platte peterselie | - deel 2 platte peterselie | - deel 2

 

Recepten - platte peterselie

Konijn op Italiaanse wijze

Konijn op Italiaanse wijze
Wanneer de zomer op haar laatste benen loopt en je het wildseizoen al kan ruiken, is het soms moeilijk om een gepast seizoensrecept te vinden. Liefhebbers van konijn en/of de Italiaanse keuken zullen daarom dol zijn op dit recept: het combineert het beste van twee uitzonderlijk lekkere werelden!

Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)

Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)
Een hamburger is lekker simpel en heel kindvriendelijk. Bovendien kan je ze makkelijk zelf klaar maken. Met dit toffe recept van Jeroen Meus (dat je ook grotendeels op de barbecue kan klaarmaken) scoor je zeker bij kinderen.

Goulash

Goulash
Wat stoofvlees is voor België, is goulash voor Hongarije. Deze ingedikte vleesstoofpot is heel populair in Oost-Europa en bestaat in flink wat varianten. Er bestaan dan ook talloze familierecepten die al generaties meegaan. De basis is echter eenvoudig: rundsvlees, paprika, tomaten, vleesbouillon en voldoende gaartijd. Perfect om van te smullen op gure dagen.

Knapperig quinoaslaatje met linzen (Colruyt)

Knapperig quinoaslaatje met linzen (Colruyt)
Gezond lunchen betekent brood en beleg vervangen door een weelde aan groentjes. Geen idee hoe daar aan te beginnen? Dan is deze geweldige lunch-salade van Colruyt een perfect begin. Bovendien kan je deze salade perfect inzetten als bijgerecht, bijvoorbeeld tijdens een barbecue.

Bulgurslaatje met mango en kikkererwten (Colruyt)

Bulgurslaatje met mango en kikkererwten (Colruyt)
Met lekkere slaatjes kan je heel wat kanten op. Als lunch, als bijgerecht, als tussendoortje,... Zo lang je ten minste zorgt voor voldoende variatie en gezonde ingrediënten. Colruyt helpt je graag verder met dit originele recept propvol smaak.

Toscaans gebraad met zuiderse aardappelen (Colruyt)

Toscaans gebraad met zuiderse aardappelen (Colruyt)
Een gebraad doet eerder denken aan typische winterkost, met stevige saus en lekkere kroketjes. Het kan echter ook zomers zijn! In dit eenvoudige recept van Colruyt leer je een zonnig gerecht klaarmaken met allerlei lekkers uit de mediterraanse keuken. Ook leuk als barbecue-gerecht.

Quiche met asperges en gerookte zalm (Jeroen Meus)

Quiche met asperges en gerookte zalm (Jeroen Meus)
Quiche is voor heel wat thuiskoks een favoriete keuze. De hartige taart vraagt niet veel werk, is natuurlijk lekker en je kan er uitgebreid mee variëren. Geen wonder dat ook tv-kok Jeroen Meus al eens een versie prepareert in zijn programma 'Dagelijkse kost'. Deze heerlijke quiche proeft helemaal naar de lente.

Risotto met witloof en gerookte zalm (Jeroen Meus)

Risotto met witloof en gerookte zalm (Jeroen Meus)
In dit originele recept zorgt Jeroen Meus voor een smakelijke combinatie van een typische Italiaanse risotto met heerlijk Belgisch witloof en gerookte zalm. Het proberen waard!

Zalmmousse (Colruyt)

Zalmmousse (Colruyt)
Een geslaagde aperitief betekent lekkere en originele hapjes. Dat kan ook met vis, zoals dit eenvoudige maar buitengewoon lekkere recept van Colruyt bewijst.

Hummus (Colruyt)

Hummus (Colruyt)
Hummus is niet uitzonderlijk bekend in onze gebieden, in de Turkse, Marokkaanse en Libanese keuken is deze puree van kikkererwten echter onmisbaar. Dit zuiderse hapje is lekker als dip, bijgerecht of op je boterham. Er bestaan talloze recepten, dit is er eentje van Colruyt.

Vegetarische spaghetti bolognese met linzen (Jamie Oliver)

Vegetarische spaghetti bolognese met linzen (Jamie Oliver)
Vegetarische varianten van klassieke gerechten voelen en klinken vaak wat verkeerd. In veel gevallen voelt vlees immers als typisch en essentieel aan voor dat gerecht. Het kan nochtans perfect om geweldig lekkere varianten te maken zonder vlees. Jamie Oliver helpt je op weg met deze fantastische vegetarische bolognese op basis van linzen. Absoluut het proberen waard!

Gemarineerde varkenshaas met zwarte tapenade, gebakken aardappelblokjes en bloemkool

Gemarineerde varkenshaas met zwarte tapenade, gebakken aardappelblokjes en bloemkool
Met dit origineel lente-recept laat je de kille wintermaanden in een handomdraai smelten. De zachte marinade levert uiterst malse stukjes vlees op, het laagje tapenade zorgt voor een frisse en zuiderse toets. De gebakken aardappelblokjes geflankeerd van krokante stukjes bloemkool maken het helemaal af. Aan de slag!

Skreifilet met gestoofde prei en een mosterdsausje

Skreifilet met gestoofde prei en een mosterdsausje
Skrei wordt ook wel eens love-fish genoemd. Het betreft een soort winterkabeljauw die slechts korte tijd te verkrijgen is: van februari (meestal rond Valentijn, vandaar de sympathieke bijnaam) tot maart/april. Deze heerlijke variant is nog zachter en smeuïger, wat maakt dat elke kok dol is op zo'n stevige stukje vis vol smaak. In dit recept wordt de vis geserveerd met een uitstekend passend mosterdsausje en klassiek gestoofde prei: zalig lekker en niet moeilijk!

Couscous met kip en groenteweelde

Couscous met kip en groenteweelde
Een lekkere couscous kan iedereen bekoren, met deze erg typische deegbolletjes kan je immers geweldig variëren. Het uitzonderlijke absorptievermogen zorgt elke keer weer voor een bijzonder smaakvol gerecht. Dit recept combineert gekende smaken uit Noord-Afrika met verschillende verfijnde invloeden uit allerlei windstreken. Het resultaat zal jong en oud zeker en vast bevallen.

Souvlaki van lamsvlees met groenten en Griekse rijst (Jeroen Meus)

Souvlaki van lamsvlees met groenten en Griekse rijst (Jeroen Meus)
De Griekse keuken is geen onbekend gebied voor ons, verfijnde specialiteiten zoals feta, lamsvlees en olijven zijn de typische dingen waar we aan denken. Eén van de meest klassieke bereidingen zijn de fijn vleessatés, de Souvlaki. Jeroen Meus leert je ze maken, verzegeld van een smakelijke pasta. Perfect op een zomerse dag. Ook lekker op de barbecue!