Recepten - comfort food
Gehakt Parmentier (Jeroen Meus)
Wie van een simpel gerechtje houdt dat alle vinkjes van 'comfort food' afvinkt, zit met een Parmentier goed. Het concept uit Frankrijk staat voor een lekkere en makkelijke ovenschotel die wordt afgedekt met puree. Ook Jeroen Meus gaat graag aan de slag met deze Franse klassieker, vooral met gehakt is typisch weet Vlaanderens bekendste tv-kok. Lekker en weinig werk!
Tags: basic, beginner, broodkruim, chapelure, comfort food, comfortfood, dagelijkse kost, easy, eenvoudig, Frankrijk, Frans, Franse keuken, gehakt, gehakt parmentier, gehaktschotel, hachis parmentier, Jeroen Meus, lekker, oven, ovenschotel, Parmentier, provençaals, Provençaalse kruiden, Provencaalse saus, puree, simpel, tijm, tomaten, tomatenblokjes
Ovenschotel met butternut, rode biet en gekarameliseerde halloumi (Sandra Bekkari)
Wie van kleurrijke gerechten houdt die én vegetarisch én gezond én origineel én heel smaakvol zijn, is bij Sandra Bekkari zonder twijfel aan het juiste adres. Deze smakelijke ovenschotel zit propvol lekkers. Perfect om een kille herfst- of winterdag te bestrijden met comfort food waar je je niet schuldig bij hoeft te voelen.
Tags: butternut, butternutpompoen, comfort food, comfortfood, dieet, diëten, eenpasgerecht, geen koolhydraten, gezond, halloumi, herfst, honing, kastanjepompoen, kruidig, low carb, mager, origineel, oven, ovenschotel, pastinaak, pompoen, pompoenpitten, pompoenzaden, rode biet, sana, Sandra Bekkari, speciaal, tijm, trostomaat, trostomaatjes, trostomaten, uniek, vegetarisch, vegetarisme, veggie, vermageren, verrassend, wereldkeuken, winter, zoet-zout
Gezond kippenstoofpotje (Jamie Oliver)
Over een low-carb dieet is al heel wat zin- en onzin geschreven. Waar de meeste experts het wel over eens zijn, is dat minderen met koolhydraten geen slecht idee is. Angst om met een hongerig gevoel van tafel te gaan? Met dit toffe recept van Jamie Oliver - tjokvol lekkere groentjes - hoef je daar niet voor te vrezen.
Tags: bacon, champignons, comfort food, cozy, dieet, diëten, éénpansgerecht, gestoofd, gezond, herfst, herfstgroenten, Jamie Oliver, kip, kippenbouillon, kippenbouten, kippenbovenbouten, lazy, linzen, low carb, low-carb, mager, makkelijk, paddenstoelen, quinoa, snel klaar, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, stoofpot, stoofpotje, stoven, tijm, ui, veel groentjes, winter, wintergroenten, zoete aardappel
Gegrild halloumi-pannetje
Halloumi is de laatste jaren een vaste waarde geworden voor kaasliefhebbers. Deze Cypriotische kaas kan je heerlijk grillen en past erg goed bij tal van zuiderse gerechten. In dit snelle éénpansgerecht komen tal van mediterraanse smaken samen. Lekker maar eenvoudig!
Tags: basilicum, beginners, cayenne, cayennepeper, comfort food, courgette, éénpansgerecht, eenvoudig, gegrild, gegrilde kaas, grillen, halloumi, kaas, komijn, kruidig, kurkuma, lam, lamsvlees, lazy, mediterraans, merguez, middellandse zee, oven, paprika, tomaten, tomatensaus, vlug klaar, worst, worstjes, zuiders
Kippenragout met pruimen
Als er iets is waarom je kan uitkijken naar de herfst- en wintermaanden, zijn het zonder twijfel de stoofpotjes. Heel klassiek in de Belgische keuken is een zoete toets toevoegen, denk aan stroop, chocolade, peperkoek of pruimen. Over pruimen gesproken, die passen zeker niet alleen bij konijn. Deze hartelijke ragout van kip met lekkere winterse accenten brengt het beste van zoet en zoet samen in een zalig éénpansgerecht.
Tags: aardappel, appel, België, Belgisch, Belgische keuken, Bourgondisch, Calvados, champignons, comfort food, cozy, éénpansgerecht, feestdagen, Frans, Franse keuken, gestoofd, grootmoeders keuken, herfst, herfstmaanden, kerst, kerstmis, kip, kipfilet, kippenbillen, kippenbouillon, kippenbouten, peterselie, peterseliewortel, pruimen, ragout, stoofpot, stoverij, winter, wintermaanden, zoet en zout, zondagse kost
Pizza Bolognese
Pizza is zo perfect dat je er weinig aan kan toevoegen, toch? Niet helemaal juist, pizza kan immers gecombineerd worden met andere, lekkere gerechten. Zo is pizza bolognese een echte klassieker die twee toppers uit de Italiaanse keuken combineert. Heerlijk, en makkelijk om zelf te maken, zeker als je nog een restje bolognese-saus hebt staan!
