Recepten - Mediterraan
Gnocchi met prinsessenbonen en avocadopesto (Colruyt)
Het succes van avocado's is geen wonder, de vrucht is buitengewoon gezond en heeft een typische, smeuïge smaak die heel goed past bij allerlei ingrediënten. Dit leuke pasta-recept van Colruyt is helemaal vegetarisch (het kan zelfs veganistisch) en staat in een oogwenk op tafel.
Tags: alledaags, avocado, basilicum, bonen, boontjes, cashew, cashewnoten, citroen, citroensap, Colruyt, erwten, erwtjes, gnocchi, guacamole, knoflook, koriander, leuk, look, noten, pasta, pesto, plantaardige room, prinsessenbonen, prinsessenboontjes, room, simpel, snel en simpel, snel klaar, vegetarisch, veggie, vlug, wereldkeuken
Gehaktballetjes met mozzarella
Een simpele gehaktbal als hapje, klinkt dat een beetje saai? Niet als je ze vult! Met een beetje mozzarella en wat extra kruiding heb je plots een heel leuk hapje waar jong en oud van zullen smullen.
Tags: amuse, aperitief, aperitiefhapje, balletjes, chapelure, curry, ei, eieren, gehakt, gehaktbal, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, gesmolten kaas, hapje, kaas, kalfsgehakt, kerrie, kids, kinderen, kruidig, met saus, mozzarella, oregano, paneermeel, paprika, rundsgehakt, salie, sjalot, tapa, tapas, varkensgehakt, verrassing, voor jong en oud, voorgerecht
Wintercouscous (Ottolenghi)
Voor veel mensen is couscous typisch zomers. De link met de mediterraanse wereld doet ons immers heerlijk wegdromen naar fijne vakanties. En toch kan je er ook iets van maken dat als perfecte winterkost mag bestempeld worden. De inventieve topchef Yotam Ottolenghi noemt dit gerecht zijn ultieme wintercouscous. Laat je zeker niet afschrikken door de lijvige ingrediëntenlijst, een fantastisch, vegetarisch gerecht bomvol smaak is wat je te wachten staat...
Tags: abrikozen, anijs, arabisch, bouillon, butternut, chili, chilipeper, chilipepers, cous cous, couscous, fruit, gedroogd fruit, gember, groentebouillon, Harissa, herfst, kaneel, kikkererwt, kikkererwten, koriander, koude dagen, kruidig, kurkuma, laurier, limoen, mediterraans, midden-oosten, Oosters, Ottolenghi, paprika, pittig, pompoen, raap, rapen, sjalot, smaakvol, steranijs, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, winter, wintergroenten, winters, wortel, Yotam Ottolenghi
Snelle halloumi-frietjes
Onverwachts bezoek en geen tijd of middelen om een origineel hapje op tafel te toveren? Als je nog halloumi in huis hebt, is dit supersimpel recept jouw verlossing. Ook leuk als vlugge snack.
Siciliaans stoofpotje van kikkererwten en bloemkool met couscous (Jamie Oliver)
Voor een spannend vegetarisch gerecht dat je maag heerlijk vult en wangen doet blozen ben je aan het juiste adres bij tv-kok Jamie Oliver! Het is geen geheim dat Jamie dol is op de Italiaanse keuken, dit originele gerecht met couscous haalt pittige en smaakvolle inspiratie uit Sicilië.
Tags: Arabische invloeden, BBC, bloemkool, chili, couscous, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kaneel, kikkererwten, knoflook, kruidig, look, mediterraans, mediterraanse keuken, midden-oosten, olijven, Oosters, origineel, peterselie, pittig, Siciliaans, Sicilië, speciaal, tomaten, tv-kok, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, verrassend, zoet, zwarte olijven
Tagliatelle met scampi, tomaat en groene kruiden (Jeroen Meus)
Een lekkere maar simpele pasta zal nooit misstaan in een druk weekmenu. Jeroen Meus laat je genieten van een maximum aan smaak voor een minimum aan inspanning met deze eenvoudige pasta die toch barst van smaak. Ideaal voor wanneer het snel moet gaan maar toch fatsoenlijk wil koken.
Tags: alle seizoenen, basilicum, dagelijkse kost, dragon, easy, één, eenvoudig, gewoon, groene kruiden, Harissa, italiaans, Italië, Jeroen Meus, knoflook, kruiden, kruidig, lok, makkelijk, mediterraans, mediterraanse keuken, middellandse zee, pasta, pittig, rozemarijn, scampi, scampi's, schaaldieren, seafood, simpel, snel klaar, tagliatelle, televisie, tijm, tomaat, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, tv, witte wijn, zee, zeevruchten, zomer
Gegrild halloumi-pannetje
Halloumi is de laatste jaren een vaste waarde geworden voor kaasliefhebbers. Deze Cypriotische kaas kan je heerlijk grillen en past erg goed bij tal van zuiderse gerechten. In dit snelle éénpansgerecht komen tal van mediterraanse smaken samen. Lekker maar eenvoudig!
Tags: basilicum, beginners, cayenne, cayennepeper, comfort food, courgette, éénpansgerecht, eenvoudig, gegrild, gegrilde kaas, grillen, halloumi, kaas, komijn, kruidig, kurkuma, lam, lamsvlees, lazy, mediterraans, merguez, middellandse zee, oven, paprika, tomaten, tomatensaus, vlug klaar, worst, worstjes, zuiders
Roodbaars puttanesca met Griekse pasta (Jeroen Meus)
Voor liefhebbers van oude recepten, is deze originele variant van Jeroen Meus een leuk idee. Puttanesca is een zilt sausje propvol mediterraanse smaken dat vrolijk refereert naar het oudste beroep ter wereld. Gecombineerd met een mals stukje roodbaars en Griekse pasta maakt Jeroen er een simpel maar heerlijk gerechtje mee.
