Gevogelte | - deel 4 Gevogelte | - deel 4

 

Recepten - Vlees - Gevogelte

Pastaschotel met kippenchipolata (Colruyt)

Pastaschotel met kippenchipolata (Colruyt)
Wanneer jouw zoektermen vandaag 'kindervriendelijk', 'gemakkelijk' en 'snel klaar' zijn, is dit leuke recept van Colruyt het antwoord. Dit snelle gerecht is niet alleen kindvriendelijk, het bevat ook lekker veel groentjes.

Pikante kipreepjes met kokosrijst

Pikante kipreepjes met kokosrijst
Wie graag varieert weet dat het de moeite loont om over de grenzen heen culinaire inspiratie op te doen. Aziatische gerechten zijn bijvoorbeeld heel smaakvol en verfrissend anders. Vooral het contrasteren van smaken is leuk, net zoals in dit lekkere recept: pittige kipreepjes die perfect passen bij smeuïge en smaakvolle rijst met kokos.

Kip rozemarijn (slowcooker)

Kip rozemarijn (slowcooker)
Niet iedereen is even dol op een simpele kipfilet. Dit fijne stukje vlees wil al wel eens taai en droog op tafel verschijnen. Met een slow cooker hoef je daar niet langer voor te vrezen. Dit toffe en simpele recept garandeert een heerlijk sappige en malse kippenfilet, vergezeld van smaakvolle patatjes en een aangenaam kruidige rozemarijnsmaak.

Kippendijen in rodewijnsaus

Kippendijen in rodewijnsaus
Op een donkere, kille dag gaat er niets boven een dampende stoofpot vol smaak. Een echte opknapper! Verbaas jezelf met deze stoofpot die naast supermalse stukken kip, een smaakvolle en krachtige saus garandeert. Niet te missen.

Eendenragout

Eendenragout
Ragout kennen we ook als vol-au-vent, de typische bereiding uit de Franse keuken die stevige saus op basis van bloem en boter combineert met malse stukjes vlees en groentjes. De ultieme klassieker is uiteraard met kip en champignons, maar je kan er wel degelijk varianten op klaarmaken. Deze winterse ragout van eend vraagt wat werk, maar het feestelijke resultaat zal niemand teleurstellen.

Spaanse kip (slowcooker)

Spaanse kip (slowcooker)
Het fantastische aan een slowcooker zit 'm niet alleen in het comfort. Geen andere bereidingswijze laat je ingrediënten zo goed tot leven komen. Verwacht je dan ook aan een overdosis smaken en geuren wanneer je deze kippenbouten op Spaanse wijze met typische smaakmakers zoals chorizo, paprika en olijven klaarmaakt.

Brabantse fazantfilets (Colruyt)

Brabantse fazantfilets (Colruyt)
Fazant mag dan wel een beetje verdwenen zijn uit ons eetpatroon, dit karaktervolle wild wordt al eeuwen geserveerd in de Nederlanden. Vooral in Brabant en rond Brussel was de opvallend vogel een populair gerecht als het wat feestelijker mocht zijn. De ultieme klassieker uit het kookboek van oma: fazant op Brabantse wijze (met witloof). Met deze haalbare variant van Colruyt kan ook jij deze zondagse topper snel op tafel toveren.

Gezond kippenstoofpotje (Jamie Oliver)

Gezond kippenstoofpotje (Jamie Oliver)
Over een low-carb dieet is al heel wat zin- en onzin geschreven. Waar de meeste experts het wel over eens zijn, is dat minderen met koolhydraten geen slecht idee is. Angst om met een hongerig gevoel van tafel te gaan? Met dit toffe recept van Jamie Oliver - tjokvol lekkere groentjes - hoef je daar niet voor te vrezen.

Kippenragout met pruimen

Kippenragout met pruimen
Als er iets is waarom je kan uitkijken naar de herfst- en wintermaanden, zijn het zonder twijfel de stoofpotjes. Heel klassiek in de Belgische keuken is een zoete toets toevoegen, denk aan stroop, chocolade, peperkoek of pruimen. Over pruimen gesproken, die passen zeker niet alleen bij konijn. Deze hartelijke ragout van kip met lekkere winterse accenten brengt het beste van zoet en zoet samen in een zalig éénpansgerecht.

Kippenstoofpotje met champignons

Kippenstoofpotje met champignons
Grove stukken kip zijn perfect om een smakelijk stoofpotje mee te maken. Met een waaier aan lekkere ingrediënten een beetje geduld maak je een smaakvol gerecht dat perfect past op een kille, winterse avond. Met enkele aanpassingen maak je er zelfs een feestelijk stoofpotje van dat niet zou misstaan op een feesttafel!

Exotisch kalkoenstoofpotje met kokosmelk (Colruyt)

Exotisch kalkoenstoofpotje met kokosmelk (Colruyt)
Wie aan stoofpotjes denkt, denkt vlug aan typische winterkost. Hoewel daar niets mis mee is, kan je het ook in meer exotische oorden gaan zoeken. Dit recept van Colruyt - dat je bij voorkeur een dag op voorhand maakt - gaat de oosterse toer op door mals kalkoenstoofvlees te combineren met kokos, prei en bamboescheuten. Lekker, origineel en absoluut het proberen waard!

Gebraden kipfilet met prei (Jamie Oliver)

Gebraden kipfilet met prei (Jamie Oliver)
Wanneer het vlug vooruit moet gaan, zijn simpele ovenrecepten een zegen. Een minimum aan voorbereidingswerk en dan de oven aan het werk zetten, yes please! Jamie Oliver heeft binnen die filosofie dit heerlijk eenvoudige recept bedacht. Supersimpel, zo klaar, niet ongezond en lekker met brood, pasta, of gewoon zo.

Kip teriyaki

Kip teriyaki
Voor liefhebbers van Aziatische kookstijlen is 'teriyaki' waarschijnlijk niet nieuw. Deze Japanse kooktechniek, waarbij stukjes vlees of vis in een marinade van sojasaus worden gebakken, staat garant voor snelle, smakelijke en originele recepten. Als je het nog nooit geprobeerd hebt is dit recept wat je zocht. Heerlijk en snel klaar!

Waterzooi met kip en kervel (Colruyt)

Waterzooi met kip en kervel (Colruyt)
Waterzooi is niet alleen een op-en-top Belgisch gerecht, je kan er ook eindeloos mee variëren waardoor het altijd past en smaakt. Deze eenvoudige variant van Colruyts receptenteam combineert kip met de kruidige smaak van kervel. Bijzonder lekker!

Gebraden kip met dadels, olijven en kappertjes (Ottolenghi)

Gebraden kip met dadels, olijven en kappertjes (Ottolenghi)
In geen tijd is Yotam Ottolenghi uitgegroeid tot een absolute wereldster. Zijn geheim? Originele recepten die gezond, overwegend vegetarisch en niet moeilijk om klaar te maken zijn. Invloeden en smaakmakers uit het midden-oosten vormen zijn handtekening, iets wat dit recept prima illustreert. De combinatie van kip, dadels, olijven en kappertjes is heel eenvoudiger maar overheerlijk. Hou wel rekening met voldoende tijd om het vlees te marineren.