Recepten - Voor elke dag
Slowcooker Bolognese (Gennaro Contaldo)
Het geheim van een klassieke bolognese (of ragu) is engelengeduld. Hoe langer de saus rustig kan pruttelen, hoe intenser de smaak. Dat weet de ervaren Italiaanse chef Gennaro Contaldo als geen ander. Net daarom gebruikt hij in dit recept een slow cooker, dat geeft deze hemelse maar bijzonder eenvoudige pastasaus alle tijd van de wereld om helemaal perfect te worden. Wil je helemaal scoren? Maak dan de saus een dag op voorhand klaar!
Tags: alledaags, authentiek, basilicum, bolognaise, bolognese, gehakt, Gennaro Contaldo, italiaans, Italië, kinderen, krachtig, mediterraans, melk, origineel, pancetta, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastasaus, ragu, rode wijn, rundsbouillon, selder, slowcooker, smaakvol, spaghetti, spek, tagliatelle, tomaten, tomatenconcentraat, traag, traag gegaard, wortel
Selder met gehaktballen
Hoewel we selder vooral kennen als soepgroente, kan ze ook de hoofdrol spelen in een gerecht. De ultieme klassieker: selder met gehaktballen! Dit eenvoudige gerecht kan op heel veel manieren bereid worden. In dit recept staan eenvoud en smaak centraal.
Tags: aardappelen, alledaags, België, Belgisch, bleekselder, boulet, budget, budgetvriendelijk, dagelijkse kost, gehakt, gehaktbal, gehaktballen, gekookte aardappelen, gemengd gehakt, goedkoop, groene selder, grootmoeders keuken, kalf, kerstomaatjes, klassiek, niet duur, selder, selderstengels, simpel, tomaatjes, Varken, voor elke dag, witte selder
Citroentiramisu (Jeroen Meus)
Vrijwel iedereen is ongetwijfeld vertrouwd met één van de meest beroemde Italiaanse desserts: tiramisu. Dit lekkere nagerecht op basis van mascarpone is een stevige afsluiter. Jeroen Meus vertelt je in dit recept hoe je een frissere variant kan maken met citroen. Zeker zo smeuïg en heerlijk zomers!
Tags: citroen, citroenkoekjes, citroensap, dagelijkse kost, dessert, eieren, fris, italiaans, Italië, Jeroen Meus, koffie, limoncello, mascarpone, mixer, nagerecht, speciaal, suiker, thee, tiramisu, toetje, variant, vegetarisch, veggie, zoet, zomer
Bistecca Fiorentina (Pepe Giacomazza)
Een Bistecca Fiorentina, ofwel Florentijnse biefstuk, is een heerlijke specialiteit uit Firenze. Een flinke T-bone steak (maar je kan ook met een entrecôte aan de slag) wordt onbehandeld gegrild en achteraf gekruid. Heerlijk en puur Italiaans eten! Njam-chef Pepe Giacomazza geeft je in dit recept zijn versie, vergezeld van gebakken krieltjes en een verrassende salsa verde.
Tags: authentiek, biefstuk, Bistecca Fiorentina, côte-a-l'os, entrecote, feest, feestelijk, Firenze, Florence, Florentijns, Florentijnse steak, gebakken aardappelen, italiaans, Italië, krieltjes, kruidig, luxe, mediterraans, njam, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, Pepe Giacomazza, romantisch, rood vlees, rozemarijn, rucola, rund, runds, rundsvlees, salie, salsa verde, steak, t-bone, T-bone steak, tuinkruiden, vlees, zeezout
Duitse curryworst
Wat voor een groot deel van de Belgen een curryworst is, is in Duitsland iets heel anders. Meer zelfs, de Duitse curryworst is de enige echte: een versneden worst met een pittige tomatensaus afgewerkt met curry. Deze populaire snack kan je gerust beschouwen als het nationale gerecht van onze oosterburen. Met dit recept kan ook jij genieten van deze Duitse guilty pleasure!