Tags: bolognaise, bolognaisesaus, bolognese, budget, budgetvriendelijk, comfort food, emmental, Emmentaler, gegratineerde kaas, gehakt, gemalen kaas, gemengd gehakt, gesmolten kaas, Gruyère, guilty pleasure, italiaans, Italiaanse keuken, Italië, kaas, kids, kinderen, kinderfeestje, kindvriendelijk, mediterraans, oregano, pizza, rucola, rundsgehakt, snel klaar, tomatensaus, varkensgehakt, zuiders
Everzwijnragout met pompoen en spinazie (Colruyt)
Hoewel het weer frisser en natter wordt, zijn er ook pluspunten aan de herfst. Denk aan dekentjes, warme drankjes, stoofpotjes en wild. Vooral die laatste twee gaan uitstekend samen, weet Colruyt. In dit toffe en heel makkelijke recept komt het beste van de herfst samen tot een pot culinair geluk!
Tags: aardappelen, bouillon, butternut, butternutpompoen, comfort food, cosy, éénpansgerecht, ever, everzwijn, everzwijnragout, feestdagen, feestelijk, fond, frieten, frietjes, hartig, herfst, herfstgroenten, kerst, kerstmis, knoflook, krachtig, kroketjes, kroketten, laurier, pompoen, pompoenpitten, rode wijn, rozemarijn, smaakvol, spinazie, stoofpot, stoofpotje, stoofvlees, stoven, stoverij, wild, wildfond, wildseizoen, winter
Herfstcurry
Wie herfst zegt, zegt pompoenen! Met deze heerlijke groente kan je ongelooflijk gevarieerd koken. Van lekkere traditionele gerechten zoals pompoensoep, tot een exotische stoofpot die barst van smaak. Deze vegetarische herfstcurry is perfect om je op te warmen na een kille, regenachtige herfstdag.
Tags: Aziatisch, beginner, butternut, butternutpompoen, champignons, chili, comfort food, curry, easy, éépansgerecht, exotisch, herfst, herfstcurry, herfstgroente, herfstgroenten, herfstgroentes, kerrie, kikkererwten, kokos, kokosmelk, koriander, lente-ui, makkelijk, one pot, Oosters, origineel, paprika, pompoen, pompoenen, puntpaprika, rijst, sesam, sesamolie, vegan, veganisme, veganistisch, vegetarisch, veggie, verrassend
Stoofpotje van varkenswangen (Piet Huysentruyt)
Tijdens de kille herfst- en zomermaanden is er niets smakelijker dan een stevig, karaktervol stoofpotje. Met malse varkenswangetjes zorg je zelfs voor een verrassend luxueus gerechtje, weet Piet Huysentruyt. Aangevuld met enkele typische wintergroenten, wordt dit stoofpotje eentje om duimen en vingers bij af te lekken waar je zelfs mee kan scoren tijdens de feestdagen.
Tags: aardappel, aardappelen, Belgisch, Belgische keuken, bier, boerenkost, bruin bier, comfort food, feestdagen, gestoofd, grootmoeders keuken, hartverwarmend, herfst, kerst, kerstmis, knolselder, kroketjes, kroketten, nieuwjaar, op voorhand, oud en nieuw, Piet Huysentruyt, rundsbouillon, smaakvol, stoofpotje, stoven, stoverij, Varken, varkenswangen, varkenswangetjes, winter, wintergroenten, wintermaanden, wortel
Exotisch kalkoenstoofpotje met kokosmelk (Colruyt)
Wie aan stoofpotjes denkt, denkt vlug aan typische winterkost. Hoewel daar niets mis mee is, kan je het ook in meer exotische oorden gaan zoeken. Dit recept van Colruyt - dat je bij voorkeur een dag op voorhand maakt - gaat de oosterse toer op door mals kalkoenstoofvlees te combineren met kokos, prei en bamboescheuten. Lekker, origineel en absoluut het proberen waard!
Tags: alle seizoenen, Aziatisch, bamboe, bamboescheuten, Colruyt, comfort food, dag op voorhand, exotisch, herfst, kalkoen, kalkoenstoofvlees, kalkoenstoverij, kokos, kokosmelk, koriander, makkelijk, Oosters, Orientaals, origineel, peterselie, prei, rijst, slow cooking, speciaal, stoofpot, stoofpotje, stoven, stoverij, traag garen, winter, winters
Panna cotta
Van alle Italiaanse dessertjes, moet panna cotta wel het beroemdste zijn. Panna cotta betekent letterlijk 'gekookte room', en dat dekt de lading prima. Met suiker, gelatine en room maak je een heerlijk lekker en vooral ongelooflijk eenvoudig nagerecht waar heel wat lekkere afwerkingen (fruit, karamel, noten,...) bij passen.
