Recepten - look
Stoofpotje van kikkererwten met kerstomaten en babyspinazie

Kikkererwten zijn heel populair in vegetarische gerechten. Dat is niet toevallig, ze hebben een stevige structuur en zijn heel veelzijdig. Hun smaak is uitgesproken zonder dominant te zijn, waardoor vooral kruidige gerechtjes heel geschikt zijn. Deze lekker pittige stoofpot zit propvol smaak en doet heerlijk wegdromen over zonnige bestemmingen!
Tags: chili, fusion, gember, gezond, kerstomaten, kikkererwten, komijn, kruiden, kruidig, kurkuma, look, mediterraans, Oosters, paprika, pikant, pitta, pittabrood, pittig, spinazie, tomaten, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, werelds, yoghurt, zomers, zonnig, zuiders
Italiaanse maaltijdsoep met linzen

Soep, typische winterkost? Helemaal niet! Deze supersimpele maar ongelooflijk lekkere Italiaanse maaltijdsoep zorgt voor een flinke portie zomer in je keuken. Zoals je mag verwachten van een authentiek Italiaans recept is de ingrediëntenlijst kort en eenvoudig, maar het resultaat boordevol smaak. Bovendien is dit recept vegetarisch en bijzonder voedzaam. Perfect voor al wie ook iets gezonds op het menu wil zetten zonder aan smaak te moeten inboeten.
Tags: authentiek, basilicum, bouillon, cucina povera, cucina povere, echt, gemalen kaas, gezond, groene linzen, groentebouillon, italiaans, Italië, kaas, knoflook, linzen, look, maaltijdsoep, mager, makkelijk, mediterraans, pecorino, rap, snel, soep, tomaten, tomatensoep, vegetarisch, veggie, vlug, voedzaam, zomers, zon, zonnig
Oosterse rijst met gemarineerde runderreepjes

Tegenover Aziatische keukens lijken West-Europese gerechten vaak wat saai. Dat heeft veelal te maken met de overdaad aan exotische smaakmakers zoals soja, ketjap, citroengras, gember,... Heerlijke smaken die voor een unieke smaakervaring kunnen zorgen. Zin in zo'n oosters gerechtje propvol smaak? Zoek niet verder, deze rijstschotel met gemarineerde runderreepjes is al wat je zoekt!
Tags: Aziatisch, Azië, basmati, chili, China, Chinees, citroen, citroengras, gember, honing, ketjap, koriander, look, makkelijk, mosterd, niet moeilijk, Oosters, Orientaals, origineel, rijst, rijstchotel, rund, runderreepjes, rundervlees, rundsvlees, simpel, soja, sojascheuten, Thai, Thailand, Thais, wereldkeuken, wok, wokken, wokschotel, zoet-zuur
Penne met kip en spinaziesaus (Colruyt)

Deze leuke en smaakvolle ovenschotel met mediterraanse invloeden is niet moeilijk om klaar te maken en bevat heel wat gezonde ingrediënten. Perfect om een tof etentje te organiseren, of een flinke portie comfort food op voorraad te hebben.
Tags: aubergine, bladspinazie, champignons, Colruyt, éénpansgerecht, kip, kippenblokjes, kippenborst, kippenfilet, knolflook, look, makkelijk, mediterraans, op voorhand, oven, ovenschaal, ovenschotel, paprika, parmezaan, parmezaanse kaas, passata, pasta, penne, pijnboompitjes, pijnboompitten, ricotta, simpel, spinazie, spinaziesaus, tomaten, tomatensaus
Kip in zoet-zure saus met paprika

Ben jij gek op afhaal-chinees maar sta je evengoed graag zelf te koken? Dan is dit recept een must-try voor jou! Het resultaat is absoluut de moeite waard, alsof je zelf in de keuken van jouw favoriete afhaal-chinees staat.
Tags: afhaalchinees, ananas, ananassap, azijn, Chinees, ketchup, kip, look, maïzena, Oosters, Orientaals, paprika, rijst, sherry, soja, sojasaus, zoet-zure saus, zoet-zuur, zoetzure saus, zoetzuur
Farfalle met gerookte zalm en prei in roomsaus

Van alle soorten pasta is farfalle ongetwijfeld de leukste. Met schattige vlindertjes kan je bovendien heerlijke bereidingen maken, de originele vorm zorgt voor een smaakvolle beet en veel saus die blijft kleven. Alles kan! Wat dacht je van smeuïge gerookte zalm, aangevuld met enkele mosseltjes en zachte groenten prei en courgette in een frisse roomsaus? Klinkt zalig, toch?
Eén-pan-pasta met kerstomaat en spinazie

Op sommige dagen ontbreekt alle zin om fatsoenlijk te koken. Een snelle afhaalmaaltijd is dan vaak de gemakzuchtige oplossing. Terwijl zowel je lichaam als portefeuille er niet echt mee opgezet zijn. Daarom is dit recept een absolute life-saver. Je hoeft slechts één pan vuil te maken, niet duur, lekker vegetarisch en supersimpel!
Hindemedaillon met geroosterde aardpeer en een romige whiskeysaus

