Recepten - zure room
Chili con carne (Jamie Oliver)
Een pittige chili con carne die alle tijd van de wereld heeft gekregen om zachtjes te garen is een heerlijk voorbeeld van rasechte comfortfood. Dit hartverwarmende stoofschoteltje uit centraal-Amerika met gehakt, chili en bonen is heerlijk met rijst of brood. Er bestaan talloze recepten, hieronder kan je de methode van 'naked chef' Jamie Oliver terugvinden. Perfect om een grotere groep te bedienen, of om een extra portie in te vriezen.
Tags: bonen, brood, chili, chili van carne, chilipeper, chipotle, gehakt, gemengd gehakt, gerookt, gerookt paprikapoeder, Jamie Oliver, kaneel, kidney bonen, knoflook, komijn, koriander, kruidig, look, maïs, Mexicaans, Mexico, paprika, paprikapoeder, pepertjes, pikant, pittig, pruttelen, rijst, rode bonen, rode ui, rundsvlees, sudderen, The Naked Chef, tomaten, tomatensaus, traag garen, varkensvlees, wortel, zure room
Chicken fajita
Chicken fajitas is een op en top Mexicaanse gerecht dat je heerlijk kan aanpassen en uitbreiden naar wens. Behalve kruidig gebakken reepjes vlees (vandaar de naam 'fajita'), is de rest van vulling helemaal zelf te bepalen. Ontdek in dit recept hoe je perfecte kipreepjes klaarmaakt, vul aan met lekker veel klassieke Tex-Mex ingrediënten en deze snelle hap wordt een absolute fiesta!
Tags: amerikaans, avocado, chicken, chili, exotisch, fajita, fajitas, feest, feestje, guacamole, jalapeno, kip, kipfilet, kippenvlees, kipreepjes, koriander, kruidig, maïs, Mexicaans, Mexico, oregano, origineel, paprika, pikant, pittig, rode ui, salsa, snack, spicy, stukjes kip, tex mex, wrap, wraps, zomers, zure room
Gebakken wijting met aspergestoemp (Jeroen Meus)
Wijting is een smakelijke vis om op je menu te zetten. Deze kabeljauwachtige is vanaf juli in seizoen, net op tijd om er een fantastische aspergepuree bij te serveren. Jeroen werkt deze fijne combinatie af met een zachtgekookt eitje, wat het lente-gevoel helemaal compleet maakt.
Tags: aardappelpuree, aspergepuree, asperges, aspergestoemp, dagelijkse kost, ei, eieren, fris, Jeroen Meus, kabeljauw, kervel, lente, noordzee, Pasen, puree, seizoen, spinazie, stoemp, vis, wijting, witte asperges, witte vis, zachtgekookt ei, zee, zure room
Steak stroganoff
Het wereldberoemde Stroganoff-recept staat voor een pittige saus van zure room en wodka. Met die basis kan je makkelijk verder en het laat zich uitstekende combineren met talloze ingrediënten. In dit recept wordt de saus verder opgewerkt met tomaat, paprika en kappertjes. Onwaarschijnlijk lekker bij een flinke steak met verse frietjes!
Tags: alcohol, België, Belgisch, biefstuk, Bourgondisch, frieten, frietjes, kappertjes, koken met alcohol, paprika, pittig, rode paprika, romig, rood vlees, room, roomsaus, rund, rundsvlees, saus, sausje, smaakvol, steak, sterke drank, stroganoff, tomaat, tomaten, wereldkeuken, wodka, zure room
Gegrilde spiering met Mexicaanse salade (Jeroen Meus)
Met dit toffe recept zorgt Jeroen voor een Mexicaans gevoel in de keuken. De frisse en royale salade die hij presenteert bevat alle typische smaakmakers die je uit het land van de sombrero's mag verwachten: bonen, maïs, salsa, jalapeñopepers,... Heerlijk in combinatie met een flinke lap varkensspiering.
Tags: avocado, bonen, dagelijkse kost, exotisch, gegrild, grillen, jalapeno, Jeroen Meus, kerstomaatjes, kerstomaten, komijn, komkommer, koriander, kruidig, limoen, maaltijdsalade, maïs, Mexicaans, Mexico, oregano, paprika, pepers, pittig, rode bonen, salade, salsa, spiering, spinazie, tomaten, Varken, varkensspiering, varkensvlees, wereldkeuken, witte bonen, zure room
Pasta met zalm en asperges (Piet Huysentruyt)
Voor dit recept selecteerde Piet Huysentruyt een heerlijk lijstje ingrediënten dat heel wat lekkerbekken zal doen watertanden: pasta in een romige sausje met pesto, aangevuld met asperges, bloemkool en gerookte zalm. Niet te versmaden én best snel klaar!
