zomer? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 4 zomer? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 4

 

Recepten - zomer

Hugo’s Gin Tonic

Hugo’s Gin Tonic
Iedereen kent Gin-Tonic, en ook een 'Hugo' is tegenwoordig geen onbekend drankje meer. Wist je echter dat ze ook te combineren zijn tot een fantastisch frisse cocktail?

Kikkererwtensalade met geroosterde paprika

Kikkererwtensalade met geroosterde paprika
Als je op zoek bent naar een originele en zomerse salade als bijgerecht (barbecue, koude schotel, tapas,...) is deze kikkererwtensalade een top-idee. Met een paar ingrediënten zorg je voor een verrassende en frisse toets bij allerlei bereidingen.

Gemarineerde ribbetjes

Gemarineerde ribbetjes
Een echte klassieker op de barbecue: ribbetjes! Het geheim van lekkere ribbetjes zit vooral in de marinade, met dit eenvoudig recept kan je zelf aan de slag. Het is een prima basis waar je lekker op kan verder bouwen.

Parisien Gin Tonic

Parisien Gin Tonic
Deze originele cocktail met gin kan je zowel met als zonder tonic drinken. Zonder tonic ben je zeker van een karaktervolle aperitief, met tonic is deze Parisien een verfrissende cocktail waar je best van geniet op een zonnig terrasje.

Blackberry Lemon Gin-Tonic

Blackberry Lemon Gin-Tonic
Er gaat niets boven een frisse Gin-Tonic als aperitiefje op een mooie zomerdag. Mag het voor jou echter wat avontuurlijker zijn? Dan is deze smaakvolle variant met braambessen een absolute aanrader. Heerlijk fris en toch fruitig!

Escalope alla pizzaiola met gegrilde krieltjes (Colruyt)

Escalope alla pizzaiola met gegrilde krieltjes (Colruyt)
Liefhebbers van gerechten met een Italiaanse toets zullen genieten van dit toffe recept van Colruyt: een sappig kalfslapje gecombineerd met een kruidig tomatensausje en gegrilde krieltjes en courgette. Heel lekker en helemaal niet moeilijk om zelf klaar te maken. Perfect voor de beginnende hobbykok!

Dry Martini

Dry Martini
De ultieme cocktail kan niet anders dan een Martini zijn. Er bestaan heel wat varianten, maar de enige echte is de droge versie: de Dry Martini. Verfrissend in alle eenvoud en toch stijlvol.

Gestoofde aardbeien met ricotta en honing (Pascale Naessens)

Gestoofde aardbeien met ricotta en honing (Pascale Naessens)
Wanneer je een fantastisch lekker dessert wil voorbereiden maar in tijdsnood zit, is deze topper van Pascale Naessens niet te missen. Met enkel natuurlijke zoetstoffen zorg je voor een gezond nagerecht in amper 10 minuten!

Rosita

Rosita
Mezcal is een minder bekend drankje in Europa. Dit pittig drankje wordt hoofdzakelijk in Mexico geproduceerd van Agaves. Ideaal voor een zomerse cocktail!

Sunshine

Sunshine
Wie aan cocktails denkt, denkt ongetwijfeld aan zonnige terrasjes en ligbedden aan het zwembad. Geen cocktail die dat dromerige plaatje beter kan afmaken dan een 'Sunshine'.

Asperges met waterkerssaus en Sint-Jakobsvruchten (Sandra Bekkari)

Asperges met waterkerssaus en Sint-Jakobsvruchten (Sandra Bekkari)
Al wie verlekkerd is op het asperge-seizoen, zal smullen van dit gezonde en toch feestelijke recept van Sandra Bekkari. In combinatie met een fris waterkerssausje en verfijnde Sint-Jakobsvruchten zijn asperges lekkerder dan ooit!

Provençaalse saus

Provençaalse saus
Dadelijk een lekkere barbecue gepland en nog op zoek naar een originele extra? Of gewoon zin in een klassieke saus die zon en zomer uitstraalt en waar je nog alle kanten mee op kan? In beide gevallen is een Provençaalse saus de ultieme oplossing. Er bestaan honderden recepten van de klassieke saus. Wil je echter een goede basis, dan is dit het makkelijke en snelle recept dat je zoekt.

Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)

Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)
Een hamburger is lekker simpel en heel kindvriendelijk. Bovendien kan je ze makkelijk zelf klaar maken. Met dit toffe recept van Jeroen Meus (dat je ook grotendeels op de barbecue kan klaarmaken) scoor je zeker bij kinderen.

Penne pesto deluxe

Penne pesto deluxe
Pasta pesto kent iedereen; het ultieme zomergerecht waar je in een handomdraai van kan smikkelen. En hoewel de pure eenvoud van het op-en-top Italiaanse gerecht essentieel is, kan je ook lekker variëren. Met rauwe ham en zongedroogde tomaatjes, bijvoorbeeld. Of hoe je iets luxueus kan maken van een eenvoudige klassieker!

Lasagne met aubergine (Sandra Bekkari)

Lasagne met aubergine (Sandra Bekkari)
De recepten van Sandra Bekkari zijn niet toevallig bijzonder populair. Haar gerechten zijn best eenvoudig, vaak vegetarisch, niet zo heel erg moeilijk en bovenal gezond. Perfect voor wie op de lijn wil letten maar toch lekker wil eten. Deze lekkere vegetarische lasagne met aubergine (maar zonder pasta!) moet je geprobeerd hebben!