al die vakjes feilloos af. De geroosterde paprika's zorgen voor een volle smaak die uitstekend past bij pasta, rucola en zwarte olijfjes. Samen met de gebakken scampi maak je een fris gerecht dat zowel warm als koud lekker is.
Tags: alledaags, Colruyt, eenvoudig, gegrilde paprika, gezond, grillen, mediterraans, olijf, olijven, pasta, penne, rucola, scampi, schaaldieren, simpel, snel klaar, tijm, vis, volkoren, volkoren pasta, volkoren penne, weinig ingrediënten, zomer, zomers, zon, zonnig, zwarte olijven
Spaghetti met krokante kip
Met dit toffe gerecht zit jong en oud in een vingerknap aan tafel. Een eenvoudige spaghetti zonder poespas smaakt altijd, aangevuld met de krokante stukjes kip wordt het een waar feestmaal!
Tags: alledaags, basic, basilicum, chili, chilipeper, comfort food, easy, italiaans, Italië, kids, kindervriendelijk, knapperig, knoflook, korstje, krokant, lekker gewoon, makkelijk, oregano, panko, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, rode wijn, rucola, saus, sjalot, spaghetti, tomaten, tomatenpuree, tomatensaus, tomatenstukjes, voor jong en oud
Salade van meloen, mozzarella en Parmaham (Sandra Bekkari)
Deze heerlijke, zomerse salade is fraai voorbeeld van gezonde powerfood! De frisse stukjes meloen worden een waar festijn na een snelle marinade in porto en passen heerlijk bij de zoute smaak van Parmaham. Perfect op een warme dag of wanneer je lekker licht en toch gezond wil tafelen.
Tags: basilicum, blauwe bessen, dieet, diner, gedroogde ham, gezond, gezond tafelen, groene kruiden, ham, kaas, kruidig, licht, luchtig, lunch, mager, mediterraans, meloen, mozzarella, munt, Parma, parmaham, porto, powerfood, rode porto, rucola, salade, sana, Sandra Bekkari, superfood, vakantie, verfrissend, vermageren, warme dagen, zomer, zomers
Scampi op Italiaanse wijze
Al wie op zoek is naar een uitmuntend voorgerechtje dat rijk is van smaak en toch niet zo moeilijk is, moet dit recept absoluut proberen! De volle smaak van scampi's wordt heerlijk gecombineerd met dunne plakjes Italiaanse coppa en een heerlijke roomsausje bij op basis van witte wijn. Met dit voorgerecht kan jouw culinaire festijn niet meer stuk!
Tags: amuse, citroen, coppa, entree, gedroogd vlees, gedroogde ham, getomateerde saus, groentebouillon, ham, Italiaanse ham, knoflook, look, mare e monti, romig, room, roomsausje, rucola, scampi, scampi's, sjalot, starter, surf en turf, tapa, tapas, tomaten, tomatenpuree, vis en vlees, voorgerecht, witte wijn
Varkenshaasje met tagliatelle en courgettes (Colruyt)
Het fijnste stukje varkensvlees, de varkenshaas, is heel veelzijdig te gebruiken. Het kookteam van Colruyt kiest er in dit recept voor om de fijne en malse smaak van het vlees te combineren met een smakelijke pasta-bereiding. De tomaatjes, stukjes courgette en rucola zorgen voor een instant zomer-gevoel!
Tags: alledaags, basilicum, Colruyt, courgette, doordeweeks, Italiaanse kruiden, Italië, kerstomaten, kruidig, mediterraans, niet veel werk, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, rucola, tagliatelle, tomaat, tomaten, Varken, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, weinig ingrediënten, zomer, zomers, zonnig, zuiders
Zalm met gebakken bloemkool, aardappelen en spek (Jeroen Meus)
Met dit recept mikt Jeroen op een breed publiek. Bloemkool, spek, zalm, patatjes,... daar wordt iedereen vrolijk van! Dit gerecht doet het uitstekend als doordeweekse maaltijd omdat de bereiding vrij eenvoudig is. Tegelijkertijd komen er lekker veel smaken samen en oogt het resultaat best feestelijk.
Scampi’s in basilicumroomsaus (Colruyt)
Met dit smaakvolle voorgerecht van Colruyt kan je zonder enige moeite scoren! Het lekkere roomsausje met tomatentapenade past uitstekend bij de volle smaak van scampi. Afgewerkt met basilicum en rucola betekent dat een verfijnd gerechtje die het best geserveerd wordt met brood.
Tags: aperitief, apero, basilicum, Colruyt, eenvoudig, garnaal, geen moeite, gele paprika, grote garnalen, kruidig, paprika, romig, room, roomsaus, scampi, scampi's, simpel, snel klaar, starter, tapendade, tomaten, tomatentapenade, voorgerecht, weinig werk, witte wijn, zeevruchten, zuiders
Vitello tonnato burgers
Vitello tonnato is een beroemd gerecht uit de Italiaanse keuken dat twee verrassende ingrediënten combineert: kalfsvlees met tonijn. Het concept achter dit verfijnde (voor)gerecht wordt in dit verrassende recept omgetoverd tot smakelijke hamburgers? Perfect om zonder enorme inspanningen verrassend en bovenal lekker te koken!
