Recepten - Geen maximum - < 10 euro
Brabantse fazantfilets (Colruyt)
Fazant mag dan wel een beetje verdwenen zijn uit ons eetpatroon, dit karaktervolle wild wordt al eeuwen geserveerd in de Nederlanden. Vooral in Brabant en rond Brussel was de opvallend vogel een populair gerecht als het wat feestelijker mocht zijn. De ultieme klassieker uit het kookboek van oma: fazant op Brabantse wijze (met witloof). Met deze haalbare variant van Colruyt kan ook jij deze zondagse topper snel op tafel toveren.
Tags: amberbier, België, Belgisch, bier, Brabant, Brabants, Brussel, Brussels, chique, Colruyt, fazant, feestelijk, gerookt spek, gevogelte, gratin, grootmoeders keuken, herfst, herfstseizoen, historisch, klassieker, koken met bier, kroketjes, kroketten, luxe, luxueus, oude recepten, snelle variant, spek, spekblokjes, streekgerecht, traditie, traditioneel, vlaams, Vlaanderen, vogel, wild, wildseizoen, witlof, witloof, zondag, zondagse kost, zondagskost
Zalm Teriyaki
De Japanse kooktechniek om vlees of vis dat gemarineerd is in sojasaus, Teriyaki, is ondertussen geen onbekend gegeven meer in Europa. Het allerfijnste aan deze eenvoudige methode is de hoeveelheid aan smaak die je op een minimum aan tijd kan garanderen. Ook zalm kan je perfect op deze manier bereiden met dit eenvoudige basisrecept.
Gezond kippenstoofpotje (Jamie Oliver)
Over een low-carb dieet is al heel wat zin- en onzin geschreven. Waar de meeste experts het wel over eens zijn, is dat minderen met koolhydraten geen slecht idee is. Angst om met een hongerig gevoel van tafel te gaan? Met dit toffe recept van Jamie Oliver - tjokvol lekkere groentjes - hoef je daar niet voor te vrezen.
Tags: bacon, champignons, comfort food, cozy, dieet, diëten, éénpansgerecht, gestoofd, gezond, herfst, herfstgroenten, Jamie Oliver, kip, kippenbouillon, kippenbouten, kippenbovenbouten, lazy, linzen, low carb, low-carb, mager, makkelijk, paddenstoelen, quinoa, snel klaar, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, stoofpot, stoofpotje, stoven, tijm, ui, veel groentjes, winter, wintergroenten, zoete aardappel
Gegrild halloumi-pannetje
Halloumi is de laatste jaren een vaste waarde geworden voor kaasliefhebbers. Deze Cypriotische kaas kan je heerlijk grillen en past erg goed bij tal van zuiderse gerechten. In dit snelle éénpansgerecht komen tal van mediterraanse smaken samen. Lekker maar eenvoudig!
Tags: basilicum, beginners, cayenne, cayennepeper, comfort food, courgette, éénpansgerecht, eenvoudig, gegrild, gegrilde kaas, grillen, halloumi, kaas, komijn, kruidig, kurkuma, lam, lamsvlees, lazy, mediterraans, merguez, middellandse zee, oven, paprika, tomaten, tomatensaus, vlug klaar, worst, worstjes, zuiders
Witloofbootjes met kingkrab en granaatappel (Sandra Bekkari)
Wanneer je in volle voorbereidingsfase voor een feestelijk moment zit, kan het soms lelijk tegenvallen om lekkere dingen te vinden die origineel zijn en toch snel klaargemaakt kunnen worden. Vanuit die filosofie bedacht Sandra Bekkari dit leuke hapje. Snel klaar, gezond en een lust voor het oog.
Tags: amuse, aperitief, aperitiefhapje, aperitiefje, bezoek, citroen, citroensap, ei, eieren, feest, feestelijk, fris, granaatappel, granaatappelpitjes, Griekse yoghurt, hapje, kerst, kerstmis, king krab, kingkrab, krab, maritiem, nieuwjaar, oud en nieuw, Pasen, peterselie, rode currypasta, Sandra Bekkari, smaakvol, verjaardag, verrassend, voorgerecht, witlof, witloof, witloofbootjes, yoghurt, zee, zondag
Kippenragout met pruimen
Als er iets is waarom je kan uitkijken naar de herfst- en wintermaanden, zijn het zonder twijfel de stoofpotjes. Heel klassiek in de Belgische keuken is een zoete toets toevoegen, denk aan stroop, chocolade, peperkoek of pruimen. Over pruimen gesproken, die passen zeker niet alleen bij konijn. Deze hartelijke ragout van kip met lekkere winterse accenten brengt het beste van zoet en zoet samen in een zalig éénpansgerecht.
