Recepten - voorgerecht
Oostere rijstsalade met grijze garnalen
In dit recept ontdek je een heerlijk hapje dat ook kan dienen als lunch of bijgerecht. Onze eigenste grijze garnalen worden heerlijk gecombineerd met rijst die op smaak wordt gebracht met typische oosterse ingrediënten zoals kokos en koriander. Wereldkeuken van de bovenste plank!
Koolsalade met kipreepjes
Wie 's middags liever geen boterhammen binnen werkt en een gezonder alternatief zoekt, zal erg gelukkig worden van deze gezonde salade met witte kool, kip en yoghurt. Ook leuk bij de barbecue!
Tags: barbecue, bbq, dieet, fris, gerookte paprika, gezond, groentjes, ijsbergsla, kappertjes, kip, kipreepjes, knapperig, komkommer, kool, lunch, mager, paprikapoeder, peterselie, salade, slaatje, tomaat, veel groenten, veel groentes, vermageren, voorgerecht, witte kool
Huzarensalade
Waar de naam precies vandaan komt is niet geweten, huzaren waren ruiters die meestal ingezet werden als verkenners. Misschien hadden ze daarom nood aan een snelle en koude maar volledige maaltijd. Dat is dan ook precies wat je van deze klassieke salade met aardappel en vlees mag verwachten! Er bestaan talloze recepten en je kan de salade inzetten als lunch, als bijgerecht op een barbecue, als voorgerechtje,... Ontdek hieronder een makkelijk basisrecept.
Tags: aardappel, aardappelsalade, augurk, augurkjes, azijn, barbecue, bbq, bijgerecht, ei, eieren, erwten, erwtjes, ham, hamblokjes, hesp, hespblokjes, huzaren, huzarensalade, koud, koude salade, lichte maaltijd, lunch, mayo, mayonaise, mosterd, peterselie, room, salade, uitjes, vlees, voorgerecht, witte wijn azijn, zilveruitjes, zuur
Pizza-salade
Zin in pizza maar is het stiekem een beter plan om iets gezonds op tafel te zetten? Dan is deze salade een leuke oplossing: lekker als voorgerecht of finger food, snelle lunch of licht diner, alleen of samen,... Deze toffe salade is de perfecte keuze wanneer je zin hebt in die typische Italiaanse smaken maar het gezond wil houden.
Tags: aperitief, basilicum, coppa, finger food, hapje, italiaans, Italië, kerstomaten, lichte maaltijd, low carb, lunch, mager, mediterraans, met brood, mozzarella, olijfolie, oregano, pancetta, pizza, salade, tomaten, voorgerecht, zon, zonnig, zuiders
Scampi diabolique
Deze pittige klassieker is de ideale joker. Als voorgerecht of hoofdgerecht, als alledaagse kost of feestelijk gerechtje, met scampi diabolique scoor je altijd.
Tags: alledaagse kost, Bourgondisch, cayenne, cayennepeper, chili, chilipepers, cognac, feest, feestelijk, Frankrijk, Frans, heet, hoofdgerecht, kan altijd, kerstmis, klassieker, knoflook, kruidig, look, met brood, Pasen, past altijd, peterselie, pikant, pittig, romig, room, roomsaus, scampi, scampi's, schaaldieren, tomaten, tomatensaus, traditie, typisch, vis, voorgerecht, whiskey, whisky, zee, zeevruchten, zondagse kost
Aspergegratin met hesp
De lente staat op culinair vlak synoniem voor asperges. Deze typische lekkernij van bij ons kan je op heel veel manieren klaarmaken. De aanpak in dit recept is eenvoudig en toch verrassend. De groene en witte asperges komen helemaal tot hun recht onder een dun laagje kaassaus dat gegratineerd wordt met fijne stukjes hesp. Ook lekker als voorgerechtje!
Tags: aspargus, asperge, asperges, beenham, België, Belgisch, gegratineerd, gemalen kaas, gratin, gratineren, groene asperges, ham, hamblokjes, hesp, hoofdgerecht, kaas, kaassaus, lente, oven, ovenschotel, Pasen, roux, simpel, voorgerecht, witte asperges, witte saus
Puree van knolselder met grijze garnalen (Pascale Naessens)
Dit is wederom een verfijnd maar verrassend eenvoudig recept met hele pure smaken van Pascale Naessens. Je kan het bovendien erg veelzijdig inzetten: van feestelijk voorgerecht tot eenvoudige lunch. Absoluut het proberen waard!
Meloenhapjes van rauwe ham
Wanneer de lente weer in het land is, komt ook die typische klassieker weer op tafel: meloen met rauwe ham. Een lekker voorgerechtje in alle eenvoud. Met dit recept maak je er echter een verrassend hapje van, met behulp van een scheutje Marsala (Italiaanse kruidige wijn) en munt. Heerlijk eenvoudig!
Tags: amuse, aperitief, aperitieven, ham, hapje, italiaans, Italië, kruidenwijn, lente, Marsala, mediterraans, meloen, munt, op een prikker, prosciutto, prosciutto crudo, rauwe ham, starter, tapa, tapas, Varken, varkensham, varkensvlees, voorgerecht, wijn, zomer, zomers, zuiders
Scampi op Italiaanse wijze
Al wie op zoek is naar een uitmuntend voorgerechtje dat rijk is van smaak en toch niet zo moeilijk is, moet dit recept absoluut proberen! De volle smaak van scampi's wordt heerlijk gecombineerd met dunne plakjes Italiaanse coppa en een heerlijke roomsausje bij op basis van witte wijn. Met dit voorgerecht kan jouw culinaire festijn niet meer stuk!
