Recepten - tomaten
Kruidig varkenshaasje met geroosterde krieltjes en tomaten (Colruyt)
Het geheim van een geslaagd recept zit niet in een enorme lijst aan ingrediënten, integendeel. Met een kort boodschappenlijstje kan je evengoed lekker en smaakvol koken. Colruyt bewijst dat idee perfect: een kruidige en sappige varkenshaas wordt heerlijk gecombineerd met krieltjes en tomaatjes. Ideaal aan het begin van de lente wanneer de eerste nieuwe patatjes beschikbaar zijn.
Tags: begin van de lente, beginner, Belgisch, Colruyt, gemakkelijk, krielaardappelen, krielpatatjes, krieltjes, kruiden, kruidig, lente, mediterraans, oregano, oven, ovengerecht, ovenschaal, ovenschotel, provençaals, tijm, tomaatjes, tomaten, trostomaten, tuinrkuiden, Varken, varkenshaas, vlees, zuiders
Witte bonen in tomatensaus (Jamie Oliver)
Voor heel simpele dingen lijkt een recept soms wat overbodig. Denk gerust aan deze hier: bonen in tomatensaus. Daarvoor warm je toch gewoon een blik op? Als het van Jamie Oliver afhangt niet! Met dit makkelijke recept geef je deze klassieker een Italiaanse boost waardoor je er, vergezeld van knapperig brood, een volwaardige lunch/maaltijd van kan maken. Lekker, simpel en efficiënt.
Tags: balsamico, basic, beginner, bonen, bonen in tomatensaus, eenvoudig, Engels, english breakfast, gemakkelijk, italiaans, Jamie Oliver, kruidig, laurier, lunch, mediterraans, pancetta, paprikapoeder, parmezaanse kaas, rode wijnazijn, snelle hap, spek, tomaten, tomatenpuree, tomatensaus, vegetarisch, veggie, verrassend, witte bonen
Steak Madeira met gebakken aardappelen en waterkers (Jeroen Meus)
Fans van een lekker stuk biefstuk weten dat zo'n mals en smakelijk stuk vlees weinig liefde heeft om echt te schitteren. Een simpel sausje is ruimschoots voldoende, iets dat Jeroen Meus uiteraard ook weet. In dit recept presenteert onze dagelijkse kok een heel lekkere saus met Madeira. Zalig lekker met gebakken patatjes en frisse waterkers.
Tags: aardappelen, alledaags, Belgisch, biefstuk, dagelijkse kost, één, feestelijk, gebakken aardappelen, gebakken patatjes, Jeroen Meus, kruidig, madeira, mediterraans, net dat beetje meer, origineel, rund, runds, rundsvlees, steak, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, verrassend, waterkers, zondag, zondagse kost
Mediterraanse kalkoenstoverij (slowcooker)
Fans van veel smaak zullen dit recept absoluut kunnen appreciëren. De mediterraanse keuken bestaat immers niet echt, het is zo'n ruim gebied dat het een noemer is om veel verschillende stijlen te duiden (Frans, Italiaans, Spaans, Noord-Afrikaans, Arabisch,...). Die waaier aan smaken en invloeden komt heel uitgebreid aan bod in dit originele recept dat bovendien al het werk aan jouw slowcooker overlaat.
Tags: arabisch, crockpot, fusion, groene linzen, Harissa, italiaans, Italië, kalkoen, kalkoenblokjes, kalkoenstoofvlees, kalkoenstoverij, kikkererwten, komijn, kruidig, langzaam, laurier, linzen, Marokkaans, Marokko, mediterraans, middellandse zee, oregano, paprika, peterselie, pijnboompitten, provence, ras el hanout, rode, rode wijn, selder, slow cooker, slowcooker, smaakbom, smaakvol, tijm, tomaten, tomatenblokjes, traag koken, Tunesië, Tunesisch, vakantie, vijgen, wereldkeuken, wijn, wortel, zomers, zonnig, zuiders
Gehakt Parmentier (Jeroen Meus)
Wie van een simpel gerechtje houdt dat alle vinkjes van 'comfort food' afvinkt, zit met een Parmentier goed. Het concept uit Frankrijk staat voor een lekkere en makkelijke ovenschotel die wordt afgedekt met puree. Ook Jeroen Meus gaat graag aan de slag met deze Franse klassieker, vooral met gehakt is typisch weet Vlaanderens bekendste tv-kok. Lekker en weinig werk!
