Voor elke dag | - deel 33 Voor elke dag | - deel 33

 

Recepten - Voor elke dag

Quinoasalade met avocado en grijze garnalen

Quinoasalade met avocado en grijze garnalen
Wil je wat beter op je lijn letten? Dat begint vanzelfsprekend met gezond(er) eten. Een makkelijke eerste stap: laat 's middags brood en beleg voor wat het is en schakel over op verse slaatjes propvol lekkere maar gezonde ingrediënten. Geen idee hoe je daar aan begint? Dit recept helpt je op het juiste pad.

BBQ-champignons met mozzarella

BBQ-champignons met mozzarella
Op zoek naar een leuk en lekker hapje dat perfect past op jouw gezellige barbecue? Dan is dit recept misschien wel iets voor jou. Deze gevulde champignons zijn heel eenvoudig, origineel en bovenal lekker.

Eendenborst met gestoofde paprika (Colruyt)

Eendenborst met gestoofde paprika (Colruyt)
Een sappige eendenfilet op het menu zetten is een uitstekend plan. Het vlees heeft een volle en markante smaak die heerlijk past bij Franse en mediterraanse bereidingen. De kookploeg van Colruyt toont in dit recept perfect aan hoe veelzijdig en eenvoudig eend kan zijn: met een romig sausje en lekkere gestoofde paprikareepjes maak je een lekker en origineel avondmaal klaar dat past op een gewone, doordeweekse dag.

Salty Dog

Salty Dog
Toegegeven, het is geen smakelijke naam. Toch zal deze cocktail je aangenaam verrassen, het is een frisse combinatie van gin of vodka met pompelmoessap, afgewerkt met een randje zout. Simpel en lekker!

Sea Breeze

Sea Breeze
Deze cocktail is een echte klassieker tijdens de zomermaanden. Het is een lichte, vlotte mengeling waarbij frisse fruitsmaken (veenbessen en pompelmoes) subtiel worden aangevuld met vodka. Het perfecte drankje op een zonnig terrasje!

Matador

Matador
Deze frisse cocktail met ananas en limoen is een ideale verfrisser op een zomerse dag. De tequila is net subtiel genoeg om je in de feeststemming te brengen, zonder gekke toestanden. Een perfecte aperitief!

Lunchsalade met meloen en ham

Lunchsalade met meloen en ham
Lekker lunchen hoeft uiteraard niet altijd met brood. Een simpele salade kan heel wat smakelijker en gezonder zijn. Even geen creativiteit? Dan is dit gemakkelijke recept een perfecte oplossing. Een frisse en zomerse maaltijdsalade met het klassieke topduo: meloen en ham.

Steak met champignonroomsaus (Piet Huysentruyt)

Steak met champignonroomsaus (Piet Huysentruyt)
Van alle klassiekers moet deze toch wel één van de allerbekendste zijn. Zo'n typische steak champignon (of archiduc) is smakelijk lekker in alle eenvoud. Met dit recept, van de hand van Piet Huysentruyt, kan ook jij dadelijk genieten van dit Franse topgerecht.

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne
Hoe lekker een traditionele lasagne ook is, er zijn heel wat varianten te vinden die eveneens om duimen en vingers af te likken zijn. Een vegetarische variant is ook heel populair. Er bestaan dan ook talloze recepten. Maar welk recept levert je het beste resultaat op? Het blijft persoonlijk, maar met deze instructies zal je op z'n minst niet teleurgesteld zijn. Met behulp van vele groentjes en een blender maak je een spectaculair lekkere vegetarische lasagne klaar!

Mimosa

Mimosa
Deze klassieke cocktail is een populaire starter op feestjes. Sommige luchtvaartmaatschappijen serveren deze cocktail steevast in eerste klasse. Ook op een brunch misstaat een Mimosa niet. Het is immers een heel eenvoudige en toegankelijke cocktail: half schuimwijn, half appelsiensap. Simpel, elegant en verfrissend.

Nasi goreng met broccoli en roze garnaaltjes

Nasi goreng met broccoli en roze garnaaltjes
Met een lekkere nasi goreng zorg je voor een gemakkelijk gerecht uit China waar je heerlijk mee kan variëren. Het basis-idee is dan ook eenvoudig: gebakken rijst met knapperige groentjes en eventueel vis/vlees naar wens. Perfect op een drukke weekdag. Deze variant met broccoli en roze garnaaltjes staat garant voor een lekker maal.

Salade van mozzarella, kerstomaatjes en avocado (Sandra Bekkari)

Salade van mozzarella, kerstomaatjes en avocado (Sandra Bekkari)
Het is in heel wat delen van de wereld al eeuwen gebruikelijk om veel brood te eten. Nochtans hebben heel wat wetenschappers aangetoond dat dit niet altijd zo gezond is. Een frisse salade als lunch is heel wat gezonder. En wie anders dan Sandra Bekkari kan je daar bij assisteren?

Coq-au-vin

Coq-au-vin
Coq-au-vin is één van de meest authentieke klassiekers uit de Franse keuken. Het principe achter dit smaakvolle, hartverwarmende recept is eenvoudig: eenmaal de haan te oud was geworden, vloog ie genadeloos de pot in. Om het veelal ietwat vlees van de oude haan mals te maken, was voldoende rode wijn en een lange gaartijd essentieel. Deze klassieker moet je alleszins ook eens geprobeerd hebben, heerlijke zondagse kost zonder veel moeite!

Woo Woo

Woo Woo
De naam doet het misschien niet vermoeden, maar dit is een heel elegante cocktail op basis van veenbessensap die sterk lijkt op de beroemde Cosmopolitan. Vooral dames zullen dit drankje appreciëren dankzij de zoete perziklikeur.

Avocado-roomdip

Avocado-roomdip
Op zoek naar een origineel dipsausje dat niet veel werk vraagt? Dan is dit recept wat je zoekt: met frisse zure room en smeuïge avocado is dit een perfecte compagnon voor knapperig brood op een gezellige aperitief.