Recepten - vis
Zalm met romige parelcouscous
Met de verrassende structuur van parelcouscous kan je leuke bereidingen maken. In dit wereldse recept gaan we aan de slag met een waaier aan frisse groentjes en een licht roomsausje, perfect afgewerkt met een smeuïg stukje zalm uit de oven. Prima comfortfood waar je jezelf niet schuldig bij hoeft te voelen!
Tags: broccoli, broccoliroosjes, comfort food, couscous, fris, groentebouillon, kerstomaatjes, kerstomaten, knapperig, komkommer, lente, lente-ui, lichte maaltijd, light, origineel, oven, ovengebakken, parelcousous, romig, room, roomsaus, soja, sojasaus, verfrissend, verrassend, vis, wereld, wereldkeuken, witte wijn, zalm
Groene asperges met gerookte zalm
Met dit zonovergoten gerecht is de lente helemaal in het land. Kraakverse asperges worden simpel maar doeltreffend gecombineerd met gerookte zalm en een frisse eiersalade. Lekker als voorgerecht, lunch of lichte maaltijd.
Tags: asperges, België, Belgisch, ei, eieren, eiersalade, fris, gerookte zalm, groene asperges, kervel, lente, lunch, mayonaise, peterselie, simpel, vis, voorgerecht, voorjaar, zalm
Asperges met Sint-Jakobsvruchten en mousselinesaus
Asperges kan je gerust beschouwen als een echte delicatesse. Hun verfijnde en karakteristieke smaak heeft dan ook weinig nodig. Een eenvoudige mousseline, wat verse kruiden, enkele garnaaltjes geschroeide Sint-Jakobsnoten maken er meteen een fantastisch lekker (voor)gerecht van. Perfect om een feestelijke gelegenheid tijdens de lente culinair in te zetten.
Tags: asperges, boter, chique, citroen, communie, eieren, feest, feestelijk, fris, garnalen, grijze garnalen, kervel, lente, lentefeest, luxe, mousseline, noordzee, noordzeegarnalen, Pasen, peterselie, room, roomsaus, Sint-Jacob, Sint-Jakob, sint-jakobsnootjes, Sint-Jakobsnoten, Sint-Jakobsvruchten, vis, witte asperges, zeevuchten
Capellini met scampi (Gordon Ramsay)
Capellini is een Italiaanse pastasoort die nog fijner dan spaghetti is. Deze erg fijne slierten, ook liefkozend bekend als 'engelenhaar', lenen zich tot heel elegante bereidingen. Dat weet ook Gordon Ramsay, de Britse chef die niet verlegen is om een straffe uitspraak. Gelukkig kan hij net zo straf koken, de uiterst smakelijke en frisse saus op basis van knoflook, witte wijn, kappertjes, kerstomaatjes en citroen uit dit recept is werkelijk fantastisch bij scampi en pasta.
Tags: basilicum, capellini, fijn, Gordon Ramsay, italiaans, Italië, kappertjes, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, knoflook, kruidig, look, mediterraans, pasta, pastaslierten, pittig, saus, scampi, schaaldieren, smaakvol, spaghetti, tomaat, verfijnd, vis, witte wijn, zee, zeevruchten, zuiders
Oosterse parelcouscous met coquilles (Colruyt)
De kunst van een smakelijk gerecht dat invloeden uit alle windstreken combineert is, raar maar waar, eenvoud. Het is immers verleidelijk om een hele hoop dingen samen te gooien, terwijl het net een zorgvuldige balans is die voor een geslaagd recept zorgt. Dat heeft het kookteam van Colruyt ook goed begrepen: dit verrassende recept combineert fluwelen parelcouscous met een smeuïg roomsausje, oosterse kruiden en zilte coquilles. Feestelijk en toch eenvoudig! Dit gerecht zet je bij voorkeur in als een voorgerecht.
