Recepten - zwarte olijven
Kabeljauw in ham met Siciliaanse tomatensaus (Sandra Bekkari)
Met de gezonde recepten van Sandra Bekkari kan je er zeker van zijn dat er niet wordt ingeboet in smaak en kwaliteitsvolle ingrediënten. Zo voert dit zomerse gerecht je naar het zonnige Sicilië: de typische ingrediënten van het tomatensausje (olijven, basilicum, kappertjes,...) passen heerlijk bij een stukje kabeljauw met een jasje van Parmaham. Ondanks het behoorlijke lijstje ingrediënten, vraagt dit gerecht bovendien weinig moeite. Heerlijk genieten!
Tags: basilicum, courgette, courgetteslierten, dieet, diëten, gedroogde ham, gevarieerd, gezond, ham, italiaans, Italië, kabeljauw, kabeljauwfilet, kappertjes, kruidig, low carb, mager, mediterraans, middellandse zee, oregano, Parma, parmaham, pijnboompitten, rijkelijk, rode ui, royaal, rucola, sana, Sandra Bekkari, Siciliaans, Sicilië, variatie, veel smaken, vis, vis en vlees, weinig calorieën, witte vis, zomer, zomers, zonnig, zuiders, zwarte olijven
Volkorenpenne met geroosterde paprika en scampi’s (Colruyt)
Gezond, zomers en snel klaar? Dit mediterraanse recept met weinig ingrediënten van Colruyt vinkt al die vakjes feilloos af. De geroosterde paprika's zorgen voor een volle smaak die uitstekend past bij pasta, rucola en zwarte olijfjes. Samen met de gebakken scampi maak je een fris gerecht dat zowel warm als koud lekker is.
Tags: alledaags, Colruyt, eenvoudig, gegrilde paprika, gezond, grillen, mediterraans, olijf, olijven, pasta, penne, rucola, scampi, schaaldieren, simpel, snel klaar, tijm, vis, volkoren, volkoren pasta, volkoren penne, weinig ingrediënten, zomer, zomers, zon, zonnig, zwarte olijven
Geroosterde zalm met groentjes (Jamie Oliver)
Met een heerlijke ovenschotel kan je doordeweeks lekker én gezond koken zonder uren in de keuken te moeten staan. Dat weet de Britse topchef Jamie Oliver ook. Zo stelde hij een lekker ingrediëntenlijstje samen met knapperige zalmfilets in de hoofdrol. Een frisse dressing op basis van mosterd en yoghurt zorgt voor de verfijnde finishing touch.
Tags: aardappelen, aardappeltjes, alledaags, bakken, basilicum, boontjes, citroen, dressing, gezond, gezond koken, groene bonen, groene boontjes, Jamie Oliver, kerstomaatjes, kerstomaten, knoflook, krieltjes, look, mosterd, olijven, oven, ovengeroosterd, ovenschotel, simpel, vis, voor elke dag, yoghurt, zalm, zalmfilet, zwarte olijven
Spaghetti met tomaat en courgette (Jeroen Meus)
Dit is één van Jeroen Meus zijn lievelingsrecepten wanneer het snel en gemakkelijk moet zijn. Deze smaakvolle, vegetarische pasta is in een handomdraai klaar, ideaal wanneer het snel moet gaan (of je stiekem niet veel zin hebt om te kokkerellen).
Tags: basilicum, beginner, comfort food, courgette, dagelijkse kost, easy, gemakkelijk, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kaas, makkelijk, olijven, pasta, pecorino, pijnboompitten, rode chili, rucola, simpel, snel klaar, spaghetti, starter, tomaat, vegetarisch, veggie, zomers, zwarte olijven
Penne met kippengehakt
Voor een lekkere pastabereiding hoef je niet uitzonderlijk origineel te zijn. De ultieme basis uit de Italiaanse keuken waar je altijd op kan rekenen: tomatensaus! In dit recept gaan we aan de slag met kippengehakt, fijne kruiden en een resem groentjes. Een heel fijn en smaakvol resultaat gegarandeerd, voor jong en oud!
