Recepten - Jeroen Meus
Varkenskotelet met wortelpuree, bimi en pickles (Jeroen Meus)
Als er één chef de kunst verstaat om van een alledaags gerecht toch iets speciaals te maken, is het wel Jeroen Meus. In dit heerlijk doordeweeks recept zorgt hij voor typische Vlaamse kost: een varkenskotelet met wortelpuree. De bimi - jonge broccolistengels - zorgen samen met een flinke schep pickels voor een verrassende afwerking.
Tags: alledaags, België, Belgisch, bimi, boerenkost, broccoli, comfort food, dagelijkse kost, één, gewoon, gewoon lekker, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, klassiek, kotelet, pickles, puree, stoemp, typisch, Varken, varkenskoteletten, varkensvlees, vlaams, Vlaanderen, voor elke dag, weinig werk, wortelen, wortelpuree
Spaghetti met tomaat en courgette (Jeroen Meus)
Dit is één van Jeroen Meus zijn lievelingsrecepten wanneer het snel en gemakkelijk moet zijn. Deze smaakvolle, vegetarische pasta is in een handomdraai klaar, ideaal wanneer het snel moet gaan (of je stiekem niet veel zin hebt om te kokkerellen).
Tags: basilicum, beginner, comfort food, courgette, dagelijkse kost, easy, gemakkelijk, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kaas, makkelijk, olijven, pasta, pecorino, pijnboompitten, rode chili, rucola, simpel, snel klaar, spaghetti, starter, tomaat, vegetarisch, veggie, zomers, zwarte olijven
Salade met kip, appel en sesam (Jeroen Meus)
Vlaanderens favoriete tv-kok Jeroen Meus kan heel veelzijdig koken. Naast echte klassiekers uit eigen land, is hij ook niet verlegen om een exotischer gerecht uit te werken. Al wie houdt van lichte maaltijdsalades met verrassende smaken zullen dan ook likkebaarden van dit gerecht. Crunchy, pittig, veel smaak en lekker gezond!
Tags: appel, appelsap, cayenne, dagelijkse kost, exotisch, fris, Jeroen Meus, kip, kipreepjes, komkommer, lichte maaltijd, lunch, maaltijdsalade, pikant, pittig, salade, sesam, sesamolie, sesamzaadjes, sla, slaharten, tahini, tandoori, wereldkeuken, yoghurt, zomer, zomers
Citroentiramisu (Jeroen Meus)
Vrijwel iedereen is ongetwijfeld vertrouwd met één van de meest beroemde Italiaanse desserts: tiramisu. Dit lekkere nagerecht op basis van mascarpone is een stevige afsluiter. Jeroen Meus vertelt je in dit recept hoe je een frissere variant kan maken met citroen. Zeker zo smeuïg en heerlijk zomers!
Tags: citroen, citroenkoekjes, citroensap, dagelijkse kost, dessert, eieren, fris, italiaans, Italië, Jeroen Meus, koffie, limoncello, mascarpone, mixer, nagerecht, speciaal, suiker, thee, tiramisu, toetje, variant, vegetarisch, veggie, zoet, zomer
Steak Madeira met gebakken aardappelen en waterkers (Jeroen Meus)
Fans van een lekker stuk biefstuk weten dat zo'n mals en smakelijk stuk vlees weinig liefde heeft om echt te schitteren. Een simpel sausje is ruimschoots voldoende, iets dat Jeroen Meus uiteraard ook weet. In dit recept presenteert onze dagelijkse kok een heel lekkere saus met Madeira. Zalig lekker met gebakken patatjes en frisse waterkers.
Tags: aardappelen, alledaags, Belgisch, biefstuk, dagelijkse kost, één, feestelijk, gebakken aardappelen, gebakken patatjes, Jeroen Meus, kruidig, madeira, mediterraans, net dat beetje meer, origineel, rund, runds, rundsvlees, steak, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, verrassend, waterkers, zondag, zondagse kost
Gehakt Parmentier (Jeroen Meus)
Wie van een simpel gerechtje houdt dat alle vinkjes van 'comfort food' afvinkt, zit met een Parmentier goed. Het concept uit Frankrijk staat voor een lekkere en makkelijke ovenschotel die wordt afgedekt met puree. Ook Jeroen Meus gaat graag aan de slag met deze Franse klassieker, vooral met gehakt is typisch weet Vlaanderens bekendste tv-kok. Lekker en weinig werk!