Tags: aardappel, appel, België, Belgisch, Belgische keuken, Bourgondisch, Calvados, champignons, comfort food, cozy, éénpansgerecht, feestdagen, Frans, Franse keuken, gestoofd, grootmoeders keuken, herfst, herfstmaanden, kerst, kerstmis, kip, kipfilet, kippenbillen, kippenbouillon, kippenbouten, peterselie, peterseliewortel, pruimen, ragout, stoofpot, stoverij, winter, wintermaanden, zoet en zout, zondagse kost
Roodbaars puttanesca met Griekse pasta (Jeroen Meus)
Voor liefhebbers van oude recepten, is deze originele variant van Jeroen Meus een leuk idee. Puttanesca is een zilt sausje propvol mediterraanse smaken dat vrolijk refereert naar het oudste beroep ter wereld. Gecombineerd met een mals stukje roodbaars en Griekse pasta maakt Jeroen er een simpel maar heerlijk gerechtje mee.
Tags: alle seizoenen, ansjovis, basilicum, chili, chilipeper, Griekenland, grieks, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kappertjes, kerstomaat, makkelijk, mediterraans, mediterraanse zee, olijven, oregano, orzo, pasta, puttanesca, rode wijn azijn, roodbaars, roodbaarsfilet, snel makkelijk, tomaten, tomatensaus, vakantie, vis, witte wijn, zee, zilt, zomers, zonnig, zout, zuiders
Pizza Bolognese
Pizza is zo perfect dat je er weinig aan kan toevoegen, toch? Niet helemaal juist, pizza kan immers gecombineerd worden met andere, lekkere gerechten. Zo is pizza bolognese een echte klassieker die twee toppers uit de Italiaanse keuken combineert. Heerlijk, en makkelijk om zelf te maken, zeker als je nog een restje bolognese-saus hebt staan!
Tags: bolognaise, bolognaisesaus, bolognese, budget, budgetvriendelijk, comfort food, emmental, Emmentaler, gegratineerde kaas, gehakt, gemalen kaas, gemengd gehakt, gesmolten kaas, Gruyère, guilty pleasure, italiaans, Italiaanse keuken, Italië, kaas, kids, kinderen, kinderfeestje, kindvriendelijk, mediterraans, oregano, pizza, rucola, rundsgehakt, snel klaar, tomatensaus, varkensgehakt, zuiders
Herfstcurry
Wie herfst zegt, zegt pompoenen! Met deze heerlijke groente kan je ongelooflijk gevarieerd koken. Van lekkere traditionele gerechten zoals pompoensoep, tot een exotische stoofpot die barst van smaak. Deze vegetarische herfstcurry is perfect om je op te warmen na een kille, regenachtige herfstdag.
Tags: Aziatisch, beginner, butternut, butternutpompoen, champignons, chili, comfort food, curry, easy, éépansgerecht, exotisch, herfst, herfstcurry, herfstgroente, herfstgroenten, herfstgroentes, kerrie, kikkererwten, kokos, kokosmelk, koriander, lente-ui, makkelijk, one pot, Oosters, origineel, paprika, pompoen, pompoenen, puntpaprika, rijst, sesam, sesamolie, vegan, veganisme, veganistisch, vegetarisch, veggie, verrassend
Stoofpotje van varkenswangen (Piet Huysentruyt)
Tijdens de kille herfst- en zomermaanden is er niets smakelijker dan een stevig, karaktervol stoofpotje. Met malse varkenswangetjes zorg je zelfs voor een verrassend luxueus gerechtje, weet Piet Huysentruyt. Aangevuld met enkele typische wintergroenten, wordt dit stoofpotje eentje om duimen en vingers bij af te lekken waar je zelfs mee kan scoren tijdens de feestdagen.