Tags: amuse, citroen, coppa, entree, gedroogd vlees, gedroogde ham, getomateerde saus, groentebouillon, ham, Italiaanse ham, knoflook, look, mare e monti, romig, room, roomsausje, rucola, scampi, scampi's, sjalot, starter, surf en turf, tapa, tapas, tomaten, tomatenpuree, vis en vlees, voorgerecht, witte wijn
Scampi’s in basilicumroomsaus (Colruyt)
Met dit smaakvolle voorgerecht van Colruyt kan je zonder enige moeite scoren! Het lekkere roomsausje met tomatentapenade past uitstekend bij de volle smaak van scampi. Afgewerkt met basilicum en rucola betekent dat een verfijnd gerechtje die het best geserveerd wordt met brood.
Tags: aperitief, apero, basilicum, Colruyt, eenvoudig, garnaal, geen moeite, gele paprika, grote garnalen, kruidig, paprika, romig, room, roomsaus, scampi, scampi's, simpel, snel klaar, starter, tapendade, tomaten, tomatentapenade, voorgerecht, weinig werk, witte wijn, zeevruchten, zuiders
Kippendijen met honing en mosterd
Een leuk en populair aperitiefhapje zijn gebakken kippenboutjes. Je hoeft die echter niet noodzakelijk klaargemaakt te kopen, zonder moeite kan je zelf een variant maken. In dit recept gaan we aan de slag met honing en mosterd, een gouden combinatie!
Tags: aperitief, aperitiefhapje, barbecue, bbq, chili, feest, feestelijk, hapje, honing, kip, kippenbout, kippenboutjes, kippenbovenbout, knoflook, look, marinade, mosterd, oven, ovengebakken, snack, voorgerecht
Pigs in a blanket voor Kerstmis
Wereldwijd zijn 'Pigs in a Blanket' een geliefkoosde lekkernij op allerlei feestelijke momenten. In sommige landen zijn het mini-woorstenbroodjes, in Groot-Brittannië zijn het eerder stukjes worst of gehakt opgerold met spek. In dit recept wordt het eenvoudige hapje gepimpt om te schitteren tijdens de aperitief op een kerstfeestje!
Tags: amerika, amerikaans, aperitief, apero, bacon, Brits, cranberries, Engeland, feestdagen, feestelijk, gehakt, gerookt spek, Groot Brittannië, hapje, kastanjes, kerst, kerstmis, kids, kidsproof, met bubbels, mini, pigs in a blanket, spek, tapa, tapas, veenbessen, voor kinderen, voorgerecht, worst
Scampi’s met broccoli en farfalle (Colruyt)
Het voordeel aan de recepten van supermarkt Colruyt is dat ze haalbaar zijn op alle vlakken: een beperkt ingrediëntenlijstje, niet al te veel werk en bovenal een lekker resultaat zonder moeite. Dit smakelijk recept is daar een prima voorbeeld van. Leuk als voorgerecht, of verdubbel de portie en geniet van een echte portie comfort food!
Tags: alledaags, België, Belgisch, broccoli, Colruyt, comfort food, comfy, doordeweeks, farfalle, gegratineerd, grillen, kids, kinderen, kindvriendelijk, makkelijk, origineel, parmezaanse kaas, pasta, romig, snel en lekker, snel en simpel, snel klaar, strikjes, strikjespasta, tomaat, tomaten, vlinderpasta, voorgerecht
Mosselen met Oude Geuze (Sofie Dumont)
Dit verrassende gerecht komt van pas wanneer het mosselseizoen nog volop aan de gang is maar je stilaan een originelere variant wil proberen dan de klassieke variant met frietjes. Sofie Dumont toont je hoe je met Oude Geuze en een verfijnd mosterdroomsausje een delicaat voor- of hoofdgerecht kan presenteren dat het ook op de BBQ als papillot erg goed doet.
Tags: amuse, barbecue, bbq, België, Belgisch, bier, geuze, koken met bier, mosselen, mosterd, mosterdroomsaus, noordzee, origineel, Oude Geuze, papillot, papilot, peterselie, roomsaus, seafood, selder, sofie dumont, speciaal, venkel, voorgerecht, vtm, vtm koken, zuurdesem, zuurdesembrood
Aperoglaasje met asperge en forel
Een moderne klassieker als hapje of tijdens de aperitief is een glaasje met verfijnd lekkers. Je kan er alle kanten mee op en het is bijzonder makkelijk te serveren. Dit recept met asperges, zeerkraal en forel is een echte smaaksensatie. Ideaal tijdens de lente, wanneer het Belgische 'witte goud' in seizoen is.
Tags: amuse, aperitief, apero, asperges, eenvoudig, feestelijk, forel, gerookte forel, gerookte vis, glaasje, hapje, lente, lente-feest, Pasen, simpel, tapa, tapas, vis, voorgerecht, witte asperges, zeerkraal