Tags: alle seizoenen, ansjovis, basilicum, chili, chilipeper, Griekenland, grieks, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kappertjes, kerstomaat, makkelijk, mediterraans, mediterraanse zee, olijven, oregano, orzo, pasta, puttanesca, rode wijn azijn, roodbaars, roodbaarsfilet, snel makkelijk, tomaten, tomatensaus, vakantie, vis, witte wijn, zee, zilt, zomers, zonnig, zout, zuiders
Pizza Bolognese
Pizza is zo perfect dat je er weinig aan kan toevoegen, toch? Niet helemaal juist, pizza kan immers gecombineerd worden met andere, lekkere gerechten. Zo is pizza bolognese een echte klassieker die twee toppers uit de Italiaanse keuken combineert. Heerlijk, en makkelijk om zelf te maken, zeker als je nog een restje bolognese-saus hebt staan!
Tags: bolognaise, bolognaisesaus, bolognese, budget, budgetvriendelijk, comfort food, emmental, Emmentaler, gegratineerde kaas, gehakt, gemalen kaas, gemengd gehakt, gesmolten kaas, Gruyère, guilty pleasure, italiaans, Italiaanse keuken, Italië, kaas, kids, kinderen, kinderfeestje, kindvriendelijk, mediterraans, oregano, pizza, rucola, rundsgehakt, snel klaar, tomatensaus, varkensgehakt, zuiders
Pizza Prosciutto
Al wie ooit in een pizzeria is geweest, weet dat een Pizza Prosciutto een echte klassieker is. Het is dan een een erg eenvoudige (maar daarom niet minder lekkere) pizza. Met tomatensaus, kaas en ham is het ingrediëntenlijstje al compleet.
Lasagne met kabeljauw, garnalensaus en broccoli (Colruyt)
Een heerlijke lasagne vraagt dan wel een beetje werk, het resultaat is altijd weer om van te smullen. Ook fijn is dat je eindeloos kan variëren met basisidee van een lasagne. Met dit recept van Colruyt zorg je voor een lekkere maritieme variant met vis, garnalen en groene groentjes. Gezond, origineel en superlekker!
Tags: Colruyt, courgette, garnaaltjes, garnalen, gerookte zalm, grijze garnalen, italiaans, kaas, kaaskorstje, kabeljauw, kabeljauwfilet, kabeljauwhaas, lasagna, lasagne, lasagnevellen, noordzee, noordzeegarnalen, op voorhand, origineel, originele recepten, oven, ovengebakken, ovenschaal, ovenschotel, Parmegiano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastagerechten, pastavellen, pecorino, verrassend, vis, visbouillon, witte saus, witte vis, zalm, zee
Spinazie-tagliatelle met rucolapesto en halloumi
Voor lekkere zomerse gerechtjes met heel wat groentjes hoef je het echt niet ver te zoeken. Zo kan je in heel wat supermarkten tagliatelle met spinazie kopen. Twee vliegen in één klap! Aangevuld met smeuïge halloumi, smaakvolle rucolapesto en sappige trostomaatjes heb je snel en efficiënt een zonnige maaltijd voor elkaar.
Bonensalade met primeuraardappelen en merguez (Jeroen Meus)
Salades saai? Niet als je deze originele en smaakvolle salade van Jeroen Meus probeert. Met een waaier aan knapperige groentjes, stevige patatjes en kruidige stukjes merguez zorg je voor een heerlijk maal voor jong en oud. Dit recept is perfect aan het begin van de zomer, maar past altijd.
Tags: aardappelsalade, bonen, bonensalade, boterbonen, boterboontjes, dagelijkse kost, fris, gezond, groene kruiden, Jeroen Meus, Jeroen Meus recepten, kappertjes, kerstomaatjes, kerstomaten, knapperig, krielaardappeltjes, krielpatatjes, krieltjes, kruidig, lamsgehakt, lamsvlees, lente, lunch, mager, merguez, origineel, primeuraardappelen, rucola, salade, sperziebonen, tuinkruiden, verrassend, worst, worstjes, zomer, zongedroogde tomaatjes, zwarte olijven
Konijn op Italiaanse wijze
Wanneer de zomer op haar laatste benen loopt en je het wildseizoen al kan ruiken, is het soms moeilijk om een gepast seizoensrecept te vinden. Liefhebbers van konijn en/of de Italiaanse keuken zullen daarom dol zijn op dit recept: het combineert het beste van twee uitzonderlijk lekkere werelden!
Tags: basilicum, bouillon, brood, ciabatta, citroen, fond, fusion, groene olijven, italiaans, Italiaanse recepten, Italië, kippenbouillon, knoflook, konijn, kruiden, kruidentuiltje, kruidig, look, olijven, oregano, origineel, slow cooking, stoofpot, stoven, stoverij, tijm, verrassend, wild, wildseizoen, witte wijn, zomer, zomers
Panna cotta
Van alle Italiaanse dessertjes, moet panna cotta wel het beroemdste zijn. Panna cotta betekent letterlijk 'gekookte room', en dat dekt de lading prima. Met suiker, gelatine en room maak je een heerlijk lekker en vooral ongelooflijk eenvoudig nagerecht waar heel wat lekkere afwerkingen (fruit, karamel, noten,...) bij passen.
Tags: bosvruchten, comfort food, comfortfood, dessert, dessertje, desserts, easy, guilty pleasure, italiaans, Italiaanse recepten, Italië, karamel, makkelijke recepten, nagerecht, nagerechten, panna cotta, romig, rood fruit, room, simpel, suiker, vanille, vanillestok, vanillestokje, zoet, zoete zonde, zoetebek, zoetig, zoetigheid