Tijdens de feestdagen is wild een niet te versmaden klassieker. Het karaktervolle vlees geeft elk etentje een feestelijk randje. In dit recept worden malse hindemedaillons geflankeerd door een typische wintergroente: aardpeer. De notige smaak is verrassend vol en fris. Afgewerkt met een rijkele whiskey-saus kan het feest niet meer stuk!
Tags: aardpeer, aardperen, bouillon, chique, feest, feestelijk, gegrild, geroosterd, herfst, hinde, hindemedaillon, kalfsbouillon, kalfsfond, kerst, kerstmis, look, medaillon, mosterd, oven, ree, reemedaillon, room, roomsaus, royaal, rozemarijn, saus, scotch, whiskey, whisky, wild, wildseizoen, winter
Varkensnootjes met champignons en puree van 3 groenten (Colruyt)

Varkensvlees is in West-Europa erg populair. Dag mag niet verwonderen, het vlees is schappelijk van prijs en mits de juiste bereidingswijze sappig, smakelijk en mals. Dit recept van Colruyt tilt een lekkere varkenshaas naar een hoger niveau met een krokant jasje van spek, een uitgelezen puree met drie groentjes en fijne champignons in een originele pesto-saus. Het resultaat is een tof recept dat heel wat keukens en invloeden combineert. Het proberen waard!
Penne met avocado-rucolapesto (Colruyt)

De meest eenvoudige manier om nu en dan vegetarisch te koken, is een zelfgemaakte pesto met pasta. Het is simpel, vraagt weinig tijd en - met het juiste recept - lekker. Dit toffe idee van Colruyt brengt heel wat gezonde smaken op tafel.
Tags: alledaags, avocado, Colruyt, eenvoudig, gezond, hip, italiaans, Italië, kaas, knoflook, look, modern, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pasta pesto, penne, penne rigata, pesto, pijnboompitjes, pijnboompitten, raketsla, rucola, simpel, trendy, vakantie, vegetarisch, veggie, zomers, zonnig
Gebraden gans met aardappelgratin en eekhoorntjesbrood

Wanneer de ietwat sombere herfstdagen aanbreken, is er elk jaar weer één culinair hoogtepunt om naar uit te kijken: het wildseizoen gaat van start! Geen betere manier om dat te vieren met een krachtig stukje ganzenfilet, feestelijk geflankeerd door een stevige aardappelgratin en een smaakvol roomsausje van eekhoorntjesbrood.
Tags: aardappelgratin, champignons, eekhoorntjesbrood, feest, feestelijk, gans, gebarden gans, gevogelte, graanmosterd, gratin, herfst, look, mosterd, oven, paddenstoelen, room, roomsaus, wild, wildseizoen
Gewokte runderreepjes met bloemkool en broccoli (Colruyt)

Met dit smaakvolle recept van Colruyt laat je een kruidige Aziatische wind door je keuken waaien. Ideaal voor de liefhebber van oosterse gerechtjes, perfect om er kennis mee te maken.
Tags: Aziatisch, biefstuk, bloemkool, broccoli, Colruyt, fusion, gemarineerd, gember, honing, knfolook, koriander, lekker, look, makkelijk, marinade, noedels, Oosters, Orientaals, rijstolie, rund, runderreepjes, rundsvlees, seasmzaad, sesam, sherry, simpel, smaakvol, soja, sojasaus, steak, wereldkeuken
Paprikasoepje met scampispies

Met dit originele soepje zal je zeker scoren. De soep is zalig pittig en doet het uitstekend als verrassende tapa dankzij het scampispiesje.
Hummus (Colruyt)

Hummus is niet uitzonderlijk bekend in onze gebieden, in de Turkse, Marokkaanse en Libanese keuken is deze puree van kikkererwten echter onmisbaar. Dit zuiderse hapje is lekker als dip, bijgerecht of op je boterham. Er bestaan talloze recepten, dit is er eentje van Colruyt.
Tags: avocado, bijgerecht, blender, brood, Colruyt, dip, dipsaus, eenvoudig, hap, hapje, Hummus, kikkererwt, kikkererwten, knoflook, Libanees, Libanon, Libië, look, makkelijk, Marokka, Marrokaans, mediterraans, mix, mixen, mixer, olijfolie, peterselie, sesam, sesamzaad, simpel, Turkije, Turks, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, zuiders
Eenvoudige aioli met oregano

Een aioli is een mediterraans sausje op basis van look die wat doet denken aan knoflooksaus. De term wordt echter veel breder ingezet voor sausje en olies op basis van look. Knoflook is immers een ongelooflijk lekkere smaakmaker. Deze, uiterst eenvoudige, aioli kan je heel breed inzetten. Als smaakmaker op bladerdeeg, marinade voor vlees of vis, extra kruiding van een pasta of pizza,... De mogelijkheden zijn eindeloos.