aubergine | aubergine |

 

Recepten - aubergine

Griekse pasta met merguez en tomatensaus (Colruyt)

Griekse pasta met merguez en tomatensaus (Colruyt)
De alledaagse recepten van Colruyt garanderen haalbare en lekkere resultaten. Geen wonder dat ze erg populair zijn. Met dit rijke recept zal je zeker scoren bij de allerkleinsten: lekker veel groentjes met verrassende Griekse pasta en pittige stukjes worst.

Champignonballetjes ‘Provençale’ met wilde rijst (Jeroen Meus)

Champignonballetjes ‘Provençale’ met wilde rijst (Jeroen Meus)
Met dit vegetarische recept van Jeroen Meus kan je zeker bij de jongste eters scoren. De smeuïge balletjes van champignons en Parmezaanse kaas doen gehakt helemaal vergeten. Tel daar de royale Provençaalse saus boordevol groentjes bij en het gezonde feestmaal is compleet.

Tajine-groentjes

Tajine-groentjes
Op zoek naar een origineel bijgerecht propvol groentjes? Dan is een bereiding in een tajine een origineel idee. Door de unieke vorm kunnen alle ingrediënten traag garen en blijven ze lekker mals. Perfect bij een kruidig stukje vlees, of gewoon als gezonde, vegetarische hap!

Ratatouille (slowcooker)

Ratatouille (slowcooker)
Ratatouille is een echte klassieker uit de Provençaalse keuken. Het is een simpel groentegerecht dat zowel koud als warm kan gegeten worden. Ideaal bij vlees, brood, als gezonde lunch, noem maar op! De basis achter het recept is vrij eenvoudig: typische mediterraanse groentes (courgette, aubergine, tomaat) die zachtjes worden gestoofd met de kenmerkende kruiden uit de Provençe. Wil je de fijne smaken helemaal tot hun recht laten komen? Ga dan aan de slag met een slowcooker!

Groentetajine met kikkererwten (Sandra Bekkari)

Groentetajine met kikkererwten (Sandra Bekkari)
Ondertussen weten we allemaal dat vooral een gezonde portie groenten de enige echte manier is om gezonder te eten. Geen wonder dat heel wat chefs die inzetten op gezondheid, zoals Sandra Bekkari, graag vegetarische gerechten presenteren. Mag het voor jou zelfs een zuiders tintje hebben? Dan is deze zalige tajine perfect!

Couscous met zeven groenten

Couscous met zeven groenten
Couscous met zeven groenten is een heel populair gerecht in Noord-Afrika. Het wordt vaak beschouwd als een gerecht dat geluk brengt. Heel leuk aan dit vegetarische/veganistische recept is dat je er heerlijk mee kan variëren naargelang smaak of seizoen. Er is slechts één regel: een overdaad aan groentjes!

Groentestoofpot met couscous (Jeroen Meus)

Groentestoofpot met couscous (Jeroen Meus)
Ook voor een hip vegetarisch gerecht kan je bij Jeroen Meus terecht. Dankzij de juiste smaakmakers en een royale selectie groentjes in dit recept mist niemand nog een stuk vlees of vis.

Restaurantsteak met Griekse pasta en zuiderse groenten (Colruyt)

Restaurantsteak met Griekse pasta en zuiderse groenten (Colruyt)
Op hete dagen moet lekker tafelen ook simpel zijn, het is immers geen pretje om lang te staan zweten in de keuken. Colruyt heeft dat goed begrepen,: met dit eenvoudige recept bij de hand maak je een lekker avondmaal dat uitblinkt in smaak én gemak.

Stoofpot met kip en pasta (Jeroen Meus)

Stoofpot met kip en pasta (Jeroen Meus)
Voor de lekkerste alledaagse gerechten moet je nog steeds bij Jeroen Meus zijn. De sympathieke tv-kok weet als geen ander hoe je gewoon heel lekker eten kan maken. Dit recept is daar een buitengewoon goed voorbeeld van: pasta, kip, groentjes en een oven. That's it! Maar oh-zo heerlijk!

Penne met kip en spinaziesaus (Colruyt)

Penne met kip en spinaziesaus (Colruyt)
Deze leuke en smaakvolle ovenschotel met mediterraanse invloeden is niet moeilijk om klaar te maken en bevat heel wat gezonde ingrediënten. Perfect om een tof etentje te organiseren, of een flinke portie comfort food op voorraad te hebben.

Ovengebakken groentemengeling en kipfilets met smeuïge mosterdvulling

Ovengebakken groentemengeling en kipfilets met smeuïge mosterdvulling
Een kipfilet klinkt wat saai, erg origineel is het niet en wanneer je niet oppast wordt het vaak een droog stuk vlees. Door ze te vullen ontstaan er echter heel wat culinaire scenario's! In dit recept maken we een smeuïge vulling van mosterd, mozzarella en cheddar. De mediterraanse groentemengeling maakt het feestmaal compleet!

Ovenschoteltje van puree en boerengehakt met pickles

Ovenschoteltje van puree en boerengehakt met pickles
Een ovenschotel is altijd feest. Ook voor de kok, veelal zijn ze immers niet erg moeilijk om te maken en zijn alle eters tevreden met zo'n eenvoudig maar hartverwarmend maaltje. Deze schotel is lekker eenvoudig en zalig simpel. Ook ideaal om een dag op voorhand te maken.

Gehaktstoofpotje in roomsaus

Gehaktstoofpotje in roomsaus
Wanneer de dagen terug korter en frisser worden, smaakt er niets beter dan een dampend stoofpotje. Het vooruitzicht op gezellige avonden voor het haardvuur kunnen niet zonder stevige maar smakelijke éénpansgerechten zoals dit simpel maar lekker stoofpotje van boerengehakt.

Moussaka (Jeroen Meus)

Moussaka (Jeroen Meus)
Moussaka kan je gerust beschouwen als het nationale gerecht van Griekenland. Deze stevige ovenschotel is wereldberoemd vanwege de volle en karakteristieke smaak. Het wordt wel eens vergeleken met Lasagne, maar dan met lamsgehakt, aardappelen en aubergine. Het gerecht vraagt wat werk en best veel tijd, maar deze Griekse klassieker moet je vast en zeker een keer geprobeerd hebben. Jeroen Meus helpt je op weg!

Eendenborst met portosaus, gebakken aardappel en gesauteerde aubergine met oesterzwam

Eendenborst met portosaus, gebakken aardappel en gesauteerde aubergine met oesterzwam
Met dit feestelijke gerecht, dat desondanks best eenvoudig te bereiden is, haal je de zalige geuren en smaken van Zuid-Frankrijk in huis. Naast heerlijk sappige eend met een lekker sausje toveren tijm en rozemarijn fantastische smaken op je bord die fantastisch passen bij gebakken patatjes, aubergine en oesterzwam. Kortom: een waar feest voor de ongegeneerde fijnproever!