Tags: aardappel, aardappelen, Belgisch, Belgische keuken, bier, boerenkost, bruin bier, comfort food, feestdagen, gestoofd, grootmoeders keuken, hartverwarmend, herfst, kerst, kerstmis, knolselder, kroketjes, kroketten, nieuwjaar, op voorhand, oud en nieuw, Piet Huysentruyt, rundsbouillon, smaakvol, stoofpotje, stoven, stoverij, Varken, varkenswangen, varkenswangetjes, winter, wintergroenten, wintermaanden, wortel
Kippenstoofpotje met champignons
Grove stukken kip zijn perfect om een smakelijk stoofpotje mee te maken. Met een waaier aan lekkere ingrediënten een beetje geduld maak je een smaakvol gerecht dat perfect past op een kille, winterse avond. Met enkele aanpassingen maak je er zelfs een feestelijk stoofpotje van dat niet zou misstaan op een feesttafel!
Tags: aardappelen, champignon, champignons, droge witte wijn, feestelijk, grootmoeders keuken, herfst, herfstkost, kerst, kerstmis, kip, kippen, kippenbouillon, kippenstoofpotje, luxe, luxueus, nieuwjaar, prei, preistengel, spek, spekblokjes, spekjes, stoofpot, stoofpotje, stoverij, winter, winterkost, winters, zondag, zondagse kost
Portsaus
Een gerecht helemaal tot in de puntjes afwerken doe je in veel gevallen met een uitgelezen sausje. Een klassieker waar je nooit iets mis mee kan doen: portsaus. Dit romig sausje met een zoete smaaktoets dankzij de Porto past bij heel veel stukken vlees. Vooral wild kan je naar een hoger niveau tillen met dit lekkere, feestelijke en makkelijk te maken sausje.
Tags: Belgisch, bij vlees, bijgerecht, Bourgondisch, Bourgondische keuken, chique, feestelijk, Frankrijk, Frans, grootmoeders keuken, herfst, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, knoflook, look, luxe, luxueus, porto, portosaus, portsaus, rode porto, romig, room, roomsaus, royaal, saus, tijm, vlaams, vlees, wild, wildseizoen, winter, winters
BBQ ribbetjes (slow cooker)
Op een geslaagde barbecue mogen malse ribbetjes niet ontbreken. Tijdens de herfst- en wintermaanden is buiten grillen echter iets minder vanzelfsprekend. Gelukkig kan je met een oven, of nog beter slowcooker, ook zalig malse ribbetjes klaarmaken!
Tags: amerika, amerikaans, barbecue, barbecuesaus, bbq, bruine suiker, cayenne, cayennepeper, crockpot, herfst, knoflook, look, ribben, ribbetjes, slow cooker, slow cooking, slowcooker, suiker, traag garen, traaggegaard, Varken, varkensribbetjes, varkensvlees, winter, worcestershire, Worcestershire sauce, Worcestershiresaus
Knolselderpuree
Eén van de allerbeste dingen aan de intrede van de herfst, is de start van het knolselderseizoen. De veelzijdige groente is erg lekker in soepen maar schittert in een puree. Perfect bij een lekker stukje wild.
Tags: aardappel, aardappelen, België, Belgisch, bijgerecht, boerenkost, eenvoudig, everzwijn, fazant, feest, feestelijk, grootmoeders keuken, herfst, herfstgroente, hert, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, knolselder, knolselderpuree, melk, patat, patattenstoemp, puree, ree, room, smeuïg, stoemp, vegetarisch, veggie, vlaams, Vlaanderen, wild, wildseizoen, winter, wintergroente
Exotisch kalkoenstoofpotje met kokosmelk (Colruyt)
Wie aan stoofpotjes denkt, denkt vlug aan typische winterkost. Hoewel daar niets mis mee is, kan je het ook in meer exotische oorden gaan zoeken. Dit recept van Colruyt - dat je bij voorkeur een dag op voorhand maakt - gaat de oosterse toer op door mals kalkoenstoofvlees te combineren met kokos, prei en bamboescheuten. Lekker, origineel en absoluut het proberen waard!
Tags: alle seizoenen, Aziatisch, bamboe, bamboescheuten, Colruyt, comfort food, dag op voorhand, exotisch, herfst, kalkoen, kalkoenstoofvlees, kalkoenstoverij, kokos, kokosmelk, koriander, makkelijk, Oosters, Orientaals, origineel, peterselie, prei, rijst, slow cooking, speciaal, stoofpot, stoofpotje, stoven, stoverij, traag garen, winter, winters