Recepten - look
Penne met avocado-rucolapesto (Colruyt)

De meest eenvoudige manier om nu en dan vegetarisch te koken, is een zelfgemaakte pesto met pasta. Het is simpel, vraagt weinig tijd en - met het juiste recept - lekker. Dit toffe idee van Colruyt brengt heel wat gezonde smaken op tafel.
Tags: alledaags, avocado, Colruyt, eenvoudig, gezond, hip, italiaans, Italië, kaas, knoflook, look, modern, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pasta pesto, penne, penne rigata, pesto, pijnboompitjes, pijnboompitten, raketsla, rucola, simpel, trendy, vakantie, vegetarisch, veggie, zomers, zonnig
Penne met kip, oesterzwam en gekarameliseerd witloof

De veelzijdigheid van pasta is eindeloos. Zowel met eenvoudige als iets meer verfijnde ingrediënten kan je heerlijke creaties op tafel toveren. Deze lekkere pasta zal je verbazen, naast het zachte roomsausje met malse stukjes kip is het witloof een wonderlijk lekkere toevoeging! Feestelijk lekker en toch gewoon.
Tags: België, Belgisch, bieslook, carameliseren, champignon, eenvoudig, Europa, Europees, feestelijk, fusion, italiaans, Italië, kip, kippenblokjes, leuk, makkelijk, mosterd, oesterzwam, oesterzwammen, origineel, oven, paddenstoel, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, penne rigata, room, roomsaus, simpel, sjalot, snel klaar, speciaal, spek, spekjes, suiker, verrassend, wereldkeuken, witloof, witte wijn
Gebraden gans met aardappelgratin en eekhoorntjesbrood

Wanneer de ietwat sombere herfstdagen aanbreken, is er elk jaar weer één culinair hoogtepunt om naar uit te kijken: het wildseizoen gaat van start! Geen betere manier om dat te vieren met een krachtig stukje ganzenfilet, feestelijk geflankeerd door een stevige aardappelgratin en een smaakvol roomsausje van eekhoorntjesbrood.
Tags: aardappelgratin, champignons, eekhoorntjesbrood, feest, feestelijk, gans, gebarden gans, gevogelte, graanmosterd, gratin, herfst, look, mosterd, oven, paddenstoelen, room, roomsaus, wild, wildseizoen
Gewokte runderreepjes met bloemkool en broccoli (Colruyt)

Met dit smaakvolle recept van Colruyt laat je een kruidige Aziatische wind door je keuken waaien. Ideaal voor de liefhebber van oosterse gerechtjes, perfect om er kennis mee te maken.
Tags: Aziatisch, biefstuk, bloemkool, broccoli, Colruyt, fusion, gemarineerd, gember, honing, knfolook, koriander, lekker, look, makkelijk, marinade, noedels, Oosters, Orientaals, rijstolie, rund, runderreepjes, rundsvlees, seasmzaad, sesam, sherry, simpel, smaakvol, soja, sojasaus, steak, wereldkeuken
Spaghetti alla carbonara met erwten (Jeroen Meus)

Jeroen neemt je met dit recept mee naar de eenvoudige en smaakvolle Italiaanse keuken. Tegelijkertijd blijft hij met één been in België staan, door toevoeging van frisse erwtjes en stukjes broccoli wordt dit een verrukkelijke variant die zeker het proberen waard is!
Tags: alledaags, authentiek, broccoli, carbonara, dagelijkse kost, één, eenvoudig, ei, eieren, erwt, erwten, erwtjes, italiaans, Italië, Jeron Meus, kaas, makkelijk, mediterraans, origineel, pancetta, pasta, pecorino, schapenkaas, simpel, spaghetti, spek, spekjes, stevig, televisie, tv, variant, volkoren, vrt, zonnig, zuiders
Paprikasoepje met scampispies

Met dit originele soepje zal je zeker scoren. De soep is zalig pittig en doet het uitstekend als verrassende tapa dankzij het scampispiesje.
Mosselen met Guinness (Jamie Oliver)

Mosselen eten we in België het liefst op de klassieke manier: met krokante frietjes en verder zonder veel poespas. Niets mis mee, integendeel, maar waarom geen creatievere aanpak een kans geven? Jamie Oliver neemt je mee naar de kusten van Ierland en combineert de zilte smaak van mosselen met een romige Guinness. Heerlijk!
Tags: bier, Brits, Britse eilanden, brood, eenvoudig, frieten, frietjes, gerookt spek, Groot-Brittanië, Guinness, Ierland, Iers, Jamie Oliver, laurier, makkelijk, mosselen, mosseltjes, noordzee, peterselie, room, seafood, simpel, snel klaar, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, stout, tijm, tuinkruiden, vis, whiskey, whisky, zee, zeevruchten
Kruidendip met feta