Tags: champignons, citroengras, Colruyt, coquilles, couscous, fond, fris, fusion, gember, gevogeltefond, kippenbouillon, koriander, limoen, Oosters, Orientaals, origineel, paddenstoelen, paddenstoelenmengeling, parelcouscous, prei, romig, room, roomsaus, roomsausje, Sint-Jakob, sint-jakobsnootjes, Sint-Jakobsnoten, Sint-Jakobsvruchten, verrassend, vis, wereld, wereldkeuken, zeevruchten
Visnuggets
Wanneer je gasten over de vloer krijgt, zijn allerhande hapjes altijd leuk om je kookkunsten te tonen. Ook met vis kan je toffe dingen maken. Kippennuggets kent iedereen, maar heb je al eens visnuggets gemaakt? Dit eenvoudige recept helpt je op weg. Zalig met (verse!) tartaarsaus.
Tags: amuse, bezoek, bloem, ei, eieren, feest, feestelijk, feestje, frituren, gefrituurd, griet, hapje, heek, kabeljauw, kibbeling, kippennuggets, koolvis, leng, olie, origineel, paneren, pladijs, pollak, simpel, snack, tapa, tapas, tartaar, tartaarsaus, tussendoor, verrassend, vis, visnuggets, vissnack, voorgerecht, witte vis
Bulgursalade met gerookte zalm
Voor een gezonde en frisse salade die ideaal is in het eerste lente-zonnetje ben je met dit heel eenvoudige recept aan het juiste adres. Smeuïge bulgur wordt heerlijk gecombineerd met de zachte smaken van venkel en gerookte zalm. Ideaal als lichte lunch of voorgerecht.
Tags: beginner, bulgur, easy, gerookte vis, gerookte zalm, gezond, ijsbergsla, kappertjes, koken voor beginners, lente-ui, lunch, mager, makkelijk, niet veel werk, sla, snel klaar, start to cook, tussendoor, venkel, vis, weinig werk, zalm
Japanse zalmtartaar
Een geslaagde amuse blinkt uit in eenvoud én smaak. Dit originele en toch buitengewoon eenvoudige recept slaagt met glans in die opdracht: smeuïge zalm met enkele oosterse smaakmakers die tot een hapklare tartaar wordt bereid.
Tags: amuse, Aziatisch, chili, fijngehakt, gember, gerookte zalm, hapje, japan, Japans, knoflook, lente-ui, look, Oosters, Orientaals, rauwe vis, rijstazijn, sesam, sesamolie, sesamzaad, sesamzaadjes, soja, sojasaus, tapa, tapas, tartaar, vis, voorgerecht, wereldkeuken, zalm
Pittige zalmtartaar met kokos
Als je op zoek bent naar een fris en verrassend hapje propvol smaak zou dit recept wel eens bingo kunnen zijn. De volle en vette smaak van een kwaliteitsvol stukje zalm past geweldig goed bij een pittig chilipepertje, romige kokosmelk, frisse munt en knapperige ijsbergsla. Lekker als voorgerecht of hapje.
Tags: amuse, aperitief, aperitiefhapje, Aziatisch, chili, chilipeper, chilivlokken, fris, fusion, glaasje, hapje, ijsberg, ijsbergsla, japan, Japans, knapperig, kokos, kokosmelk, kommetje, munt, Oosters, pikant, pittig, salade, starter, tapa, tapas, verrassend, verse zalm, vis, voorgerecht, wereldkeuken, zalm, zalmfilet
Zeeduivel in botersaus (Piet Huysentruyt)
Een smakelijk stukje vis, zoals zeeduivel, heeft weinig nodig om echt te schitteren. Zo'n eenvoudige klassieker uit grootmoeders keuken is botersaus. Helemaal niet moeilijk, en dankzij dit fantastische recept van Piet Huysentruyt kan jij er een waar culinair feestje van maken. Met een smeuïge puree van spekjes en spinazie tot de afwerking van grijze garnaaltjes toe: dit is feest!
