Nasi goreng met broccoli en roze garnaaltjes? Het beste recept vind je hier! Nasi goreng met broccoli en roze garnaaltjes? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Nasi goreng met broccoli en roze garnaaltjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)
Nasi goreng met broccoli en roze garnaaltjes, 4.0 out of 5 based on 3 ratings
Nasi goreng met broccoli en roze garnaaltjes
Recept Afdrukken
Met een lekkere nasi goreng zorg je voor een gemakkelijk gerecht uit China waar je heerlijk mee kan variëren. Het basis-idee is dan ook eenvoudig: gebakken rijst met knapperige groentjes en eventueel vis/vlees naar wens. Perfect op een drukke weekdag. Deze variant met broccoli en roze garnaaltjes staat garant voor een lekker maal.
Nasi goreng met broccoli en roze garnaaltjes
Recept Afdrukken
Met een lekkere nasi goreng zorg je voor een gemakkelijk gerecht uit China waar je heerlijk mee kan variëren. Het basis-idee is dan ook eenvoudig: gebakken rijst met knapperige groentjes en eventueel vis/vlees naar wens. Perfect op een drukke weekdag. Deze variant met broccoli en roze garnaaltjes staat garant voor een lekker maal.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Gaar de rijst volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water. Giet, eenmaal gegaard, af en laat rusten.
  2. Verhit een ruime (wok)pan en fruit de uiringen in een scheutje arachide-olie.
  3. Voeg de broccoli-roosjes toe. Bak aan en schud regelmatig op.
  4. Voeg na een vijftal minuten de plakjes champignon toe. Kruid met wat peper en een snuifje zout. Bak verder op hoog vuur en blijf regelmatig opschudden.
  5. Doe er na een vijftal minuten de sojascheuten bij. Roer onder de groentjes en doe dan hetzelfde met de rijst.
  6. Blijf het vuur hoog houden en de nasi goreng goed opschudden. Bak nog even kort aan.
  7. Haal de pan van het vuur. Werk af met de sojasaus, de sesamolie en de garnaaltjes. Roer goed om en kruid indien nodig af met peper en/of zout. Serveer meteen. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*