Tags: asperges, basilicum, bloemkool, bloemkoolroosjes, farfalle, gerookte zalm, groene asperges, lente, linguine, parmezaanse kaas, pasta, pasta pesto, penne, pesto, pesto verde, Piet Huysentruyt, pijnboompitjes, romig, room, roomsaus, spaghetti, tomaten, vis, voorjaar, witte asperges, zalm, zure room
Beef Stroganoff
Met dit recept kan ook jij deze rasechte klassieker uit Oost-Europa en Rusland maken. De Stroganoff-bereiding is heerlijk maar simpel: paddenstoelen met zure room, een lepeltje mosterd en eventueel een scheutje wodka. Dat heldere basisconcept is vooral populair met stukjes rundsvlees. Het resultaat is pure comfort food en smaakt altijd!
Tags: aardappel, aardappelen, beef stroganoff, beginner, biefstuk, champignons, comfort food, eenvoudig, flamberen, geflambeerd, makkelijk, mosterd, niet moeilijk, noedels, oost-Europa, paddenstoelen, pasta, peterselie, rijst, rund, runderlapjes, runderreepjes, rundsvlees, Rusland, Russisch, Smetana, snel, steak, stevige kost, stroganoff, vodka, winter, winters, wodka, zure room
Aardappel-preisoep met gebakken currymosselen (Jeroen Meus)
Vind je soep maar gewoontjes? Dan heb je dit luxueuze, buik-vullende recept van Jeroen Meus nog niet geprobeerd. Het soepje zelfs is lekker stevig, terwijl de currymosselen voor een originele smaaktoets zorgen en de gesnipperde bieslook een perfecte frisse toets garandeert. Tof als maaltijdsoep, leuk als chique voorgerecht.
Waterzooi met kip en kervel (Colruyt)
Waterzooi is niet alleen een op-en-top Belgisch gerecht, je kan er ook eindeloos mee variëren waardoor het altijd past en smaakt. Deze eenvoudige variant van Colruyts receptenteam combineert kip met de kruidige smaak van kervel. Bijzonder lekker!
Aardappelsalade met zalm (Colruyt)
Een salade kan meer dan een lichte lunch of voorgerechtje zijn, met de juiste ingrediënten maak je er een heerlijk diner van. In dit verrassend lekkere recept van Colruyt wordt een frisse salade heel wat meer dankzij de smakelijke combinatie van stevige krielaardappeltjes en gerookte zalm.
Tags: aardappel, aardappelen, balsamico, balsamicoazijn, dille, dressing, fris, gedroogde tomaten, gerookte zalm, gezond, gezond eten, gezonder eten, halfgedroogde tomaten, krielaardappelen, krieltjes, lunch, maaltijdsalade, mager, origineel, salade, tomaten, verfrissend, vis, zalmhaas, zalmhaasje, zure room
Gegratineerde wraps
Wraps kent ondertussen iedereen: zo'n fijne tortilla gevuld met hartige ingrediënten is de perfecte snelle hap. In dit recept wordt de klassieke, Mexicaans-getinte, aanpak uitgebreid met een finish in de oven. Lekker, snel klaar en origineel!
Tags: basilicum, cayenne, cayennepeper, cheddar, gegratineerd, gehakt, gemengd gehakt, geraspte kaas, gesmolten kaas, gratineren, hip, in de oven, kaas, knoflook, koriander, Mexicaans, Mexico, oregano, origineel, oven, ovenschotel, paprika, paprika's, rolls, rund, rundsvlees, snelle hap, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, tortilla, tortilla's, trendy, uit de oven, Varken, varkensvlees, wrap, wraps, yoghurt, zure room
Vegetarische chili
Een smaakvol stoofpotje past altijd. Een lekkere chili is dan ongetwijfeld één van de kanshebbers, maar heb je ook al eens een vegetarische variant geprobeerd? Aan smaak hoef je dan zeker niet in te boeten, integendeel. Afgewerkt met een toefje zure room en wat geraspte cheddar wordt dit een vegetarisch feestmaal uit de duizend!
Tags: alledaags, bonen, cheddar, chili, esdoornsiroop, geen vlees, geraspte kaas, groenten, groentjes, jalapeno, kaas, komijn, koriander, kruiden, kruidig, look, maïs, makkelijk, Mexicaans, Mexico, oregano, origineel, paprika, pikant, pittig, rode bonen, selder, simpel, Spaans, Spanje, stoofpot, stoofpotje, stoven, tomaten, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, yoghurt, zure room
Avocado-roomdip
Op zoek naar een origineel dipsausje dat niet veel werk vraagt? Dan is dit recept wat je zoekt: met frisse zure room en smeuïge avocado is dit een perfecte compagnon voor knapperig brood op een gezellige aperitief.
Farfalle met gerookte zalm en prei in roomsaus
Van alle soorten pasta is farfalle ongetwijfeld de leukste. Met schattige vlindertjes kan je bovendien heerlijke bereidingen maken, de originele vorm zorgt voor een smaakvolle beet en veel saus die blijft kleven. Alles kan! Wat dacht je van smeuïge gerookte zalm, aangevuld met enkele mosseltjes en zachte groenten prei en courgette in een frisse roomsaus? Klinkt zalig, toch?
Zalmmousse (Colruyt)
Een geslaagde aperitief betekent lekkere en originele hapjes. Dat kan ook met vis, zoals dit eenvoudige maar buitengewoon lekkere recept van Colruyt bewijst.