zon? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3 zon? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3

 

Recepten - zon

Kalkoenstoverij

Kalkoenstoverij
Hoewel er weinig gerechten zijn die kunnen opboksen tegen onze nationale trots - stoofvlees, natuurlijk! - zijn er heel wat meer bereidingen van gestoofd vlees die om duimen en vingers af te lekken zijn. Stoverij van kalkoen is bijvoorbeeld erg smaakvol, lekker mals en niet moeilijker om te maken. Met dit verrassende maar eenvoudige recept scoor je zeker en vast!

Pizza Francescana

Pizza Francescana
Klassiekers zoals een Margherita of een Napolitana kent iedereen, ga je echter op culinaire ontdekkingstocht in Italië dan leer je tal van minder bekende maar zeker zo lekkere traditionele pizza's kennen. Een Pizza Francescana wordt bijvoorbeeld bereid met eekhoorntjesbrood: heerlijk eenvoudig en toch een beetje luxueus.

Groentestoofpot met couscous (Jeroen Meus)

Groentestoofpot met couscous (Jeroen Meus)
Ook voor een hip vegetarisch gerecht kan je bij Jeroen Meus terecht. Dankzij de juiste smaakmakers en een royale selectie groentjes in dit recept mist niemand nog een stuk vlees of vis.

Planter’s Punch

Planter’s Punch
Dit is een officiële IBA-cocktail die al een flinke poos bestaat. De herkomst zou in South-Carolina liggen, en werd op het einde van de 19de eeuw al beschreven. Een heerlijk drankje op basis van rum, perfect om jezelf op reis in de Caraïben te wanen!

Ratatouille met spekjes en spinazie

Ratatouille met spekjes en spinazie
Een ratatouille is een Frans gerecht uit de Provençe van gestoofde groentjes. Lekker gezond en je kan er eindeloos op variëren. In dit recept zorgen spekjes en spinazie voor een originele twist.

Pesto-toastjes met ricotta

Pesto-toastjes met ricotta
Als je een lekker hapje op tafel wil zetten bij wijze van aperitief, kan een doodgewoon toastje nog steeds een prima oplossing zijn. Liefhebbers van de mediterraanse keuken zullen smullen van dit heerlijk simpel toastje met verse pesto en ricotta.

Couscoussalade met venkel en halloumi (Colruyt)

Couscoussalade met venkel en halloumi (Colruyt)
Zin in simpel en lekker veggie? Dan is dit zomers recept van Colruyt de pefecte oplossing. De frisse venkel past perfect bij de smeuïge couscous en hartige halloumi. Heerlijke comfortfood!

Barracuda

Barracuda
Nood aan vakantie en een beetje zon maar geen centjes om een reisje naar de zon te boeken? Probeer dan deze sprankelende cocktail op basis van rum en ananas. Alsof je echt op reis bent!

Mint-Julep

Mint-Julep
De Mint-Julep is een verfrissende cocktail die heel typisch is in het zuiden van de Verenigde Staten. Dit frisse, maar stevige, drankje op basis van bourbon whisky en munt is een perfecte dorstlesser op een hete dag.

Toscaanse kip in crockpot (slowcooker)

Toscaanse kip in crockpot (slowcooker)
Ooit al eens gewerkt met een slowcooker? De trage bereidingswijze garandeert een extra smaakvol resultaat. Je moet er slechts één ding voor over hebben: een beetje meer geduld. Dit zomers gerecht is een perfecte kennismaking met deze kooktechniek: weinig werk, boordevol smaak en heerlijk gezond.

Peach Fizz

Peach Fizz
Een Peach Fizz is de perfecte cocktail voor alledaagse aperitief-momentjes: verfrissend, elegant en niet ingewikkeld.

Kikkererwtenstoofpotje met spinazie en halloumi

Kikkererwtenstoofpotje met spinazie en halloumi
Wanneer je op zoek bent naar receptjes propvol smaak en groentjes, zonder dat je uren achter het vuur moet staan, wordt dit zonder twijfel één van je favorieten.

Kleurrijke pasta met paprika-tapenade

Kleurrijke pasta met paprika-tapenade
Een simpel, zonnig pastaatje smaakt altijd. Om een zomerse dag passend af te sluiten of een winterse avond wat zon te geven, pasta met mediterraanse accenten past immer. In deze zonnige allemansvriend gaan we aan de slag met paprikatapenade, lekker veel groentjes en malse spekjes.

Casino

Casino
Zin in een leuke, klassieke cocktail? Deze 'Casino' werd voor het eerst vermeld rond 1930 en is een fraai voorbeeld van een eenvoudige maar lekkere en stijvolle cocktail op basis van gin.

Cranberry Margarita

Cranberry Margarita
Niets mis met een lekkere Margarita, maar deze originele variant is zeker het proberen waard. Met de zacht-zure smaak van veenbessen maak je in geen tijd een perfecte aperitief die klassiek maar toch origineel is.