Tags: azijn, balsamico, balsamicoazijn, bockwurst, braadworst, comfort food, curryketchup, currysaus, curryworst, Duits, Duitsland, fast food, frieten, frietjes, guilty pleasure, kerry, ketchup, kruidig, pittig, snack, snelle hap, sojasaus, tomatensaus, worst
Capellini met scampi (Gordon Ramsay)
Capellini is een Italiaanse pastasoort die nog fijner dan spaghetti is. Deze erg fijne slierten, ook liefkozend bekend als 'engelenhaar', lenen zich tot heel elegante bereidingen. Dat weet ook Gordon Ramsay, de Britse chef die niet verlegen is om een straffe uitspraak. Gelukkig kan hij net zo straf koken, de uiterst smakelijke en frisse saus op basis van knoflook, witte wijn, kappertjes, kerstomaatjes en citroen uit dit recept is werkelijk fantastisch bij scampi en pasta.
Tags: basilicum, capellini, fijn, Gordon Ramsay, italiaans, Italië, kappertjes, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, knoflook, kruidig, look, mediterraans, pasta, pastaslierten, pittig, saus, scampi, schaaldieren, smaakvol, spaghetti, tomaat, verfijnd, vis, witte wijn, zee, zeevruchten, zuiders
Ovenschotel met kippenbouten (Jamie Oliver)
De beste gerechten staan voor een maximum aan smaak en een minimum aan inspanning, weet Jamie Oliver. Geen wonder dat ovenschotels tot zijn favoriete recepten behoren, de oven doet alle werk en je kan er alle kanten mee op. In dit recept worden lekker sappige kippenboutjes gecombineerd met knapperige stukken brood en mediterraanse smaakmakers. Fantastisch lekker, geweldig simpel.
Tags: bakken, basilicum, beginner, brood, chilipeper, chilli, ciabatta, gemakkelijk, italiaans, Jamie Oliver, kerstomaten, kip, kippenbouten, kippenboutjes, look, mediterraans, oven, ovenschaal, ovenschotel, pancetta, simpel, spek, tomaatjes, tomaten, trostomaten, zomer, zonnig, zuiders, zwarte olijven
Kalfsgebraad met lentegroenten
Het aanbreken van de lente is voor groente-liefhebbers een feest. Absoluut niets tegen wintergroenten, maar de frisse veelzijdigheid van de eerste lente-groentjes is echt iets om naar uit te kijken. Gecombineerd met een mals kalfsgebraad en kroketjes serveer je een feestelijk maal dat op elk paasfeest of zondagse familiebijeenkomst past. Mag het vlees echt mals en smaakvol zijn? Laat het dan één nacht marineren.
Tags: asperges, België, Belgisch, boerenkost, boontjes, courgette, feestelijk, gewoon, groene asperges, groentekrans, grootmoeders keuken, kalf, kalfs, kalfsfond, kalfsgebraad, kalfsvlees, klassiek, knolselder, kroketten, lente, lente-groenten, lentegroenten, paprikapoeder, Pasen, peultjes, rode wijn, room, sugar snaps, tuinkruiden, typisch, veel groenten, verse kruiden, vlaams, Vlaanderen, witte wijn, wortel, wortelen, zondag, zondagse kost
Oosterse parelcouscous met coquilles (Colruyt)
De kunst van een smakelijk gerecht dat invloeden uit alle windstreken combineert is, raar maar waar, eenvoud. Het is immers verleidelijk om een hele hoop dingen samen te gooien, terwijl het net een zorgvuldige balans is die voor een geslaagd recept zorgt. Dat heeft het kookteam van Colruyt ook goed begrepen: dit verrassende recept combineert fluwelen parelcouscous met een smeuïg roomsausje, oosterse kruiden en zilte coquilles. Feestelijk en toch eenvoudig! Dit gerecht zet je bij voorkeur in als een voorgerecht.
Tags: champignons, citroengras, Colruyt, coquilles, couscous, fond, fris, fusion, gember, gevogeltefond, kippenbouillon, koriander, limoen, Oosters, Orientaals, origineel, paddenstoelen, paddenstoelenmengeling, parelcouscous, prei, romig, room, roomsaus, roomsausje, Sint-Jakob, sint-jakobsnootjes, Sint-Jakobsnoten, Sint-Jakobsvruchten, verrassend, vis, wereld, wereldkeuken, zeevruchten
Omelet met groene asperges
Een omelet is lekker in alle eenvoud. Een paar extra's kunnen echter voor een flinke meerwaarde zorgen. Veel hoeft dat niet te zijn, zoals dit recept met groene asperges bijvoorbeeld. Naast de knapperige aspergepunten zorgen een paar zongedroogde tomaatjes voor een heerlijk lente-gevoel. Zalig als brunch of lunch, zeker rond Pasen.