Tags: basic, beginner, broodkruim, chapelure, comfort food, comfortfood, dagelijkse kost, easy, eenvoudig, Frankrijk, Frans, Franse keuken, gehakt, gehakt parmentier, gehaktschotel, hachis parmentier, Jeroen Meus, lekker, oven, ovenschotel, Parmentier, provençaals, Provençaalse kruiden, Provencaalse saus, puree, simpel, tijm, tomaten, tomatenblokjes
Stoofvlees met friet (Jeroen Meus)
In eender welke nationale enquête scoort stoofvlees met friet erg hoog wanneer je om het lievelingsgerecht vraagt. Deze door-en-door Belgische klassieker is het allerlekkerst wanneer je alles helemaal zelf klaar maakte. Niemand geschikter dan Jeroen Meus om je bij dat vaderlandslievende proces te begeleiden!
Tags: alledaags, bekend, België, Belgisch, beroemd, bier, cultuur, dagelijkse kost, één, frieten, frietjes, gestoofd, grootmoeders keuken, grootmoeders kost, Jeroen Meus, klassiek, klassieker, mayonaise, met bier, nationale gerecht, rund, runds, rundsstoverij, rundsvlees, stoverij, traag, traag gegaard, traditie, traditioneel, tv, typisch, vlaams, Vlaanderen
Spiering met paprika en pasta (Jeroen Meus)
Voor een zalig stoofpotje kan je ook met varkensvlees aan de slag. In dit recept gaat Jeroen Meus aan de slag met spiering, varkensvlees uit de nek: helemaal niet duur en heerlijk mals. Samen met paprika en pasta resulteert dat in een smaakvol feestmaal voor jong en oud. Bij voorkeur één dag op voorhand klaar te maken!
Tags: alledaags, alledaagse kost, dag op voorhand, dagelijkse kost, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kids, kinderen, komijn, kruiden, kruidig, laurier, marjolein, mediterraans, oregano, papardelle, paprika, paprikapoeder, pasta, peterselie, selder, spiering, stoofpot, stoofpotje, stoverij, tagliatelle, tijm, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, Varken, varkensspiering, varkensstoofvlees, varkensvlees, wereldkeuken, witte wijn, wortel, wortelen, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Wijting à la moutarde (Jeroen Meus)
Mosterd is een heel veelzijdig en dankbaar ingrediënt. Het kan zowel subtiel als heel aanwezig gebruikt worden. Dit recept van Jeroen Meus bouwt op de aloude Franse traditie om de typische mosterdsmaak flink in de verf te zetten. Dat past perfect bij de volle, rijke smaak van wijting.
Tags: à la moutarde, atlantische oceaan, dagelijkse kost, eenvoudig, Frankrijk, Frans, Franse bereiding, Franse keuken, gebakken patatjes, graanmosterd, Jeroen Meus, jonge spinazie, kabeljauw, lekker, mosterd, moutarde, noordzee, oven, ovengerecht, spinazie, tomaat, tomaten, traditioneel, vis, visgerecht, visrecept, zee
Nasi Goreng met varkensblokjes (Jeroen Meus)
Voor een lekker Aziatisch gerecht hoef je heus niet naar een wokrestaurant of afhaalchinees. Heel wat typische gerechten - zoals Nasi Goreng - kan je perfect zelf maken. Jeroen Meus demonstreert in dit simpele en snelle recept hoe je deze klassieker zelf klaarmaakt met sappige varkensblokjes.
Tags: alledaags, Aziatisch, Azië, chili, chilipeper, China, Chinees, dagelijkse kost, ei, eieren, garnalenpasta, gebakken rijst, in een handomdraai, Jeroen Meus, knoflook, lente-ui, look, nasi goreng, Oosters, Orientaals, pittig, rap, rijst, rijstgerecht, sambal, smaakvol, snel en simpel, snel klaar, trassie, Varken, varkensblokjes, varkensvlees, vlug, wereldkeuken, wok, wokken
Tagliatelle met scampi, tomaat en groene kruiden (Jeroen Meus)
Een lekkere maar simpele pasta zal nooit misstaan in een druk weekmenu. Jeroen Meus laat je genieten van een maximum aan smaak voor een minimum aan inspanning met deze eenvoudige pasta die toch barst van smaak. Ideaal voor wanneer het snel moet gaan maar toch fatsoenlijk wil koken.