Tags: alledaags, België, Belgisch, bieslook, boter, botersaus, Bourgondisch, dagelijkse kost, feest, feestelijk, garnaaltjes, garnalen, gerookt spek, grijze garnalen, kabeljauw, klassiek, klassieker, kust, luxe, luxueus, noordzee, Piet Huysentruyt, puree, spek, spekjes, spinazie, spinaziepuree, spinaziestoemp, stevige witte vis, stoemp, vis, vlaams, Vlaanderen, witte vis, zee, zeeduivel, zondag, zondagse kost
Risotto met geroosterde scampi en paprika
Deze verleidelijk lichte risotto met gegrilde scampi is de perfecte keuze voor een gezellig diner of een knusse tête-à-tête. Risotto is vaak een zwaar gerecht, voornamelijk door de behoorlijke hoeveelheid Parmezaanse kaas. In dit recept niets van dit, dit elegant gerecht barst van smaak zonder op de maag te liggen.
Tags: diner, droge witte wijn, gamba, gamba's, garnaal, garnaalstaarten, gegrild, gerookt paprikapoeder, gerookte paprika, gezellig, grillen, intiem, italiaans, Italië, liefde, oven, paprika, paprikapoeder, rijst, risotto, rode paprika, romantisch, saffraan, scampi, scampi's, tête-à-tête, valentijn, vis, witte wijn, zeevruchten
Pasta met zalm en broccoli
Het succes van een goed recept zit heel vaak in eenvoud en pure smaken. Zo komt een sappig stukje zalm heerlijk tot zijn recht met weinig meer dan smaakvolle broccoli en smeuïge pasta. Lekker én vlug klaargemaakt!
Tags: alledaags, broccoli, easy, elke dag, farfalle, gewoon, linguine, papardelle, pasta, penne, rap, romig, room, roomsaus, simpel, simpele kost, snel klaar, spaghetti, tagliatelle, vis, vlug, witte wijn, zalm, zalm op vel, zalmfilet, zalmhaas, zee
Wijting à la moutarde (Jeroen Meus)
Mosterd is een heel veelzijdig en dankbaar ingrediënt. Het kan zowel subtiel als heel aanwezig gebruikt worden. Dit recept van Jeroen Meus bouwt op de aloude Franse traditie om de typische mosterdsmaak flink in de verf te zetten. Dat past perfect bij de volle, rijke smaak van wijting.
Tags: à la moutarde, atlantische oceaan, dagelijkse kost, eenvoudig, Frankrijk, Frans, Franse bereiding, Franse keuken, gebakken patatjes, graanmosterd, Jeroen Meus, jonge spinazie, kabeljauw, lekker, mosterd, moutarde, noordzee, oven, ovengerecht, spinazie, tomaat, tomaten, traditioneel, vis, visgerecht, visrecept, zee
Kabeljauw in tomatenroomsaus
Een gezond stukje vis mag in veel huishoudens ongetwijfeld wat vaker op tafel verschijnen. Met een royaal sausje maak je er zelfs een feestelijk gerecht van! Eenvoud en smaak troef in dit makkelijke recept.
Tags: alle seizoenen, alledaags, citroen, dille, eenvoudig, feestelijk, gepocheerd, gestoomd, getomateerd, kabeljauw, makkelijk, noordzee, pocheren, room, roomsaus, simpel, stomen, tomaten, tomatensaus, tomatentapenade, verrassend, vis, witte vis, witte wijn, zee, zeste
Zalm Teriyaki
De Japanse kooktechniek om vlees of vis dat gemarineerd is in sojasaus, Teriyaki, is ondertussen geen onbekend gegeven meer in Europa. Het allerfijnste aan deze eenvoudige methode is de hoeveelheid aan smaak die je op een minimum aan tijd kan garanderen. Ook zalm kan je perfect op deze manier bereiden met dit eenvoudige basisrecept.