Recepten - voorgerecht
Lentesalade met asperges en garnalen
Voor elke fijnproever staat de lente gelijk aan het witte goud: asperges! Dankzij hun karakteristieke en volle smaak, hoef je geen gekke recepten te bedenken om deze groente te laten schitteren. In deze frisse salade zorgen garnaaltjes en een sinaasdressing voor heerlijk verrassende accenten die zorgen voor dat zalig frisse lente-gevoel. Top als voorgerecht of lichte maaltijd (eventueel met wat knapperig brood).
Tags: appelsien, asperge, asperges, babyspinazie, België, Belgisch, dressing, garnaal, garnalen, geen koolhydraten, gezond, grijze garnalen, lente, low carb, mager, noordzee, origineel, rucola, salade, schaaldieren, simpel, sinaas, sinaasappel, spinazie, verrassend, vis, voorgerecht, witte asperges, witte goud, zeevrucht, zeevruchten
Champignons met ham
Als je een leuk hapje wil maken, zijn champignons altijd een aanrader. Je kan ze immers met heel wat verschillende ingrediënten opvullen. Lekker en origineel! In dit recept gaan we aan de slag met gerookte ham, aangevuld met mediterraanse invloeden. Heerlijk!
Tags: aperitief, aperitiefhapje, basilicum, bijgerecht, champignon, champignons, chapelure, gedroogde tomaten, gerookt, gerookte ham, gevuld, hapje, mozzarella, olijven, oven, paddenstoel, paddenstoelen, paneermeel, parmezaan, parmezaanse kaas, tapa, tijm, tomaatjes, tomaten, voorgerecht, zwarte olijven, zwarte woud, zwarte woud ham
Zalmglaasjes met garnalen en pesto
Dit hapje combineert klassieke maar heel lekkere smaken. Bovendien ziet het er mooi uit en hoef je er niet veel moeite in te steken. Perfect als je een grote groep bezoekers over de vloer krijgt!
Tags: amateur, amuse, aperitief, beginner, bezoek, feest, feestdagen, feestelijk, garnalen, gemakkelijk, gerookt, gerookte zalm, gevuld glaasje, glaasje, grijze garnalen, hapje, kerstomaat, kerstomaten, noordzee, pesto, pesto Genovese, schaadier, schaaldieren, snel klaar, tapa, tapas, vis, voorgerecht, weinig moeite, zalm, zee, zeevruchten
Pesto-toastjes met ricotta
Als je een lekker hapje op tafel wil zetten bij wijze van aperitief, kan een doodgewoon toastje nog steeds een prima oplossing zijn. Liefhebbers van de mediterraanse keuken zullen smullen van dit heerlijk simpel toastje met verse pesto en ricotta.
Tags: aperitief, basilicum, bezoek, blender, eenvoudig, feest, feestelijk, Frankrijk, Frans, gemakkelijk, hapje, italiaans, Italië, look, mediterraans, mixer, party, pesto, pesto Genovese, pijnboompitjes, ricotta, simpel, Spaans, tapa, tapas, terras, terrasje, terrassen, toast, toastje, vegetarisch, veggie, voorgerecht, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiden, zuiders
Bladerdeeghapjes met kaassaus
Heb je een gezellig feestje gepland en wil warme hapjes serveren? Dan komt dit recept ongetwijfeld van pas! Met eenvoudige mini-bladerdeeghapjes kan je zonder veel moeite heel leuke en gevarieerde aperitiefhapjes klaarmaken. Met dit recept leer je een goede basis.
Tags: aperitief, bezoek, bladerdeeg, bladerdeeghapje, Emmentaler, feest, feestelijk, garnalen, gegratineerd, gesmolten kaas, gezellig, gratineren, Gruyère, ham, hapje, kaas, kaassaus, kerst, kerstmis, Koninginnenhapje, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, oven, Pasen, roux, starter, surimi, voorgerecht, warm hapje, witte saus
Peach Fizz
Een Peach Fizz is de perfecte cocktail voor alledaagse aperitief-momentjes: verfrissend, elegant en niet ingewikkeld.
Tags: alcohol, alcoholisch, aperitief, bezoek, citroen, citroensap, cocktail, drank, drankje, feest, feestelijk, feesten, fris, likeur, nieuwjaar, nieuwjaarscocktail, ontspannen, oud en nieuw, perzik, perziklikeur, schnaps, suiker, terras, vakantie, verfrissend, vodka, voorgerecht, wodka, zomer, zomers, zon, zonnig, zwembad
Witloofbootjes met garnalen
Van witloofbootjes kan je een leuk en lekker hapje maken. De bittere maar frisse smaak past bij heel veel ingrediënten. In dit recept werken we met grijze garnalen: heerlijk en verfijnd.
Tags: aperitief, België, Belgisch, Belgische kust, bezoek, dille, feest, feestelijk, garnalen, gemakkelijk, grijze garnalen, hapje, kerst, kerstmis, kust, makkelijk, maritiem, mayo, mayonaise, mierikswortel, noordzee, schaaldier, schaaldieren, simpel, snel klaar, terras, terrasje, voorgerecht, witlof, witloof, witloofbootjes, zee, zeevruchten
Komkommergazpacho (Sofie Dumont)
Een simpel hapje dat toch feestelijk kan zijn: soep! En als je echt verrassend uit de hoek wil komen, is gazpacho (koude soep) een leuk idee. Sofie Dumont helpt je jouw gasten verwennen met deze supersnelle, gezonde en heerlijk verfrissende gazpacho.