Tags: alle seizoenen, basilicum, dagelijkse kost, dragon, easy, één, eenvoudig, gewoon, groene kruiden, Harissa, italiaans, Italië, Jeroen Meus, knoflook, kruiden, kruidig, lok, makkelijk, mediterraans, mediterraanse keuken, middellandse zee, pasta, pittig, rozemarijn, scampi, scampi's, schaaldieren, seafood, simpel, snel klaar, tagliatelle, televisie, tijm, tomaat, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, tv, witte wijn, zee, zeevruchten, zomer
Roodbaars puttanesca met Griekse pasta (Jeroen Meus)
Voor liefhebbers van oude recepten, is deze originele variant van Jeroen Meus een leuk idee. Puttanesca is een zilt sausje propvol mediterraanse smaken dat vrolijk refereert naar het oudste beroep ter wereld. Gecombineerd met een mals stukje roodbaars en Griekse pasta maakt Jeroen er een simpel maar heerlijk gerechtje mee.
Tags: alle seizoenen, ansjovis, basilicum, chili, chilipeper, Griekenland, grieks, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kappertjes, kerstomaat, makkelijk, mediterraans, mediterraanse zee, olijven, oregano, orzo, pasta, puttanesca, rode wijn azijn, roodbaars, roodbaarsfilet, snel makkelijk, tomaten, tomatensaus, vakantie, vis, witte wijn, zee, zilt, zomers, zonnig, zout, zuiders
Aardappel-preisoep met gebakken currymosselen (Jeroen Meus)
Vind je soep maar gewoontjes? Dan heb je dit luxueuze, buik-vullende recept van Jeroen Meus nog niet geprobeerd. Het soepje zelfs is lekker stevig, terwijl de currymosselen voor een originele smaaktoets zorgen en de gesnipperde bieslook een perfecte frisse toets garandeert. Tof als maaltijdsoep, leuk als chique voorgerecht.
Bonensalade met primeuraardappelen en merguez (Jeroen Meus)
Salades saai? Niet als je deze originele en smaakvolle salade van Jeroen Meus probeert. Met een waaier aan knapperige groentjes, stevige patatjes en kruidige stukjes merguez zorg je voor een heerlijk maal voor jong en oud. Dit recept is perfect aan het begin van de zomer, maar past altijd.
Tags: aardappelsalade, bonen, bonensalade, boterbonen, boterboontjes, dagelijkse kost, fris, gezond, groene kruiden, Jeroen Meus, Jeroen Meus recepten, kappertjes, kerstomaatjes, kerstomaten, knapperig, krielaardappeltjes, krielpatatjes, krieltjes, kruidig, lamsgehakt, lamsvlees, lente, lunch, mager, merguez, origineel, primeuraardappelen, rucola, salade, sperziebonen, tuinkruiden, verrassend, worst, worstjes, zomer, zongedroogde tomaatjes, zwarte olijven
Lasagne met ham en spinazie (Jeroen Meus)
Ook voor een lekkere en originele lasagne, kan je bij Jeroen Meus terecht. Deze wereldberoemde Italiaanse klassieker kan je op heel wat verschillende manieren klaarmaken. Deze variant draait rond ham en spinazie. Fantastisch lekker!
Tags: België, Belgisch, comfort food, comfortfood, dag op voorhand, dagelijkse kost, fusion, gegratineerde kaas, gratineren, ham, in de oven, italiaans, Italiaanse recepten, Italië, Jeroen Meus, Jeroen Meus recepten, kaaskorstje, kids, kinderfeestje, kindvriendelijk, kruiden, kruidig, lasagna, lasagne, lasagne Jeroen Meus, lasagnevellen, oven, ovenschotel, pasta, pastavellen, rode wijn, roux, rucola, spinazie, tomatenblokjes, tomatensaus, uit de oven, witte wijn