Tags: bosvruchten, comfort food, comfortfood, dessert, dessertje, desserts, easy, guilty pleasure, italiaans, Italiaanse recepten, Italië, karamel, makkelijke recepten, nagerecht, nagerechten, panna cotta, romig, rood fruit, room, simpel, suiker, vanille, vanillestok, vanillestokje, zoet, zoete zonde, zoetebek, zoetig, zoetigheid
Lasagne met ham en spinazie (Jeroen Meus)
Ook voor een lekkere en originele lasagne, kan je bij Jeroen Meus terecht. Deze wereldberoemde Italiaanse klassieker kan je op heel wat verschillende manieren klaarmaken. Deze variant draait rond ham en spinazie. Fantastisch lekker!
Tags: België, Belgisch, comfort food, comfortfood, dag op voorhand, dagelijkse kost, fusion, gegratineerde kaas, gratineren, ham, in de oven, italiaans, Italiaanse recepten, Italië, Jeroen Meus, Jeroen Meus recepten, kaaskorstje, kids, kinderfeestje, kindvriendelijk, kruiden, kruidig, lasagna, lasagne, lasagne Jeroen Meus, lasagnevellen, oven, ovenschotel, pasta, pastavellen, rode wijn, roux, rucola, spinazie, tomatenblokjes, tomatensaus, uit de oven, witte wijn
Macaroni met kaassaus, hesp en groene groenten
Macaroni met kaassaus en hesp mag dan wel een heerlijk gerecht zijn, gezond is het niet echt. Vooral het ontbreken van groentjes is niet echt ideaal aan de originele versie. Met dit originele recept is dat euvel gelukkig snel opgelost. Met enkele groene groentjes zorg je voor veel meer smaak én het is pakker gezonder op de koop toe. Ideaal voor een bende hongerige kids!
Tags: amerika, amerikaans, asperges, broccoli, broccoliroosjes, bruine champignons, champignon, champignons, comfort food, comfortfood, doperwtjes, Emmentaler, erwten, erwtjes, gegratineerde kaas, gemalen kaas, gratineren, groene asperges, groene groenten, groene groentjes, Gruyère, ham, hamblokjes, hesp, italiaans, Italië, kaas, kaassaus, kastanje champignons, kastanjechampignons, kids, kinderen, kinderfeest, kinderfeestje, kindvriendelijk, macaroni, nootmuskaat, origineel, originele recepten, oven, ovenschotel, paddenstoelen, Parijse champignons, pasta, roux, verrassend, witte saus
Bolognese van champignon en linzen (Jamie Oliver)
Een smakelijke pasta heeft heus geen vlees nodig. Zelfs een traditionele Bolognese - waar gehakt in principe de hoofdrol speelt - kan je op een vegetarische manier klaarmaken. In dit toffe recept gaat Jamie Oliver aan de slag met paddenstoelen en linzen om een heerlijk zonnige pasta zonder vlees klaar te toveren. Het proberen waard!
Tags: basilicum, bolognaise, bolognaisesaus, bolognese, bolognesesaus, bouillon, champignon, champignons, comfort food, groentebouillon, italiaans, Italiaanse pasta, Italiaanse recepten, Italië, Jamie Oliver, laurier, look, mediterraans, mediterraanse keuken, origineel, originele recepten, paddenstoel, paddenstoelen, pappardelle, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, portobello, rozemarijn, selder, spaghetti, spaghetti bolognese, tijm, tomaat, tomatenblokjes, tomatenpassata, veganisme, veganistisch, vegetarisch, vegetarisme, veggie, wortel, zuiden, zuiders
Pizza Mare e Monti
Het culinaire concept van 'Mare e Monti' staat voor het Italiaanse gebruik om het beste uit de zee met het beste uit de bergen te combineren. Perfect voor eters die nooit goed kunnen kiezen! Op deze luxueuze pizza worden volgens die traditie zeevruchten gecombineerd met eekhoorntjesbrood.
Tags: champignons, comfort food, comfortfood, deeg, eekhoorntjesbrood, fastfood, frutti di mare, garnaaltjes, garnalen, inktvis, italiaans, Italiaanse recepten, Italië, mosselen, mosseltjes, oregano, paddenstoelen, pizza, Pizza Mare e Monti, pizzadeeg, schaaldieren, tomaten, tomatensaus, vakantie, vis, zee, zeevrucht, zeevruchten, zilt, zomer, zomers