Recepten - amberbier

Varkenshaas met rabarber

Varkenshaas met rabarber
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Het haasje is niet alleen het beste deel van een varken, het is ook het meest veelzijdige. Het malse stuk vlees is vol van smaak en laat zich moeiteloos met allerlei ingrediënten combineren. In dit recept gaan aan de slag met een origineel ingrediënt: rabarber. Hoewel we deze stengels eerder associëren met zoete dessertjes, is de fris zure smaak ook erg geschikt om voor verrassend lekker smaken in een zout gerecht te zorgen.

Brabantse fazantfilets (Colruyt)

Brabantse fazantfilets (Colruyt)
Fazant mag dan wel een beetje verdwenen zijn uit ons eetpatroon, dit karaktervolle wild wordt al eeuwen geserveerd in de Nederlanden. Vooral in Brabant en rond Brussel was de opvallend vogel een populair gerecht als het wat feestelijker mocht zijn. De ultieme klassieker uit het kookboek van oma: fazant op Brabantse wijze (met witloof). Met deze haalbare variant van Colruyt kan ook jij deze zondagse topper snel op tafel toveren.

Konijn met pruimen (Jeroen Meus)

Konijn met pruimen (Jeroen Meus)
Als je denkt aan klassieke gerechten, diegene waar grootmoeder steevast dikke punten scoort, is konijn met pruimen onmisbaar. Deze - soms wat vergeten - Belgische klassieker heeft dan ook alles om jong en oud te bekoren: veelzijdig, royaal van smaak, feestelijk en toch alledaags. Met dit nostalgische gerecht zal je zeker en vast scoren, vooral omdat het van onze Jeroen, Dagelijkse kost, Meus is.