rode chilipeper | rode chilipeper |

 

Recepten - rode chilipeper

Yakitori

Yakitori
Yakitori is een heerlijke lekkernij uit Japan die vooral populair is als snelle snack op straat en op allerlei manieren bereid wordt. De regels zijn simpel: gespiesd kippenvlees. Welke soort kippenvlees, de kruiding en de bakwijze kunnen allemaal sterk verschillen. In dit makkelijke basisrecept kiezen we voor de typische zoet-zure en licht-pikante smaak die we doorgaans associëren met oosterse gerechten. De sappige spiesjes doen het goed als aperitief of bijgerecht.

Spaghetti met tomaat en courgette (Jeroen Meus)

Spaghetti met tomaat en courgette (Jeroen Meus)
Dit is één van Jeroen Meus zijn lievelingsrecepten wanneer het snel en gemakkelijk moet zijn. Deze smaakvolle, vegetarische pasta is in een handomdraai klaar, ideaal wanneer het snel moet gaan (of je stiekem niet veel zin hebt om te kokkerellen).

Vegetarische linzencurry

Vegetarische linzencurry
Liefhebbers van vegetarische gerechten weten dat een curry het perfecte soort gerecht is om geen nood aan vlees te hebben. Zonder veel moeite kan je een hele boel smaakmakers en groentjes combineren tot een smaakvol eindresultaat. Linzen zijn perfect voor dit soort bereidingen. Ze zijn niet alleen erg voedzaam, ze hebben ook een uitzonderlijk volle smaak en zijn bovendien niet duur.

Ovenschotel met kippenbouten (Jamie Oliver)

Ovenschotel met kippenbouten (Jamie Oliver)
De beste gerechten staan voor een maximum aan smaak en een minimum aan inspanning, weet Jamie Oliver. Geen wonder dat ovenschotels tot zijn favoriete recepten behoren, de oven doet alle werk en je kan er alle kanten mee op. In dit recept worden lekker sappige kippenboutjes gecombineerd met knapperige stukken brood en mediterraanse smaakmakers. Fantastisch lekker, geweldig simpel.

Nasi Goreng met varkensblokjes (Jeroen Meus)

Nasi Goreng met varkensblokjes (Jeroen Meus)
Voor een lekker Aziatisch gerecht hoef je heus niet naar een wokrestaurant of afhaalchinees. Heel wat typische gerechten - zoals Nasi Goreng - kan je perfect zelf maken. Jeroen Meus demonstreert in dit simpele en snelle recept hoe je deze klassieker zelf klaarmaakt met sappige varkensblokjes.

Vampiro

Vampiro
De Vampiro is een vrij recente cocktail die oorspronkelijk uit Mexico komt. Door zijn fruitige en kruidige smaak is ze momenteel een wereldwijde hit in cocktailbars. Het bereiden van de cocktail vergt wat tijd, maar het resultaat mag er zeker wezen. Deze moet je echt proeven!

Volkoren penne met een eenvoudig tomaten-groentesausje

Volkoren penne met een eenvoudig tomaten-groentesausje
Pasta is in elk huishouden een populaire keuze. Lekker, snel en makkelijk! Het is echter een goed idee om nu en dan voor volkoren pasta te kiezen. De smaak is iets rijker en het is stukken gezonder. Verder kan je het gewoon en plezierig makkelijk houden: net zoals dit vegetarisch recept! Echte comfort food!

Oosterse rijst met gemarineerde runderreepjes

Oosterse rijst met gemarineerde runderreepjes
Tegenover Aziatische keukens lijken West-Europese gerechten vaak wat saai. Dat heeft veelal te maken met de overdaad aan exotische smaakmakers zoals soja, ketjap, citroengras, gember,... Heerlijke smaken die voor een unieke smaakervaring kunnen zorgen. Zin in zo'n oosters gerechtje propvol smaak? Zoek niet verder, deze rijstschotel met gemarineerde runderreepjes is al wat je zoekt!

Chicken Tikka Masala (Sandra Bekkari)

Chicken Tikka Masala (Sandra Bekkari)
Dit recept is een echte klassieker. Het is een mooi voorbeeld van fusion en wereldkeuken, het ontstond immers toen de Britse kolonisatoren de Indische keuken leerden kennen. Er bestaan heel wat verhalen over de oorsprong van het gerecht, net zoals er heel wat varianten en eigen recepten bestaan. Sandra Bekkari houdt het traditioneel: de basis blijft stukjes gemarineerde kip in een smeuïge getomateerde saus. Heerlijk!

Griekse pasta in tomatensaus met kip en mini-paprika

Griekse pasta in tomatensaus met kip en mini-paprika
Het lijkt op rijst, maar eigenlijk is het een toffe pasta-soort: orzo! Deze Griekse pasta leent zich tot heel wat simpele en sappige pasta-schoteltjes. In dit recept gaan we aan de slag met frisse mini-paprika's, malse kip en een pittig tomatensausje. Een perfect maaltje op een drukke weekdag.

Linguine met zalm en pittige kerstomaatsaus

Linguine met zalm en pittige kerstomaatsaus
Aaaah, pasta! Altijd lekker, nooit moeilijk en zo plezierig om mee te variëren. Vlees, vis of vegetarisch, er bestaan recepten zat. De echte uitschieters vinden is dan weer lastig, niet elk recept is even origineel of lekker. Met deze linguine met zalm en pittige kerstomaatsaus ben je zeker van een heerlijk diner, beloofd!

Snelle goulash met chorizo

Snelle goulash met chorizo
Goulash is een makkelijke klassieker waar heel wat mee te variëren valt. De basis van het gerecht is dan ook eenvoudig: een ingedikte saus met vlees en groenten. In deze simpele variant - ideaal op een drukke weekdag - gaan we aan de slag met pittige chorizo. Lekker met wat rijst of brood en helemaal niet moeilijk!

Tataki van eend met noedelsalade (Jeroen Meus)

Tataki van eend met noedelsalade (Jeroen Meus)
In dit originele recept waagt Jeroen Meus zich aan een Japanse bereidingsterm waarbij het vlees eerst gebakken en dan pas gemarineerd wordt. Het resultaat is exotisch lekker, zeker met de frisse noedelsalade erbij. Het proberen waard!

Mexicaans rijstschoteltje met kip

Mexicaans rijstschoteltje met kip
Een eenvoudig rijstschoteltje kan op drukke dagen een echte life-saver zijn. Het vraagt niet gek veel moeite en je kan er alle kanten mee uit. Zelfs pittige Mexicaanse invloeden zijn perfect mogelijk! Dit recept is een aanrader voor liefhebbers van flink wat groentjes!

Pittige maïssoep

Pittige maïssoep
Dit pikant soepje met Mexicaanse invloeden zal je absoluut verrassen. De maïs zorgt voor een stevige textuur maar een zoete smaak, wat dan weer perfect in balans komt met het chilipepertje. Een schepje zure room brengt deze originele soep helemaal in balans, het proberen zeker en vast waard!