Tags: asperge, aspergepunten, asperges, brunch, eenvoudig, ei, eieren, fris, groene asperges, lente, lunch, met brood, omelet, ontbijt, Pasen, simpel, tomaten, vegetarisch, veggie, zongedroogde tomaten
Pasta met spinazieballetjes (Antonio Carluccio)
Dit fantastische recept van de Brits-Italiaanse topkok Antonio Carluccio bedacht hij voor zijn restaurants bij gebrek aan een vegetarische optie. Het gerecht, Pennoni Giardiniera genaamd, werd een instant klassieker. De spinazieballetjes zijn verrassend makkelijk te maken en ongelooflijk vol van smaak. De grote pasta's en zachte courgettesaus maken het feest compleet. Dit recept moet je geprobeerd hebben!
Tags: Antonio Carluccio, bladspinazie, broodkruim, chili, courgette, eieren, groenten, groentes, groentjes, grote pasta, italiaans, Italië, jonge spinazie, knoflook, look, origineel, paccheri, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, pennoni, Pennoni Giardiniera, rigatoni, simpel, speciaal, spinazie, spinazieballetjes, uitzonderlijk, vegetarisch, veggie, verrassend
Chocolade-banaancake
Aan een zelfgemaakte cake met chocolade kan niemand weerstaan, zeker met banaan erbij. Jammer dat zo'n cake erg zwaar valt. Al kan je dat probleem behoorlijk goed oplossen door geen boter maar olie te gebruiken. Gezond kunnen we dit recept niet noemen, maar het is zeker en vast een stap in de goede richting. Bovendien kan nu en dan zondigen helemaal geen kwaad!
Tags: bakken, banaan, bananen, bloem, cacao, cacaopoeder, cake, chocolade, chocoladecake, dessert, geen boter, koffie, melkchocolade, nagerecht, noten, oven, pure chocolade, snack, suiker, thee, tussendoor, tussendoortje, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, walnoten, zelfrijzende bloem, zoet, zoetigheid, zondigen, zonnebloemolie
Spinazie met tomaat en halloumi (Pascale Naessens)
Dit recept is één van Pascale Naessens haar favoriete creaties. Ze maakt het graag klaar wanneer er weinig tijd is. Laat je niet afschrikken door het korte ingrediëntenlijstje, dit snelle keto-gerecht is heel smaakvol en lekker gezond.
Thaise gehaktballetjes
Bij een lekkere borrel hoort een smaakvol hapje. Hoewel het verleidelijk is om de aperitief aan te vullen met de klassieke salami- en kaasblokjes, gaat er niets boven een zelfgemaakt hapje. Deze pittige gehaktballetjes zijn geïnspireerd op de Thaise keuken, heerlijk bij een krachtige rode wijn of een complex bier.
Tags: aperitief, aperitiefhapje, apero, borrelhapje, chili, curry, gehakt, gehaktbal, gehaktballetjes, gember, hapje, koriander, origineel, pikant, pittig, rund, runds, rundsvlees, snack, tapa, tapas, Thai, Thailand, Thais, verrassend
Taboulé van bloemkool met kikkererwten (Sandra Bekkari)
Gezonde en smaakvolle recepten is het handelsmerk van Sandra Bekkari. Bij haar ben je altijd aan het juiste adres wanneer je iets wil klaarmaken waar je van kan genieten zonder aan je lijn te moeten denken. Veel groentjes is immer het geheim, zo wordt in dit zomers gerechtje taboulé gemaakt van bloemkool. Verrassend lekker!
Tags: afvallen, bloemkool, dieet, diëten, fris, gezond, granaatappel, kikkererwten, koriander, kruidig, licht, lichte maaltijd, lijnen, limoen, lunch, mager, mediterraans, munt, ras el hanout, salade, sana, Sandra Bekkari, taboulé, tomaatjes, tomaten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, vermageren, zomer, zomers, zongedroogde tomaten