Recept - Salade van meloen, mozzarella en Parmaham (Sandra Bekkari)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Salade van meloen, mozzarella en Parmaham (Sandra Bekkari)
Recept Afdrukken
Deze heerlijke, zomerse salade is fraai voorbeeld van gezonde powerfood! De frisse stukjes meloen worden een waar festijn na een snelle marinade in porto en passen heerlijk bij de zoute smaak van Parmaham. Perfect op een warme dag of wanneer je lekker licht en toch gezond wil tafelen.
Salade van meloen, mozzarella en Parmaham (Sandra Bekkari)
Recept Afdrukken
Deze heerlijke, zomerse salade is fraai voorbeeld van gezonde powerfood! De frisse stukjes meloen worden een waar festijn na een snelle marinade in porto en passen heerlijk bij de zoute smaak van Parmaham. Perfect op een warme dag of wanneer je lekker licht en toch gezond wil tafelen.
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Halveer de meloen en schraap de pitjes weg. Lepel kleine bolletjes uit het vruchtvlees met een Parissiene-boortje.
  2. Doe de bolletjes meloen in een schaal en besprenkel met porto. Laat twintig minuutjes marineren op een koele plek.
  3. Laat ondertussen de mozzarella-bolletjes uitlekken en scheur de parmaham in stukjes.
  4. Meng de rucola met de meloen in een ruime kom. Verdeel de mozzarella-bolletjes, stukjes ham en blauwe bessen over de salade.
  5. Kruid licht met peper en zout, verdeel er daarna enkele blaadjes basilicum en munt over.
  6. Besprenkel net voor het opdienen met wat olijfolie en witte balsamico. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*