Tags: basic, beginner, broodkruim, chapelure, comfort food, comfortfood, dagelijkse kost, easy, eenvoudig, Frankrijk, Frans, Franse keuken, gehakt, gehakt parmentier, gehaktschotel, hachis parmentier, Jeroen Meus, lekker, oven, ovenschotel, Parmentier, provençaals, Provençaalse kruiden, Provencaalse saus, puree, simpel, tijm, tomaten, tomatenblokjes
Spiering met paprika en pasta (Jeroen Meus)
Voor een zalig stoofpotje kan je ook met varkensvlees aan de slag. In dit recept gaat Jeroen Meus aan de slag met spiering, varkensvlees uit de nek: helemaal niet duur en heerlijk mals. Samen met paprika en pasta resulteert dat in een smaakvol feestmaal voor jong en oud. Bij voorkeur één dag op voorhand klaar te maken!
Tags: alledaags, alledaagse kost, dag op voorhand, dagelijkse kost, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kids, kinderen, komijn, kruiden, kruidig, laurier, marjolein, mediterraans, oregano, papardelle, paprika, paprikapoeder, pasta, peterselie, selder, spiering, stoofpot, stoofpotje, stoverij, tagliatelle, tijm, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, Varken, varkensspiering, varkensstoofvlees, varkensvlees, wereldkeuken, witte wijn, wortel, wortelen, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Ardeens gebraad met romige champignons (Colruyt)
Een sappig gebraad is heerlijke winterkost. De oven doet al het werk terwijl jij je helemaal kan focussen op lekkere garnituren. Colruyt presenteert in dit gerecht een smakelijke manier om naast een Ardeens gebraad (lichtjes gerookt) smeuïge champignons en kroketjes te serveren. Ideale zondagse kost!
Tags: Ardeens gebraad, Ardennen, België, Belgisch, champignon, champignons, Colruyt, feest, feestelijk, gebraad, gedroogde tomaatjes, gedroogde tomaten, grootmoeders keuken, herfst, herfstkost, kroketjes, kroketten, kruidenkaas, romig, roomkaas, roomsaus, tomaatjes, tomaten, verse kaas, winter, winterkost, wintermaanden, winters, zondag, zondagse kost
Spaghetti Pizzaiola
De Italiaanse term 'pizzaiola' dekt heel wat ladingen. Het idee is tegelijkertijd simpel: bereid zoals je min of meer van een pizza mag verwachten. Dat komt doorgaans neer op heerlijk smaakvolle en toch verrassend simpele gerechten waar een kruidig tomatensausje de hoofdrol speelt. Begin je al te lekkerbekken? Deze belachelijk makkelijke spaghetti moet je dan absoluut op het menu zetten!
Tags: alledaags, ansjovis, appelkappertjes, basilicum, beginner, capellini, cucina originale, cucina povera, gemakkelijk, italiaans, Italië, kappertjes, knoflook, kruiden, kruidig, linguine, look, mediterraans, Napoli, Napolitaans, olie, olijfolie, olijven, oregano, pasta, pastasaus, peterselie, simpel, snel klaar, spaghetti, tomaten, tomatensaus, traditie, traduitioneel, tuinkruiden, vegetarisch, veggie, weinig moeite, zomer, zomers, zon, zonnig
Wijting à la moutarde (Jeroen Meus)
Mosterd is een heel veelzijdig en dankbaar ingrediënt. Het kan zowel subtiel als heel aanwezig gebruikt worden. Dit recept van Jeroen Meus bouwt op de aloude Franse traditie om de typische mosterdsmaak flink in de verf te zetten. Dat past perfect bij de volle, rijke smaak van wijting.
Tags: à la moutarde, atlantische oceaan, dagelijkse kost, eenvoudig, Frankrijk, Frans, Franse bereiding, Franse keuken, gebakken patatjes, graanmosterd, Jeroen Meus, jonge spinazie, kabeljauw, lekker, mosterd, moutarde, noordzee, oven, ovengerecht, spinazie, tomaat, tomaten, traditioneel, vis, visgerecht, visrecept, zee
Spaanse kip (slowcooker)
Het fantastische aan een slowcooker zit 'm niet alleen in het comfort. Geen andere bereidingswijze laat je ingrediënten zo goed tot leven komen. Verwacht je dan ook aan een overdosis smaken en geuren wanneer je deze kippenbouten op Spaanse wijze met typische smaakmakers zoals chorizo, paprika en olijven klaarmaakt.
