laurier | - deel 5 laurier | - deel 5

 

Recepten - laurier

Gratin Dauphinois (Jeroen Meus)

Gratin Dauphinois (Jeroen Meus)
Wanneer de feestdagen stilaan naderen, is het moment aangebroken om feestelijke klassiekers nog eens op tafel te toveren. En op wie anders dan Jeroen Meus kan je rekenen voor de juiste bereidingswijze? Vergeet kroketjes, met deze smeuïge gratin haal je het beste uit de Franse keuken en zullen je tafelgenoten heerlijk smullen.

Koninginnenhapje met zalm, schelvis, mosselen en grijze garnalen (Jeroen Meus)

Koninginnenhapje met zalm, schelvis, mosselen en grijze garnalen (Jeroen Meus)
Wanneer je op zoek gaat naar gerechten die wat feestelijker zijn, mag vis niet onderschat worden. Met een fijne selectie kan je, zoals Jeroen Meus bewijst in dit recept, voor een heerlijk en gevarieerd diner zorgen. Het klassieke koninginnenhapje wordt plots een luxueus (feest- of zondags)maal. Het proberen waard!

Kleurrijke pasta met paprika-tapenade

Kleurrijke pasta met paprika-tapenade
Een simpel, zonnig pastaatje smaakt altijd. Om een zomerse dag passend af te sluiten of een winterse avond wat zon te geven, pasta met mediterraanse accenten past immer. In deze zonnige allemansvriend gaan we aan de slag met paprikatapenade, lekker veel groentjes en malse spekjes.

Houthakkerspannetje

Houthakkerspannetje
Hou je van koken naar het seizoen? Dan is dit recept perfect om een herfstdag lekker af te sluiten. Met onder meer spekjes, spruitjes en ander lekkers uit de herfst is dit houthakkerspannetje een heerlijk éénpansgerecht dat iedereen kan klaarmaken.

Viscurry van zeeduivel met rijst (Jeroen Meus)

Viscurry van zeeduivel met rijst (Jeroen Meus)
Met dit recept laat Jeroen je kennis maken met het beste uit twee werelden: een stukje stevige, smaakvolle vis en een exotische curry propvol lekkers. De rijst is bovendien een heerlijke pilav: een traditionele bereiding waarbij de rijst na het aanstoven verder in de oven mag garen. Heerlijk!

Vol-au-vent van konijn met aardpeerpuree

Vol-au-vent van konijn met aardpeerpuree
Konijn was ooit heel populair in de Belgische keuken. Vandaag komt het steeds minder op tafel en heel wat mensen denken enkel nog aan de traditionele bereiding met pruimen. Nochtans is er met een magere en smaakvolle vlees veel meer aan te vangen, een herwaardering van konijn zou dan ook niet verkeerd zijn. Deze smeuïge vol-au-vent, vergezeld van een heerlijke puree van aardpeer, kan je hopelijk overtuigen.

Lasagne (Sofie Dumont)

Lasagne (Sofie Dumont)
Ook liefhebber van één van de bekendste gerechten uit de heerlijke Italiaanse keuken? Probeer je graag eens een ander recept, of ben je net op zoek naar een goede basisversie? Dan is dit recept perfect, Sofie Dumont leert je hoe een eenvoudige maar lekkere lasagne klaargemaakt moet worden.

Stoverij van varkenswangen

Stoverij van varkenswangen
Wat ooit een goedbewaard slagersgeheim was, kan je ondertussen ook gewoon in de supermarkt kopen: varkenswangetjes! Deze delicatesse levert botermalse stukjes vlees op als je ze langzaam stooft. Perfect voor liefhebbers van stoofvlees die een culinair trapje hoger willen.

Pasta arrabiata met coquilles (Jeroen Meus)

Pasta arrabiata met coquilles (Jeroen Meus)
In dit recept toont Jeroen Meus dat luxueuze producten perfect passen bij eenvoudige bereidingen. Het resultaat is een verrassend lekkere pasta waar fijnproevers versteld van zullen staan!

Vol-au-vent met ovenfrietjes (Sandra Bekkari)

Vol-au-vent met ovenfrietjes (Sandra Bekkari)
Een heerlijke klassieker zoals vol-au-vent kan je niet verbeteren, toch? Verbeteren is niet noodzakelijk wat Sandra Bekkari in dit recept doet, maar ze verzint wel een originele en bovenal stukken gezondere variant. De romige saus wordt vervangen door een even smeuïge bloemkool saus die uiteraard heel wat minder calorieën telt. Daarnaast is dit recept best eenvoudig en - in tegenstelling tot de authentieke klassieker - perfect klaar te maken op een goed half uurtje. De knapperige ovenfrietjes maken het gezonde festijn compleet. Benieuwd? Aan de slag!

Varkensgebraad met tripel en knolselder (Jeroen Meus)

Varkensgebraad met tripel en knolselder (Jeroen Meus)
In dit recept gaat Jeroen Meus de familiale toer op. Het is geen moeilijk en heel smaakvol gerechtje dat zelfs wat rustiek is. Verwacht geen speciale smaken of specifieke technieken: gewone en vooral lekkere alledaagse kost!

Koolvis met aardappelen in de oven en veldsla (Jeroen Meus)

Koolvis met aardappelen in de oven en veldsla (Jeroen Meus)
Door koolvis op tafel te zetten, zorg je voor een lekker en mager gerecht. De soort is verwant aan de kabeljauw en heeft een heerlijke, volle smaak en textuur. Meer heeft Jeroen niet nodig om een smakelijk gerecht te bouwen. Met knapperige aardappelen uit de oven, een frisse salade en een kruidenkorstje op de vis zorgt hij eens te meer voor dagelijkse kost met nét dat beetje meer.

Kip met rijst en currysaus (Peter Goossens)

Kip met rijst en currysaus (Peter Goossens)
Dit is een heel eenvoudige klassieker waar je niet onmiddellijk op een culinair niveau aan denkt. Enter Peter Goossens! De topchef kan als geen ander het beste uit eenvoudige ingrediënten halen. In dit recept zorgt de Njam-chef voor een speciale ervaring door alle elementen van deze klassieker op te krikken tot een spectaculair niveau met een lijstje heerlijke Aziatische ingrediënten.

Waterzooi van konijn

Waterzooi van konijn
Konijn staat steeds minder op ons menu, terwijl het ooit dagelijkse kost was. Het vlees is nochtans uiterst fijn en smaakvol. Bovendien is het mager en kan je er heel wat meer mee klaarmaken dan een klassieke 'konijn met pruimen'. Dit recept is bijzonder simpel, boordevol verfijnde smaken en laag in calorieën. Het proberen waard!

Stoofvlees van everzwijn met witloofsalade (Jeroen Meus)

Stoofvlees van everzwijn met witloofsalade (Jeroen Meus)
Een stevige schep stoofvlees is een geliefde klassieker. Het wordt nog lekkerder wanneer je dat stoofvlees maakt van een stevig stuk wild: everzwijn! Jeroen Meus helpt je deze winterse topper klaarmaken, vergezeld van een fris witloofslaatje en een doodgewone, gekookte aardappel. Zo lekker, en toch alledaags.