Recepten - Speciale gelegenheid
Sint-Jakobsvruchten met zeekraal (Pascale Naessens)
Wie eenvoudige verfijning zoekt en zich geen zorgen wil maken over zijn of haar lijn, is bij Pascale Naessens aan het juiste adres. Haar recepten blinken uit in veel smaak met weinig ingrediënten. Net zoals dit heerlijk eenvoudige gerecht waar simpele maar uitgelezen producten zoals Sint-Jakobsvruchten en zeekraal de hoofdrol spelen.
Tags: boter, chique, coquilles, coquilles saint-jacques, eenvoudig, gezond, gezond eten, gezond koken, limoen, luxe, luxueus, mager, Pascale Naessens, peterselie, select, simpel, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsoesters, Sint-Jakobsvruchten, sjalot, snel klaar, vis, witte wijn, zee, zeekraal, zeevruchten, zilt
Boeuf Bourguignon (slowcooker)
Lekkerbekken en geoefende koks weten dat lekker eten nooit zonder één essentieel ingrediënt kan klaargemaakt worden: geduld. Heel veel producten hebben baat bij een rustige bereidingswijze om de smaken optimaal tot hun recht te laten komen. Boeuf Bourguignon, het Franse antwoord op ons stoofvlees, is daar een excellent voorbeeld van. Klaargemaakt in een slowcooker zorg je voor een nog verfijnder en smaakvoller resultaat!
Tags: aardappel, aardappelen, boeuf bourguignon, Bourgondisch, Bourgondische keuken, champignon, crockpot, Frankrijk, Frans, geduld, gerookt spek, gestoofd, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, krieltjes, langzaam, mals, mals vlees, peterselie, rode wijn, rund, rundsbouillon, rundsfond, rundsvlees, sappig, slow cooker, slowcooker, spek, stoofvlees, stoverij, streekgerecht, traag gegaard, traditie, traditioneel, typisch, wijn, wortel
Pizza enchilada
Niets mis met een traditionele Italiaanse pizza, maar misschien wil je ook eens iets origineler proberen? Dan is deze pizza enchilada met kip en koriander exact wat je zoekt! In dit pittige recept wordt inspiratie uit de Mexicaanse keuken gehaald.
Asperges op Hollandse wijze
Asperges hebben weinig extra nodig om helemaal tot hun recht te komen. Geen wonder dat de uiterst eenvoudige Vlaamse wijze zo populair is. Heb je echter ook de Hollandse wijze al eens geprobeerd? Met een eitje, gekookte ham en hollandaise-saus zorg je voor een lekker en heel typisch lente-gerecht.
Tags: asperge, asperges, botersaus, citroen, Duits, Duitsland, ei, eieren, Europa, Europees, fris, gekookte ham, gekookte hesp, ham, hesp, Holland, hollandaise, hollandse wijze, klassiek, klassieker, lente, Nederlands, saus, traditie, traditioneel, typisch
Gestoofde aardbeien met ricotta en honing (Pascale Naessens)
Wanneer je een fantastisch lekker dessert wil voorbereiden maar in tijdsnood zit, is deze topper van Pascale Naessens niet te missen. Met enkel natuurlijke zoetstoffen zorg je voor een gezond nagerecht in amper 10 minuten!
Tags: aardbeien, België, Belgisch, dieet, fruit, fruitig, gemakkelijk, gezond, honing, kaas, koffie, lente, mager, nagerecht, origineel, Pascale Naessens, Pasen, ricotta, rozemarijn, simpel, thee, vegetarisch, veggie, verrassend, verse kaas, weinig ingrediënten, zoet, zoete zonde, zoetigheid, zomer, zomers
Hollandse saus (Peter Goossens)
Wanneer je een gerecht met groentjes of vis een extra dimensie wil geven, hoef je het niet ver te zoeken. Een klassieke Hollandaise (Hollandse saus, naar de eieren en boter die de essentie van de saus vormen) is niet zo moeilijk om zelf te maken en zorgt meteen voor een smeuïge én frisse toets. Sterrenchef Peter Goossens leert je in dit snelle recept de enige echte bereidingswijze.
Tags: asperges, barbecue, beroemd, bijgerecht, boter, citroen, citroensap, Duits, Duitsland, eieren, fris, groente, groentes, grootmoeders keuken, hollandaise, Hollandse saus, klassiek, klassieker, lente, Nederland, Nederlands, peter goossens, saus, smeuïg, typisch, vegetarisch, veggie, vis, vissaus
Rosita
Mezcal is een minder bekend drankje in Europa. Dit pittig drankje wordt hoofdzakelijk in Mexico geproduceerd van Agaves. Ideaal voor een zomerse cocktail!
Sunshine
Wie aan cocktails denkt, denkt ongetwijfeld aan zonnige terrasjes en ligbedden aan het zwembad. Geen cocktail die dat dromerige plaatje beter kan afmaken dan een 'Sunshine'.
Couscous met zeven groenten
Couscous met zeven groenten is een heel populair gerecht in Noord-Afrika. Het wordt vaak beschouwd als een gerecht dat geluk brengt. Heel leuk aan dit vegetarische/veganistische recept is dat je er heerlijk mee kan variëren naargelang smaak of seizoen. Er is slechts één regel: een overdaad aan groentjes!