Tags: chili, courgette, gegratineerd, gehakt, gerookte paprika, gratineren, italiaans, Italië, kip, kippengehakt, knoflook, komijn, kruiden, kruidentuiltje, kruidig, mediterraans, mozzarella, oregano, paprika, pasta, pastasaus, penne, Provençaalse kruiden, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, vlees, volkoren, volkoren pasta, volkoren penne, wortel, zwarte olijven
Bistecca Fiorentina (Pepe Giacomazza)
Een Bistecca Fiorentina, ofwel Florentijnse biefstuk, is een heerlijke specialiteit uit Firenze. Een flinke T-bone steak (maar je kan ook met een entrecôte aan de slag) wordt onbehandeld gegrild en achteraf gekruid. Heerlijk en puur Italiaans eten! Njam-chef Pepe Giacomazza geeft je in dit recept zijn versie, vergezeld van gebakken krieltjes en een verrassende salsa verde.
Tags: authentiek, biefstuk, Bistecca Fiorentina, côte-a-l'os, entrecote, feest, feestelijk, Firenze, Florence, Florentijns, Florentijnse steak, gebakken aardappelen, italiaans, Italië, krieltjes, kruidig, luxe, mediterraans, njam, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, Pepe Giacomazza, romantisch, rood vlees, rozemarijn, rucola, rund, runds, rundsvlees, salie, salsa verde, steak, t-bone, T-bone steak, tuinkruiden, vlees, zeezout
Ovenschotel met kippenbouten (Jamie Oliver)
De beste gerechten staan voor een maximum aan smaak en een minimum aan inspanning, weet Jamie Oliver. Geen wonder dat ovenschotels tot zijn favoriete recepten behoren, de oven doet alle werk en je kan er alle kanten mee op. In dit recept worden lekker sappige kippenboutjes gecombineerd met knapperige stukken brood en mediterraanse smaakmakers. Fantastisch lekker, geweldig simpel.
Tags: bakken, basilicum, beginner, brood, chilipeper, chilli, ciabatta, gemakkelijk, italiaans, Jamie Oliver, kerstomaten, kip, kippenbouten, kippenboutjes, look, mediterraans, oven, ovenschaal, ovenschotel, pancetta, simpel, spek, tomaatjes, tomaten, trostomaten, zomer, zonnig, zuiders, zwarte olijven
Spaghetti Pizzaiola
De Italiaanse term 'pizzaiola' dekt heel wat ladingen. Het idee is tegelijkertijd simpel: bereid zoals je min of meer van een pizza mag verwachten. Dat komt doorgaans neer op heerlijk smaakvolle en toch verrassend simpele gerechten waar een kruidig tomatensausje de hoofdrol speelt. Begin je al te lekkerbekken? Deze belachelijk makkelijke spaghetti moet je dan absoluut op het menu zetten!
Tags: alledaags, ansjovis, appelkappertjes, basilicum, beginner, capellini, cucina originale, cucina povera, gemakkelijk, italiaans, Italië, kappertjes, knoflook, kruiden, kruidig, linguine, look, mediterraans, Napoli, Napolitaans, olie, olijfolie, olijven, oregano, pasta, pastasaus, peterselie, simpel, snel klaar, spaghetti, tomaten, tomatensaus, traditie, traduitioneel, tuinkruiden, vegetarisch, veggie, weinig moeite, zomer, zomers, zon, zonnig
Siciliaans stoofpotje van kikkererwten en bloemkool met couscous (Jamie Oliver)
Voor een spannend vegetarisch gerecht dat je maag heerlijk vult en wangen doet blozen ben je aan het juiste adres bij tv-kok Jamie Oliver! Het is geen geheim dat Jamie dol is op de Italiaanse keuken, dit originele gerecht met couscous haalt pittige en smaakvolle inspiratie uit Sicilië.
Tags: Arabische invloeden, BBC, bloemkool, chili, couscous, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kaneel, kikkererwten, knoflook, kruidig, look, mediterraans, mediterraanse keuken, midden-oosten, olijven, Oosters, origineel, peterselie, pittig, Siciliaans, Sicilië, speciaal, tomaten, tv-kok, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, verrassend, zoet, zwarte olijven
Bonensalade met primeuraardappelen en merguez (Jeroen Meus)
Salades saai? Niet als je deze originele en smaakvolle salade van Jeroen Meus probeert. Met een waaier aan knapperige groentjes, stevige patatjes en kruidige stukjes merguez zorg je voor een heerlijk maal voor jong en oud. Dit recept is perfect aan het begin van de zomer, maar past altijd.