Tags: bouillon, brood, chorizo, crockpot, groene olijven, kip, kippenbouillon, kippenbouten, knoflook, kruiden, kruidig, look, mediterraans, mediterraanse keuken, olijven, paprika, pasta, pikant, pittig, rijst, salie, sjalot, sjalotten, slow cooker, slow cooking, slowcooker, smaakvol, Spaans, Spanje, tijm, tomaten, tomatensaus, traag gegaard, witte wijn, zomer, zomers, zon, zonnig
Kabeljauw in tomatenroomsaus
Een gezond stukje vis mag in veel huishoudens ongetwijfeld wat vaker op tafel verschijnen. Met een royaal sausje maak je er zelfs een feestelijk gerecht van! Eenvoud en smaak troef in dit makkelijke recept.
Tags: alle seizoenen, alledaags, citroen, dille, eenvoudig, feestelijk, gepocheerd, gestoomd, getomateerd, kabeljauw, makkelijk, noordzee, pocheren, room, roomsaus, simpel, stomen, tomaten, tomatensaus, tomatentapenade, verrassend, vis, witte vis, witte wijn, zee, zeste
Stoofpotje van lam (Sofie Dumont)
Dit recept is een echte feestfavoriet van Sofie Dumont. Kerstmis, Pasen, een verjaardag,... met dit karaktervolle stoofpotje - dat helemaal niet moeilijk om klaar te maken is - kan je het hele jaar door uitpakken!
Siciliaans stoofpotje van kikkererwten en bloemkool met couscous (Jamie Oliver)
Voor een spannend vegetarisch gerecht dat je maag heerlijk vult en wangen doet blozen ben je aan het juiste adres bij tv-kok Jamie Oliver! Het is geen geheim dat Jamie dol is op de Italiaanse keuken, dit originele gerecht met couscous haalt pittige en smaakvolle inspiratie uit Sicilië.
Tags: Arabische invloeden, BBC, bloemkool, chili, couscous, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kaneel, kikkererwten, knoflook, kruidig, look, mediterraans, mediterraanse keuken, midden-oosten, olijven, Oosters, origineel, peterselie, pittig, Siciliaans, Sicilië, speciaal, tomaten, tv-kok, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, verrassend, zoet, zwarte olijven
Tagliatelle met scampi, tomaat en groene kruiden (Jeroen Meus)
Een lekkere maar simpele pasta zal nooit misstaan in een druk weekmenu. Jeroen Meus laat je genieten van een maximum aan smaak voor een minimum aan inspanning met deze eenvoudige pasta die toch barst van smaak. Ideaal voor wanneer het snel moet gaan maar toch fatsoenlijk wil koken.
Tags: alle seizoenen, basilicum, dagelijkse kost, dragon, easy, één, eenvoudig, gewoon, groene kruiden, Harissa, italiaans, Italië, Jeroen Meus, knoflook, kruiden, kruidig, lok, makkelijk, mediterraans, mediterraanse keuken, middellandse zee, pasta, pittig, rozemarijn, scampi, scampi's, schaaldieren, seafood, simpel, snel klaar, tagliatelle, televisie, tijm, tomaat, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, tv, witte wijn, zee, zeevruchten, zomer
Gegrild halloumi-pannetje
Halloumi is de laatste jaren een vaste waarde geworden voor kaasliefhebbers. Deze Cypriotische kaas kan je heerlijk grillen en past erg goed bij tal van zuiderse gerechten. In dit snelle éénpansgerecht komen tal van mediterraanse smaken samen. Lekker maar eenvoudig!
Tags: basilicum, beginners, cayenne, cayennepeper, comfort food, courgette, éénpansgerecht, eenvoudig, gegrild, gegrilde kaas, grillen, halloumi, kaas, komijn, kruidig, kurkuma, lam, lamsvlees, lazy, mediterraans, merguez, middellandse zee, oven, paprika, tomaten, tomatensaus, vlug klaar, worst, worstjes, zuiders