Tags: afrika, Afrikaans, Algerije, aubergine, bouillon, courgette, couscous, groentebouillon, groenten, groentjes, Harissa, kerstomaat, kerstomaten, kikkererwt, kikkererwten, komijn, koriander, Libië, Marokko, Marrokaans, Noord-Afrika, paprika, peterselie, raapjes, rapen, ras el hanout, stomen, stoomoven, tomaat, tomaatjes, Tunesië, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, wortel, zeven groenten, zonder vlees
Asperges met waterkerssaus en Sint-Jakobsvruchten (Sandra Bekkari)
Al wie verlekkerd is op het asperge-seizoen, zal smullen van dit gezonde en toch feestelijke recept van Sandra Bekkari. In combinatie met een fris waterkerssausje en verfijnde Sint-Jakobsvruchten zijn asperges lekkerder dan ooit!
Vogelnestjes
Vogelnestjes in tomatensaus met puree is de ultieme klassieker tijdens de lente en paasperiode. Deze smeuïge gehaktballen met een hardgekookt eitje er in ogen niet alleen lekker feestelijk, ze zijn ook heel leuk om zelf te maken. Met dit recept uit grootmoeders kookboek maak jij dit traditionele gerecht helemaal zelf.
Tags: authentiek, België, Belgisch, classic, ei, eieren, feestelijk, frituren, frituur, gefrituurd, gehakt, gehaktbal, gehaktballen, grootmoeder, grootmoeders keuken, hardgekookt, hardgekookt ei, hardgekookte eieren, klassiek, lente, oven, Pasen, puree, tomatensaus, traditie, traditioneel, typisch, vlaams, Vlaanderen, vogelnest, vogelnestjes, zondag, zondagse kost
Appelcake met rozijntjes
Als je een lekker dessertje of tussendoortje wil klaarmaken, is cake altijd goed. Het basisrecept is lekker simpel, waardoor er heel wat ruimte is tot experimenteren en variëren. In dit recept gaan we aan de slag met stukjes appel en rozijntjes.
Tags: appel, appelcake, appelen, basis, basisrecept, bloem, boter, cake, dessert, eenvoudig, feest, feestje, fruit, fruitig, gewoon, grootmoeders keuken, kids, kinderen, kindvriendelijk, klassiek, klassieker, met een twist, origineel, oven, rozijn, rozijnen, rozijntjes, simpel, snack, suiker, taart, traditioneel, tussendoor, tussendoortje, vanille, vanillecake, vanillesuiker, vegetarisch, veggie, verjaardag, verjaardagsfeest, verjaardagsfeestje, voor kinderen, zoet, zoetigheid
Asperges op Vlaamse wijze
Van alle typisch Belgische gerechten is er geen één dat zo eenvoudig en toch zo verfijnd is als asperges op z'n Vlaams (of à la flamande). Met niets meer dan kraakverse asperges, hardgekookt ei, peterselie en geklaarde boter zorg je voor een voor- of hoofdgerecht dat al decennia lang een regelrechte klassieker is tijdens de lente-maanden.
Tags: a la flamande, asperge, asperges, begin van de lente, België, Belgisch, boter, botersaus, chique, classic, eenvoud, eenvoudig, ei, eieren, feest, feestelijk, geklaarde boter, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, lente, luxe, luxueus, op Vlaamse wijze, op zijn Vlaams, Pasen, peterselie, royaal, traditie, traditioneel, typisch, vegetarisch, veggie, zondag, zondagse kost, zonnig
Rijstpap
Het is eigenlijk afkomstig uit Italië, maar is niet meer weg te denken als oer-Vlaamse klassieker: rijstpap! Met dit eenvoudig dessertje scoor je altijd, of het nu lekker gewoon of net heerlijk feestelijk moet zijn. Met dit recept maak je de enige echte, traditionele, door oma goedgekeurde, rijstpap!
Tags: België, Belgisch, bruine suiker, classic, dessert, dessertrijst, ei, eidooier, eidooiers, feest, feestelijk, grootmoeder, grootmoeders keuken, italiaans, Italië, kaneel, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, melk, nagerecht, Pasen, retro, rijst, rijstpap, saffraan, safraan, snack, suiker, traditie, traditioneel, tussendoor, tussendoortje, typisch, vanille, vegetarisch, veggie, vlaams, zoet, zoetigheid
Havermoutkoekjes
Al wie graag koekjes bakt, weet dat daar helaas ook wel wat boter en suiker bij komt kijken. Lekker, maar niet echt gezond dus. Dit recept zorgt voor een goede middenweg, met havermout kan je immers lekkere koekjes maken die een pak gezonder zijn. Bovendien zijn ze erg makkelijk te maken!
Tags: bakken, bloem, boter, dessert, ei, eieren, havermout, havermoutkoek, havermoutkoeken, havermoutkoekjes, koek, koekjes, nagerecht, oven, rozijn, rozijnen, simpel, snack, snel klaar, snoep, snoepen, suiker, tussendoor, tussendoortje, vegetarisch, veggie, zoet





