Beginner | - deel 23 Beginner | - deel 23

 

Recepten - Expert - Gevorderd - Beginner

Provençaalse saus

Provençaalse saus
Dadelijk een lekkere barbecue gepland en nog op zoek naar een originele extra? Of gewoon zin in een klassieke saus die zon en zomer uitstraalt en waar je nog alle kanten mee op kan? In beide gevallen is een Provençaalse saus de ultieme oplossing. Er bestaan honderden recepten van de klassieke saus. Wil je echter een goede basis, dan is dit het makkelijke en snelle recept dat je zoekt.

Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)

Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)
Een hamburger is lekker simpel en heel kindvriendelijk. Bovendien kan je ze makkelijk zelf klaar maken. Met dit toffe recept van Jeroen Meus (dat je ook grotendeels op de barbecue kan klaarmaken) scoor je zeker bij kinderen.

Penne pesto deluxe

Penne pesto deluxe
Pasta pesto kent iedereen; het ultieme zomergerecht waar je in een handomdraai van kan smikkelen. En hoewel de pure eenvoud van het op-en-top Italiaanse gerecht essentieel is, kan je ook lekker variëren. Met rauwe ham en zongedroogde tomaatjes, bijvoorbeeld. Of hoe je iets luxueus kan maken van een eenvoudige klassieker!

Penne met ham en kerstomaatjes in broccolisaus

Penne met ham en kerstomaatjes in broccolisaus
Simpel en lekker! Deze originele pasta met een heerlijke romig broccolisausje heb je binnen de 30 minuten op tafel gezet. Geef het een Italiaanse touch door af te werken met Italiaanse ham en parmezaanse kaas.

Lasagne met aubergine (Sandra Bekkari)

Lasagne met aubergine (Sandra Bekkari)
De recepten van Sandra Bekkari zijn niet toevallig bijzonder populair. Haar gerechten zijn best eenvoudig, vaak vegetarisch, niet zo heel erg moeilijk en bovenal gezond. Perfect voor wie op de lijn wil letten maar toch lekker wil eten. Deze lekkere vegetarische lasagne met aubergine (maar zonder pasta!) moet je geprobeerd hebben!

Vogelnestjes

Vogelnestjes
Vogelnestjes in tomatensaus met puree is de ultieme klassieker tijdens de lente en paasperiode. Deze smeuïge gehaktballen met een hardgekookt eitje er in ogen niet alleen lekker feestelijk, ze zijn ook heel leuk om zelf te maken. Met dit recept uit grootmoeders kookboek maak jij dit traditionele gerecht helemaal zelf.

Appelcake met rozijntjes

Appelcake met rozijntjes
Als je een lekker dessertje of tussendoortje wil klaarmaken, is cake altijd goed. Het basisrecept is lekker simpel, waardoor er heel wat ruimte is tot experimenteren en variëren. In dit recept gaan we aan de slag met stukjes appel en rozijntjes.

Kip met mosterd, spek en tomaten (Pascale Naessens)

Kip met mosterd, spek en tomaten (Pascale Naessens)
Wij graag lekker tafelt weet dat je ook een beetje moet uitkijken: voor je er erg in hebt roept de weegschaal 'alarm'! Gelukkig kan je rekenen op de simpersimpele maar superlekkere én magere recepten van Pascale Naessens. Deze heerlijke kippenboutjes vragen weinig werk en passen altijd. Ook lekker op de barbecue!

Asperges op Vlaamse wijze

Asperges op Vlaamse wijze
Van alle typisch Belgische gerechten is er geen één dat zo eenvoudig en toch zo verfijnd is als asperges op z'n Vlaams (of à la flamande). Met niets meer dan kraakverse asperges, hardgekookt ei, peterselie en geklaarde boter zorg je voor een voor- of hoofdgerecht dat al decennia lang een regelrechte klassieker is tijdens de lente-maanden.

Rijstpap

Rijstpap
Het is eigenlijk afkomstig uit Italië, maar is niet meer weg te denken als oer-Vlaamse klassieker: rijstpap! Met dit eenvoudig dessertje scoor je altijd, of het nu lekker gewoon of net heerlijk feestelijk moet zijn. Met dit recept maak je de enige echte, traditionele, door oma goedgekeurde, rijstpap!

Spirelli met kip en courgette in roomsaus (Colruyt)

Spirelli met kip en courgette in roomsaus (Colruyt)
Wanneer je op zoek bent naar simpele en kindvriendelijke recepten, is pasta altijd een prima keuze. Met een minimum aan moeite en ingrediënten heb je immers iets lekker op tafel getoverd waar jong en oud van kan genieten. Dit toffe recept van Colruyt past helemaal binnen die filosofie!

Gegrilde halloumi op Mediterraanse wijze

Gegrilde halloumi op Mediterraanse wijze
Wie graag het zonnetje laat schijnen in de keuken, moet dit smaakvolle recept geprobeerd hebben. Halloumi, een Cypriotische kaas die niet smelt, kan je heerlijk grillen en past perfect bij een Mediterraans gekruid groentestoofpotje. Simpel maar smaakvol, snel klaar en veggie: geweldig, toch?

Tartaarsaus

Tartaarsaus
Een lekker stukjes vis heeft weinig extra nodig: doe er verse tartaarsaus bij en je gerecht is sowieso top! Ontdek in dit recept hoe je de enige echte, authentieke tartaarsaus zelf moet klaarmaken!

Kalfslapje met pasta en tomatensaus (Jeroen Meus)

Kalfslapje met pasta en tomatensaus (Jeroen Meus)
Wie dol is op zonnige, zomerse gerechtjes moet dit toffe recept van Jeroen Meus geprobeerd hebben. Zoals het de echte Italiaanse keuken betaamt, blinkt dit gerecht uit in smaak en eenvoud. Met pasta, verse tomatensaus en een opgerold kalfslapje zorg je voor een simpel festijn!

Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes
Al wie graag koekjes bakt, weet dat daar helaas ook wel wat boter en suiker bij komt kijken. Lekker, maar niet echt gezond dus. Dit recept zorgt voor een goede middenweg, met havermout kan je immers lekkere koekjes maken die een pak gezonder zijn. Bovendien zijn ze erg makkelijk te maken!