Tags: ajuin, amerika, amerikaans, appelkappertjes, artisjok, artisjokharten, augurk, balsamico, basilicum, brood, broodjes, fusion, gastrique, hamburger, hamburgers, italiaans, Italië, kalf, kalfsburgers, kalfsvlees, kappertjes, kids, kinderen, kruiden, kruidig, leuk, mayonaise, oregano, origineel, pistolet, pistolets, rucola, speciaal, tonijn, tonijnsaus, tuinkruiden, ui, uitzonderlijk, uniek, vakantie, verrassend, vitello tonnato, wereldkeuken, witte wijn, zuiders
Spaghetti met tomaat en courgette (Jeroen Meus)
Dit is één van Jeroen Meus zijn lievelingsrecepten wanneer het snel en gemakkelijk moet zijn. Deze smaakvolle, vegetarische pasta is in een handomdraai klaar, ideaal wanneer het snel moet gaan (of je stiekem niet veel zin hebt om te kokkerellen).
Tags: basilicum, beginner, comfort food, courgette, dagelijkse kost, easy, gemakkelijk, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kaas, makkelijk, olijven, pasta, pecorino, pijnboompitten, rode chili, rucola, simpel, snel klaar, spaghetti, starter, tomaat, vegetarisch, veggie, zomers, zwarte olijven
Italiaans pastaslaatje met aardbeien (Colruyt)
Het geheim van een lekkere salade zit 'm in een zorgvuldige variatie van smaken. Dat weet het kookteam van Colruyt ook, zoals deze smaakvolle salade met typische Italiaanse ingrediënten (pasta! pesto! prosciutto! mozzarella! tomaatjes!) en heerlijk zoete aardbeien bewijst. Deze zomerse smaakbom is heerlijk als lunch of licht avondmaal.
Tags: aardbei, aardbeien, basilicum, Colruyt, fris, fris-zoet, gezond, groene pesto, ham, italiaans, Italië, kerstomaten, kruiden, licht, lichte maaltijd, lunch, mager, mini penne, mozzarella, penne, pijnboompitjes, prosciutto, rauwe ham, rucola, salade, smaakbom, smaakvol, snel klaar, veel smaken, zoet, zomer, zomers
Quinoaslaatje met gegrilde paprika (Colruyt)
Als lichte lunch of verfijnd bijgerecht is dit recept perfect. Smeuïge quinoa wordt simpel maar doeltreffend gecombineerd met kikkererwtjes, gegrilde paprika en rucola.
Tags: barbecue, bbq, bijgerecht, fris, gegrilde paprika, gemakkelijk, groentjes, kikkererwten, lente-ui, lichte maaltijd, limoen, lunch, olie, olijfolie, paprika, quinoa, rucola, salade, simpel, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, zomer, zomers
Quinoa Caprese (Sandra Bekkari)
Sandra Bekkari is een absolute fan van quinoa. De kleine bolletjes uit Zuid-Amerika hebben uitstekende voedingswaardes en zijn in een handomdraai klaar. Perfect voor al wie graag lekker tafelt maar ook aan zijn of haar lijn wil denken. In dit toffe recept combineert quinoa met een typische ingrediëntengroep uit Italië: mozzarella, tomaatjes en basilicum. Lekker zomers!
Bistecca Fiorentina (Pepe Giacomazza)
Een Bistecca Fiorentina, ofwel Florentijnse biefstuk, is een heerlijke specialiteit uit Firenze. Een flinke T-bone steak (maar je kan ook met een entrecôte aan de slag) wordt onbehandeld gegrild en achteraf gekruid. Heerlijk en puur Italiaans eten! Njam-chef Pepe Giacomazza geeft je in dit recept zijn versie, vergezeld van gebakken krieltjes en een verrassende salsa verde.
Tags: authentiek, biefstuk, Bistecca Fiorentina, côte-a-l'os, entrecote, feest, feestelijk, Firenze, Florence, Florentijns, Florentijnse steak, gebakken aardappelen, italiaans, Italië, krieltjes, kruidig, luxe, mediterraans, njam, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, Pepe Giacomazza, romantisch, rood vlees, rozemarijn, rucola, rund, runds, rundsvlees, salie, salsa verde, steak, t-bone, T-bone steak, tuinkruiden, vlees, zeezout
Roodbaars puttanesca met Griekse pasta (Jeroen Meus)
Voor liefhebbers van oude recepten, is deze originele variant van Jeroen Meus een leuk idee. Puttanesca is een zilt sausje propvol mediterraanse smaken dat vrolijk refereert naar het oudste beroep ter wereld. Gecombineerd met een mals stukje roodbaars en Griekse pasta maakt Jeroen er een simpel maar heerlijk gerechtje mee.
Tags: alle seizoenen, ansjovis, basilicum, chili, chilipeper, Griekenland, grieks, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kappertjes, kerstomaat, makkelijk, mediterraans, mediterraanse zee, olijven, oregano, orzo, pasta, puttanesca, rode wijn azijn, roodbaars, roodbaarsfilet, snel makkelijk, tomaten, tomatensaus, vakantie, vis, witte wijn, zee, zilt, zomers, zonnig, zout, zuiders