room | - deel 4 room | - deel 4

 

Recepten - room

Kippenstoofpotje met champignons

Kippenstoofpotje met champignons
Grove stukken kip zijn perfect om een smakelijk stoofpotje mee te maken. Met een waaier aan lekkere ingrediënten een beetje geduld maak je een smaakvol gerecht dat perfect past op een kille, winterse avond. Met enkele aanpassingen maak je er zelfs een feestelijk stoofpotje van dat niet zou misstaan op een feesttafel!

Portsaus

Portsaus
Een gerecht helemaal tot in de puntjes afwerken doe je in veel gevallen met een uitgelezen sausje. Een klassieker waar je nooit iets mis mee kan doen: portsaus. Dit romig sausje met een zoete smaaktoets dankzij de Porto past bij heel veel stukken vlees. Vooral wild kan je naar een hoger niveau tillen met dit lekkere, feestelijke en makkelijk te maken sausje.

Blackwellsaus

Blackwellsaus
Een lekker stukje vlees is niet compleet zonder een passend sausje. Vooral varkensvlees kan zich geen betere partner dan deze blackwell-saus voorstellen. Dit klassieke, romige sausje met pickles is perfect om jouw diner compleet te maken.

Advocaattaart (Piet Huysentruyt)

Advocaattaart (Piet Huysentruyt)
Advocaat is tegenwoordig een origineel ingrediënt om mee te werken. Deze eierlikeur bestaat immers al behoorlijk lang, en is wat in de vergetelheid geraakt. Nochtans is de romige smaak een echte delicatesse. Piet Huysentruyt legt in dit recept uit hoe je er een smeuïge taart mee kan maken die je best de dag op voorhand maakt.

Aspergesoep van schillen

Aspergesoep van schillen
Eén van de grootste zondes die je kan begaan in de keuken is de schillen van asperges weggooien. Samen met het kookvocht van je vers bereide witte goud is dit immers een uitstekende basis voor een lekker soepje!

Linguine met gerookte zalm en venkel

Linguine met gerookte zalm en venkel
Een smeuïge pasta hoeft niet altijd zwaar te zijn. In dit lekkere recept zorgen gerookte zalm, venkel en een scheutje pastisvoor een heerlijk smaakvolle pasta in een romig sausje. Perfecte comfort food!

Scampi’s met kerrie (Colruyt)

Scampi’s met kerrie (Colruyt)
Al wie houdt van lekkere scampi, weet dat je er allerlei bereidingen mee kan bedenken. Dit romige recept van Colruyt is best eenvoudig, met een geslaagde oosterse toets dankzij de kerrie. Lekker als voorgerechtje, lunch of avondmaal met brood. Perfect wanneer je niet zo veel tijd of zin hebt om te kokkerellen maar toch lekker wil eten.

Spirelli met kip en courgette in roomsaus (Colruyt)

Spirelli met kip en courgette in roomsaus (Colruyt)
Wanneer je op zoek bent naar simpele en kindvriendelijke recepten, is pasta altijd een prima keuze. Met een minimum aan moeite en ingrediënten heb je immers iets lekker op tafel getoverd waar jong en oud van kan genieten. Dit toffe recept van Colruyt past helemaal binnen die filosofie!

Gentse waterzooi

Gentse waterzooi
Wie lekkerbekt bij Belgische klassiekers, moet een echte Gentse waterzooi eens geprobeerd hebben. Dit recept zou al bestaan sinds de middeleeuwen en is een smeuïg kooksel (een 'zode' in een oud-Nederlands, vandaar zooi) van kip of vis, groentjes, aardappelen en room. Het is een smakelijke maaltijdsoep die je makkelijk zelf kan bereiden, op voorwaarde dat je een beetje geduld hebt. Ontdek in dit recept hoe jij de enige echte Gentse waterzooi met kip helemaal zelf kan klaarmaken!

Groenlandse heilbot met garnalen en champignons (Colruyt)

Groenlandse heilbot met garnalen en champignons (Colruyt)
Liefhebbers van vis weten dat heilbot een uitstekende keuze is. De smaakvolle witte vis uit Groenland is heerlijk mals van smaak. Vergezeld van een simpel sausje en enkele garnaaltjes heb je zonder moeite een alledaags topgerecht klaargemaakt, met dank aan Colruyt.

Irish Coffee

Irish Coffee
Het enige echte drankje uit Ierland dat iedereen kent: Irish Coffee! Dit straffe degustiefje is wereldwijd beroemd. Het is dan ook een uitzonderlijk lekkere combinatie van straffe koffie, Irish whiskey en room. Met dit authentieke recept bij de hand maak jij er zelf eentje klaar volgens de regels van de kunst!

Fricassee van konijn (Jeroen Meus)

Fricassee van konijn (Jeroen Meus)
Een smeuïge fricassee is een prachtig voorbeeld van een heerlijke klassieker uit grootmoeders keuken. Het vergt ietsje meer moeite, maar het resultaat is feestelijk lekker. Jeroen Meus maakt in dit recept een erg verfijnde variant met konijn klaar, absoluut de moeite waard!

Kip in honing-mosterdsaus

Kip in honing-mosterdsaus
Geoefende lekkerbekken weten dat een sappige kippenbout een overheerlijk stukje vlees is. Gecombineerd met de eenvoudige maar heerlijke honing-mosterdsaus uit dit recept maak je er zelfs een waar festijn van!

Pasta met champignons (Piet Huysentruyt)

Pasta met champignons (Piet Huysentruyt)
Het fijne aan pasta-recepten is dat ze kunnen uitblinken in eenvoud en toch supersmaakvol zijn. Dat heeft Piet Huysentruyt goed begrepen, deze zalig simpele pasta met champignons en spekjes is het perfecte avondmaal op een drukke weekdag.

Currysaus

Currysaus
Een currysaus kent iedereen, lekker bij kip en andere oosterse bereidingen. Je kan bovendien makkelijk zelf een smaakvolle currysaus maken. Ontdek in dit recept hoe je zelf deze lekkere saus zonder veel moeite kan klaarmaken.