Tags: aperitiefhapje, beginner, easy, feest, feestelijk, fris, gazpacho, gemakkelijk, gezond, glaasje, hapje, herbes des provence, komkommer, komkommersoep, koude soep, limoen, low carb, mager, makkelijk, olijfolie, origineel, Provençaalse keuken, snel klaar, soep, sofie dumont, tapa, tapas, vegetarisch, veggie, verfrissend, verrassend, voorgerecht, vtm, vtm koken, yoghurt
Kir Royal
Wanneer het tijd is om te feesten, mag een passend aperitiefje niet ontbreken. Drankjes die we kennen als 'klassiekers' hebben die titel met recht en rede veroverd, ze zijn doorgaans perfect in alle eenvoud. Exact wat je van een eenvoudige, maar superlekkere, Kir Royal mag verwachten. Met niet meer dan schuimwijn en Crème de cassis zorg je voor een ideale starter van het feest.
Tags: alcohol, alcoholisch, amuse, aperitief, Bourgondië, Bourgondisch, cava, champagne, chique, cocktail, drank, drankje, drinken, feestdagen, feestelijk, feestje, Frankrijk, Frans, grootmoeders keuken, hapjes, kerst, kerstmis, nieuwjaar, nieuwjaarscocktail, oud en nieuw, oudjaar, Pasen, prosecco, schuimwijn, sekt, starter, traditie, traditioneel, voorgerecht, witte wijn
Toastjes met witloof-biercreme, zwarte pens en coquille
Tijdens de feestdagen mag een hapje écht feestelijk zijn. Dat betekent zorgvuldig geselecteerde producten, uitzonderlijke smaken en een mooie presentatie. Dit hapje is origineel en verrassend, perfect voor de Bourgondiër die houdt van een culinaire traktatie.
Tags: amuse, aperitief, aperitiefhapje, beuling, bier, biercrème, bieslook, bloedworst, chique, coquille, coquilles, coquilles saint-jacques, crème, culinair, feest, feestdagen, feestelijk, hapje, hapjes, kaneel, kerst, kerstmis, koken met bier, luxe, luxueus, nieuwjaar, origineel, oud en nieuw, oudjaar, pens, Sint-Jacob, Sint-Jacobsvrucht, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsoesters, Sint-Jakobsvruchten, speciaal, starter, toast, toastje, toastjes, uitzonderlijk, verrassend, voorgerecht, witlof, witloof, zeevrucht, zeevruchten, zoet-zout, zwarte pens
Linguine met coquilles en truffelolie
Op zoek naar een uiterst feestelijk gerechtje met uitgelezen ingrediënten dat toch helemaal niet veel werk vraagt? Zoek niet verder, deze fantastisch lekkere en chique pasta is wat je zoekt. Perfect als voorgerecht of tussengerecht, of aangevuld met groentjes naar wens als hoofdgerecht.
Tags: chique, coquille, coquilles, coquilles saint-jacques, eenvoudig, feest, feestdagen, feestelijk, kerst, kerstmis, linguine, luxe, luxueus, makkelijk, munt, nieuwjaar, olie, origineel, oud en nieuw, oudjaar, parmezaan, parmezaanse kaas, Pasen, pasta, royaal, simpel, Sint-Jacob, Sint-Jacobsvrucht, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsoesters, Sint-Jakobsvruchten, truffel, truffelolie, tussengerecht, voorgerecht
Broccoli-pastinaaksoep (Sandra Bekkari)
Wanneer je wel feestelijk wil koken maar enerzijds geen zin hebt in uren kokkerellen en anderzijds het toch nog feestelijk wil houden is dit toffe recept van Sandra Bekkari een echte life-saver. Deze smeuïge soep is heerlijk vol zonder één drupje room, terwijl de geroosterde amandelschilfers van dit soepje iets feestelijks maken.
Tags: amandel, amandelschilfers, broccoli, chique, easy, feestelijk, gemakkelijk, gezond, groentjes, kerst, kerstmis, light, lunch, mager, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, pastinaak, Sandra Bekkari, simpel, snack, soep, tussendoor, tussendoortje, veel groenten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, voorgerecht, zondag, zondagse kost
Kerriescampi met tartaar van appel en avocado (Colruyt)
Op zoek naar een leuk hapje dat altijd past? Feestelijk of gewoon, winter of zomer, met dit toffe en gemakkelijke borrelglaasje van Colruyt kan je alle kanten op. De frisse tartaar van appel en avocado past perfect bij de kruidige scampi.
Tags: alle seizoenen, aperitief, aperitiefhapje, appel, avocado, curry, feest, feestdagen, feestelijk, fris, fruit, fruitig, gemakkelijk, granny smith, hapje, kerrie, kerriepoeder, lente-ui, limoen, makkelijk, munt, scampi, scampi's, snel klaar, tapa, tartaar, verfrissend, voorgerecht
Aviation
Als je graag een klassieke maar uitzonderlijke cocktail wil proberen, dan is een Aviation perfect. Dit drankje werd in Amerika bedacht en valt op door de kleur, een likeur op basis van viooltjes is immers een belangrijk onderdeel. Aangevuld met gin en citroensap is dit een heerlijke, verfrissende aperitief.
Tags: alcohol, alcoholisch, amerika, amerikaans, aperitief, aperitieven, chique, citroen, citroensap, classy, cocktail, cocktails, crème de violette, drank, drankje, feest, feestelijk, fris, gin, limoen, limoensap, maraschino, maraschinolikeur, origineel, party, terras, uitgaan, verfrissend, verrassend, viooltjes, voorgerecht
Paradise
Op zoek naar een originele en smaakvolle aperitief? Dan is een Paradise, zoals de naam uiteraard al weggeeft, een fantastische keuze!