Een lekker dipkaasje mag niet ontbreken op een geslaagde, zomerse aperitief. Fetakaas leent zich prima tot hapjes die zomer en vakantie uitstralen. Met enkele fijne kruiden en wat knoflook heb je in geen tijd een lekker en zelfgemaakt knabbeltje op tafel staan!
Hummus (Colruyt)

Hummus is niet uitzonderlijk bekend in onze gebieden, in de Turkse, Marokkaanse en Libanese keuken is deze puree van kikkererwten echter onmisbaar. Dit zuiderse hapje is lekker als dip, bijgerecht of op je boterham. Er bestaan talloze recepten, dit is er eentje van Colruyt.
Tags: avocado, bijgerecht, blender, brood, Colruyt, dip, dipsaus, eenvoudig, hap, hapje, Hummus, kikkererwt, kikkererwten, knoflook, Libanees, Libanon, Libië, look, makkelijk, Marokka, Marrokaans, mediterraans, mix, mixen, mixer, olijfolie, peterselie, sesam, sesamzaad, simpel, Turkije, Turks, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, zuiders
Eenvoudige aioli met oregano

Een aioli is een mediterraans sausje op basis van look die wat doet denken aan knoflooksaus. De term wordt echter veel breder ingezet voor sausje en olies op basis van look. Knoflook is immers een ongelooflijk lekkere smaakmaker. Deze, uiterst eenvoudige, aioli kan je heel breed inzetten. Als smaakmaker op bladerdeeg, marinade voor vlees of vis, extra kruiding van een pasta of pizza,... De mogelijkheden zijn eindeloos.
Roodbaars met venkelpuree en tomatenolie (Jeroen Meus)

Het heilige duo: vis en puree. Op deze klassieke combinatie valt niets op te merken. Anderzijds kan je heel wat leuke accenten en varianten klaarstomen die je eenvoudige gerecht snel en makkelijk naar een hoger niveau tillen. Met de hulp van Jeroen Meus kan ook jij lekker variëren met vis en puree.
Tags: anijs, dagelijkse kost, één, gezond, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, klassiek, leuk, noordzee, omega 3, origineel, pastis, puree, roodbaars, simpel, televisie, tomaten, tomatenolie, tomatensaus, tv, typisch, variant, venkel, venkelpuree, vis, vis op vel, voedzaam
Tzatzikidip

Een echte tzatziki is, samen met feta, de handtekening van de Griekse keuken. In dit recept wordt een bescheiden variant beschreven: een smeuïg maar fris dipsausje dat op geen enkele aperitief zou misstaan.
Pasta con ragù (Jamie Oliver)

Dit dromerige mediterraanse recept pende Jamie Oliver neer nadat hij pasta had gemaakt met de eigenares van een hotelletje. De zelfgemaakte pasta was geweldig, de uiterst eenvoudige saus was echter super. In dit eenvoudige recept ontdek je wat het geheim is van een authentieke Italiaanse ragù-saus (tomaten en gehakt).
Tags: bucatinni, cucina povera, cucina povere, eenvoudig, gehakt, gemakkelijk, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kalf, kalfs, kalfsgehakt, kalfsvlees, linguine, mager vlees, makkelijk, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, simpel, spaghetti, tagliatelle, taglierini, tomaat, tomaten, tomatensaus, vakantie, zonnig, zuiders
Scampispiesjes met honing en look

Deze pittige spiesjes zijn ongelooflijk makkelijk om maken en ze zullen op geen enkel feestje misstaan als hapje.
Tags: aperitief, Aziatisch, beginner, beginners, eenvoudig, gekruid, gemarineerd, gember, hapje, knabbel, knoflook, koning, kruidig, look, makkelijk, marinade, Oosters, Orientaals, oven, prikker, saté, scampi, scampi's, simpel, snack, snel, soja, sojasaus, spicy, stokje, tapa, tapas, vis, vlug, zee, zeevruchten
Mosselen in saffraansaus (Colruyt)

Dit is een fantastisch lekker voorgerechtje of hapje voor visliefhebbers. Het romige groentesausje past perfect bij enkele mosseltjes. Dit recept is een absolute aanrader als je een origineel hapje zoekt dat echt niet veel werk of moeite vraagt.
Tags: bouillon, brood, Colruyt, eenvoudig, feest, feestelijk, feestje, groenten, groentjes, hapje, makkelijk, mosselen, noordzee, origineel, paprika, peterselie, room, roomsausje, saffraan, saus, selder, simpel, snack, snel klaar, tapa, tapas, verrassend, vis, visbouillon, voorgerecht, wereldkeuken, zee, zeevruchten, zomers, zonnig, zuiders