Tags: aardappelsalade, bonen, bonensalade, boterbonen, boterboontjes, dagelijkse kost, fris, gezond, groene kruiden, Jeroen Meus, Jeroen Meus recepten, kappertjes, kerstomaatjes, kerstomaten, knapperig, krielaardappeltjes, krielpatatjes, krieltjes, kruidig, lamsgehakt, lamsvlees, lente, lunch, mager, merguez, origineel, primeuraardappelen, rucola, salade, sperziebonen, tuinkruiden, verrassend, worst, worstjes, zomer, zongedroogde tomaatjes, zwarte olijven
Kikkererwtensalade met geroosterde paprika
Als je op zoek bent naar een originele en zomerse salade als bijgerecht (barbecue, koude schotel, tapas,...) is deze kikkererwtensalade een top-idee. Met een paar ingrediënten zorg je voor een verrassende en frisse toets bij allerlei bereidingen.
Tags: bbq, bijgerecht, citroen, citroensap, fris, geroosterd, geroosterde paprika, grillen, kikkererwten, koud, koude salade, koude schotel, mediterraans, mediterraanse keuken, munt, olijf, olijven, paprika, peterselie, roosteren, salade, tapas, vakantie, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, zomer, zomers, zon, zonnig, zwarte olijven
Champignons met ham
Als je een leuk hapje wil maken, zijn champignons altijd een aanrader. Je kan ze immers met heel wat verschillende ingrediënten opvullen. Lekker en origineel! In dit recept gaan we aan de slag met gerookte ham, aangevuld met mediterraanse invloeden. Heerlijk!
Tags: aperitief, aperitiefhapje, basilicum, bijgerecht, champignon, champignons, chapelure, gedroogde tomaten, gerookt, gerookte ham, gevuld, hapje, mozzarella, olijven, oven, paddenstoel, paddenstoelen, paneermeel, parmezaan, parmezaanse kaas, tapa, tijm, tomaatjes, tomaten, voorgerecht, zwarte olijven, zwarte woud, zwarte woud ham
Ratatouille met spekjes en spinazie
Een ratatouille is een Frans gerecht uit de Provençe van gestoofde groentjes. Lekker gezond en je kan er eindeloos op variëren. In dit recept zorgen spekjes en spinazie voor een originele twist.
Tags: aardappel, aardappelen, alledaags, bouillon, courgette, één pot, éénpansgerecht, Frankrijk, Frans, gemakkelijk, gestoofd, groentebouillon, groenten, groentjes, herbes des provence, met een twist, olijven, paprika, Provençaalse keuken, Provençaalse kruiden, provence, ratatouille, restjes, spek, spinazie, stoven, tomaten, tomatensaus, vakantie, wortel, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiden, zuiders, zwarte olijven
Pizza Quattro Stagioni
Deze pizza is een echte classic op het menu in een Italiaans restaurant. De moeilijk uitspreekbare naam betekent letterlijk vier seizoenen, en dat is precies waar deze rijkelijk belegde pizza voor staat!
Tags: artisjok, basilicum, bekend, beroemd, champignons, comfort food, Emmentaler, fast food, gemalen kaas, Gruyère, ham, hesp, italiaans, Italië, kaas, leuk, mediterraans, mozzarella, olijfjes, olijven, oregano, oven, paddenstoelen, pizza, pizzadeeg, quattro stagione, tomaten, tomatensaus, vier seizoenen, zuiders
Kleurrijke pasta met paprika-tapenade
Een simpel, zonnig pastaatje smaakt altijd. Om een zomerse dag passend af te sluiten of een winterse avond wat zon te geven, pasta met mediterraanse accenten past immer. In deze zonnige allemansvriend gaan we aan de slag met paprikatapenade, lekker veel groentjes en malse spekjes.
Tags: alledaags, comfort food, easy, gemakkelijk, gerookte spekblokjes, gerookte spekjes, italiaans, kleurrijk, laurier, mediterraans, mediterraanse keuken, olijven, paprika, paprikatapenade, pasta, penne, pijnboompitjes, pijnboompitten, rosé, selder, spek, spekblokjes, spekjes, supersimpel, tapenade, tomaten, volkoren pasta, werkweek, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders, zwarte olijven